Haarsprokkels (60)

Futloos kort haar
 
Vraag: Ik heb een vraagje over vet haar. Ik heb mijn haar tijdens de zomer zowat elke dag gewassen. Sindsdien MOET ik het iedere dag wassen, anders is het te vet. Wanneer ik het ’s ochtends was, is het de volgende ochtend alweer vet. Wat kan ik hiertegen doen? Alvast erg bedankt.
 
Antwoord: Je haar is eraan gewoon geraakt dat het iedere dag gewassen wordt, dus is jouw talgproductie op hol geslagen. Om terug een normale productie te krijgen, zou je je haar toch minder vaak moeten wassen en zou je het bovendien moeten wassen met een shampoo speciaal voor vet haar. Hierdoor verandert jouw talgklierproductie, zodat je je haar minder vaak hoeft te wassen.
 


Vraag: Mijn haar is slap, droog en futloos. Ik ben 6 maanden geleden bevallen en heb daardoor veel haaruitval. Ik weet dat dit normaal is, maar het is vervelend. Wat kan ik doen? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het is inderdaad normaal dat je zoveel last hebt na de bevalling en het is nu ook wel de periode in het jaar dat het haar veel uitvalt (herfst), dus dit is nu niet zo gek. Haaruitval komt van binnenuit en er is vrij weinig aan te doen, zeker omdat het ook door de bevalling komt. Maar er bestaan speciale producten die je kunt gebruiken om overmatige haaruitval tegen te gaan.
 


Vraag: Onze dochter heeft een klit van wel 7 x 4 cm in het haar, helemaal van vilt, of hoe zeg je dat …? Knippen is het laatste wat wij willen. Weet u een oplossing?
 
Antwoord: Knippen lijkt mij de enige optie. Een gewone klit kan je nog wel uitkammen met de juiste verzorging. Is het echter een dread geworden, dan zit er volgens mij niets anders op dan knippen. Je zou eventueel nog kunnen proberen om een conditioner in het haar te doen. Daarna probeer je de klit uit te kammen. Een goede leave-in conditioner om dit probleem in de toekomst te vermijden kan je vinden op johnbeerens.com.
 


Vraag: Ik ben een man van 23 jaar en heb krullend haar. Vooral wanneer ik gebruik maak van gel, krult mijn haar heel erg. Ik heb de laatste 2 jaar erg veel last van droog kroeshaar. Ik vind dit erg vervelend, want ik moet steeds gel gebruiken om dit te verbergen.
 
Mijn vraag is: kan ik iets doen tegen dit droge kroeshaar? Het is vooral erg aan de voorkant. Opzij en langs achter heb ik er veel minder/geen last van. Ik wil mijn haar graag wat langer laten groeien, maar dan moet het wel dikker zijn, want nu kan ik er weinig mee. Ik hoop echt dat er een product bestaat om mijn probleem te verhelpen.

 
Antwoord: Droog haar heeft gewoon heel veel verzorging nodig om niet te gaan pluizen. Speciale shampoo en verzorging voor krullend haar zorgen voor méér vocht, zodat het haar minder gaat pluizen. Je kan ook een ander stylingproduct gebruiken. Wij hebben Stylixcream van Sebastian, die krullen accentueert en compacter maakt. Dit product zorgt voor glans en een mooier uitziende krul, zodat je haar ook langer in model blijft zitten. Het haar plakt ook niet zo op elkaar.
 


Vraag: Ik heb haaruitval door eczeem op mijn hoofdhuid, vooral aan de rechterkant. Zal mijn haar daar opnieuw groeien of blijft het daar dunner?
 
Antwoord: Het is belangrijk om de hoofdhuid goed te verzorgen met een milde shampoo. Wij hebben verschillende producten van Kerastase die een oplossing bieden voor hoofdhuidproblemen en haaruitval. Neem maar eens een kijkje op johnbeerens.com bij de Kerastase Spécifique lijn.
 


Vraag: Ik heb mijn haar een tijdje geleden donkerbruin geverfd. Van nature ben ik midden-/donkerblond en ik wil heel erg graag mijn blonde haren terug, het liefst dan in het lichtblond. Hoe kan ik dit bekomen? Ik wil mijn haar liever niet ontkleuren, want dan hou ik geen haartje over. Maar ik wil ook niet met een erge uitgroei zitten.
 
Antwoord: Het is voor ons heel moeilijk om je zo te adviseren. Sowieso zou je best naar een professioneel salon gaan. Daar weten de kappers wat een kleuring doet op je haar en wanneer het anders uitvalt, kan dit ook onmiddellijk opgelost worden. Er zit een hele kleurentheorie achter het verven van haar, begin dus best niet zelf hieraan. Wanneer de zaken niet lopen zoals gewenst, is het heel lastig om het probleem zelf op te lossen. Ga je dan pas naar een professioneel salon, dan is het voor de kapper ook moeilijk om het op te lossen, aangezien die niet weet welke kleuring er op je haar zit.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: ViDI Studio/Shutterstock