Haarsprokkels (68)

Vrouw met lang fijn haar
 
Vraag: In augustus/september vorig jaar had ik lang haar dat ik donkerbruin had geverfd. Ik heb van nature donkerblond haar. Ik wou het blonderen, maar mijn moeder wilde niet dat ik ontkleuring zou gebruiken. Ik heb daarom haar blonderingsspul gebruikt. Na drie keer was mijn haar nog oranje en helemaal dood. Ik heb het nu tot ongeveer op de schouders laten knippen in laagjes. Ik heb er al heel wat haarverf in gedaan. Het is nu wel beter geworden. Ik wil het nu ontkleuren en in een lichtere kleur verven, want ik wil toch graag mijn oude haarkleur terug of in elk geval lichter haar.
 
Aangezien mijn haar toch al zo kapot is, kan ik het toch wel ontkleuren? Ik gebruik shampoo van Andrelon en van Guhl (vochtbalans). Ik heb een conditioner van Andrelon, Guhl (vochtbalans) en l’Oréal (herstellend masker). Ik vind het niet echt prettig om al die producten te gebruiken. Ik wil graag één lijn met masker, shampoo, conditioner en eventueel andere dingen. Welke producten raadt u aan om mijn haar te verzorgen en op te knappen? Graag één lijn producten. En hebt u nog een goed product voor een opknapbeurt, dan wil ik dit ook graag weten.

 
Antwoord: Het is heel belangrijk om de juiste producten te gebruiken om je haar te herstellen. Wij hebben een lijn van CHI voor droog en beschadigd haar. Deze lijn bevat veel zijde, die het vochtgehalte in het haar op peil brengt. Deze lijn bestaat uit een shampoo en een masker. Was je haar hier altijd mee en na elke wasbeurt mag je het verzorgende masker gebruiken. Dit verzwaart het haar niet, maar verzorgt en herstelt het. Je laat het masker enkele minuten inwerken en spoelt het dan uit. In nat haar gebruik je dan de CHI Keratine mist. Dit is een spray die veel keratine bevat, dit is een haareigen stof die je haar helpt herstellen en versterken. Dit product spuit je in heel je haar.
 
Ik zou je ook adviseren om dan een druppel CHI Silk Infusion te gebruiken, ook in vochtig haar. Dit is een pure zijde die het vochtgehalte herstelt, glans geeft en gespleten haarpunten voorkomt. Dan ga je je haar drogen en gebruik je nogmaals de CHI Silk Infusion in natte punten. Daarna kan je je haar in model brengen. Wanneer je je haar stevig wilt föhnen in plaats van losjes te drogen, kan je na de Keratine mist en de Silk Infusion in nat haar, de CHI Magnified volume foam gebruiken. Dit is een verstevigende en volumegevende foam. Die spuit je in je aanzet en daarna kan je je haar in model föhnen, waardoor het de hele dag mooi in model blijft.
 


Vraag: Ik heb fijn haar dat ontzettend glad is. Daardoor kan ik eigenlijk helemaal niets met mijn haar doen, behalve het los laten hangen. Zelfs wanneer ik bij de kapper warme krullen in mijn haar laat zetten, blijft de krul er totaal niet inzitten. Ik vraag me af of er iets is wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat mijn haar wat meegaander is, zodat ik ook eens krullen kan hebben.
 
Antwoord: Ja hoor, dit kan zeker. CHI van Farouk Systems USA heeft een nieuwe lijn speciaal voor fijn en futloos haar: de CHI Magnified Volume lijn. Deze lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner, een foam spray voor versteviging en een finishing haarlak voor de afwerking. Deze lijn is zuinig in gebruik en geeft veel volume aan het haar zonder het te verzwaren en vet of hard te maken, ideaal voor jouw haar dus.
 
Om krullen in te draaien kan je dan ook de Smoothing Solution van Biosilk als versteviging gebruiken. Deze spuit je in droog haar vooraleer je de krultang gaat indraaien. Dan blijven de krullen de hele dag mooi in model.
 


Vraag: Mijn haar is erg dun en ik kan er echt niets mee aanvangen. Het enige wat ik ermee kan doen, is het kort laten knippen en dit wil ik niet. Ik ben nog jong en wil er natuurlijk ook een beetje hip bij lopen. Mij maakt het niet uit of het halflang of lang is, als het maar een iets stoerder, wilder kapsel is. Ik heb een ovalen gezicht en mijn haarkleur is bruin. Mijn huid is getint.
 
Ik vraag me af of jullie iets kunnen hiermee, want nu hangt mijn haar als een bos garen om mijn hoofd heen. Ik hoop dat ik jullie advies goed kan gebruiken. Mij maakt het niet uit wat ik met mijn haar moet doen, als het maar een beetje hip is. En wanneer ik het moet verven, dan overtuig ik mijn ouders wel. Alvast bedankt voor het lezen en voor de reactie.

 
Antwoord: Het is natuurlijk altijd vervelend om dun haar te hebben en zeker al op jouw leeftijd. Omdat ik niet kan zien hoe je eruitziet, kan ik natuurlijk nooit een heel goed advies geven, maar ik wil het toch proberen. Wanneer het haar wat dunner is, is het vaak verstandig om het niet al te lang te laten. Want hoe langer het haar is, hoe dunner het in de punten wordt.
 
Ook is het vaak voller wanneer je er lagen laat in knippen, zodat het wat speelser valt. Of je dit enkel aan de voorkant doet of ook bovenaan ligt geheel aan je haar, dus daarover moet je je bij je kapper goed laten informeren.
 
Een andere optie is het laten aanbrengen van extensions. Zo kan je voor langere tijd voller haar krijgen. Wij werken in ons salon met Greath Lenghts en hebben daar al 10 jaar veel succes mee. We gebruiken dit niet enkel om haar langer te maken, maar ook om haar te verdikken. Mocht je hier nog méér vragen over hebben, dan kan je die natuurlijk nog altijd stellen.
 


Vraag: Ik heb dun, krullend haar tot op de schouders. Hoe kan ik mijn haar het best verzorgen?
 
Antwoord: Ik adviseer om de CHI Curl Preserve lijn te gebruiken. Deze lijn is speciaal bedoeld voor krullend haar. De producten bevatten veel elastine, herstellen de krul en doen het haar mooi en natuurlijk vallen. De lijn bestaat uit een shampoo, een treatment en een leave-in spray.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Stas Ponomarencko/Shutterstock