Haarsprokkels (103)

Puntjes laten bijknippen door de kapster
 
Vraag: Kan ik mijn haar zelf kleuren met mèches?
 
Antwoord: Ik zou dit niet doen. Dit geeft vaak een ongewenst resultaat en het is niet makkelijk om dit zelf te doen. Ik raad je dus aan om dit bij een kapper te laten doen.
 


Vraag: Ik heb altijd al erg graag blond haar gewild, maar ik heb nogal een bleke huid! Van nature heb ik een hele vage, lichtbruine haarkleur, maar mijn wenkbrauwen zijn wel iets donkerder. Eerder verfde ik mijn haar altijd (donker) chocoladebruin, maar ik vind het niet meer mooi. Zou blond kunnen?
 
Antwoord: Vaak is het zo dat wanneer je een lichte huidskleur hebt, een lichte kleur beter bij je past, omdat de kleur je huid mooier accentueert. Maar omdat je haar al eerder bruin geverfd is, is het moeilijk om een mooie blonde tint te krijgen. Het haar zal dan ook een paar keer opgelicht moeten worden. Hiermee beschadig je natuurlijk de kwaliteit van het haar, dus is het belangrijk om je haar tijdens en na de behandelingen goed te verzorgen. Laat deze behandelingen dan ook door een professional uitvoeren.
 


Vraag: Ik ben een vrouw van 43 jaar en ik heb al 18 jaar suikerziekte. Vroeger had ik dik haar en nu de laatste jaren begint het dunner te worden en ook grijs. Mijn haar laat ik om de zes weken verven en om de vijf weken ga ik naar de kapper. Ik laat het al extra bovenaan iets langer, zodat je er niet zo kan inkijken. De kapper adviseert ook om mijn haar bovenaan iets langer te laten. Wat kan ik doen met mijn haar zodat het dikker wordt? Eventueel vitamines of iets dergelijks?
 
Antwoord: Dat je haar dunner wordt kan aan de medicijnen liggen, maar ook aan het feit dat het grijs is/wordt en dat je ouder wordt. Dit is veelal genetisch bepaald en vaak is hier aan de “buitenkant” vrij weinig tegen te doen. Vitamine B12 slikken en gezonde voeding zorgen ervoor dat het haar van binnenuit goed gevoed wordt.
 
Er bestaan ook producten die – wanneer je extreme haaruitval hebt – dit afremmen en de hoofdhuid stimuleren om de haren langer vast te houden. Dit zijn de producten van Kérastase. Je hebt hiervan een shampoo Bain Prévention GL, een spray Soin Densitive GL en voedingssupplementen. En daarnaast heb je ook nog een spray Stimuliste.
 


Vraag: Ik ben een vrouw van 63 jaar en ik heb heel fijn, maar ook heel dun haar, dat steeds dunner wordt. De haarwortels zien er ook niet florissant uit. Is hoofdmassage met een klein apparaatje aan te bevelen?
 
Antwoord: Een hoofdmassage is erg bevorderlijk voor de bloedstimulatie van de hoofdhuid. Haaruitval kan hierdoor dus ook verminderd worden. Kijk ook eens op johnbeerens.com voor producten tegen haaruitval.
 


Vraag: Ik ga al jaren naar dezelfde kapper. Ik had steeds dezelfde medewerkster die mijn haar knipte. De puntjes van mijn haar sneed ze altijd. Nu is deze medewerkster niet meer in dienst en heeft iemand anders mijn haar de laatste keer geknipt. Zij sneed de puntjes niet, maar knipte ze recht. Mijn vraag is of dit een bepaald effect kan hebben. Mijn haar heeft een rare structuur. Het is vrij plat bovenaan en golft alle kanten op halverwege de lengte (ik heb schouderlang haar).
 
Ik föhn daarom mijn haar steil met een ronde borstel en doe de punten nog éénmaal na met een steiltang. Die buig ik dan naar binnen. Wanneer ik geslapen heb, staan alle puntjes naar buiten. Ik heb dit nooit meegemaakt toen de andere medewerkster mijn haarpunten sneed. Hebt u enig idee of snijden van haar en knippen van haar een verschillend effect op het haar kunnen hebben? Ik hoop dat u iets méér weet.

 
Antwoord: Het snijden of knippen van het haar heeft wel degelijk effect op het eindresultaat. Omdat de kapster je haar niet bot heeft afgeknipt, kan je het altijd nog wel laten snijden om opnieuw je oude effect te krijgen. Maar let wel op: de éne kapper is de andere niet en iedereen heeft zijn eigen stijl van knippen/snijden.
 


Vraag: Ik heb een probleem met mijn haar. Mijn jongste zoontje is nu 7 maanden oud. Ik heb van nature erg fijn en dun haar. Nu haal ik elke dag een flinke bos haar uit mijn borstel, het is echt veel! Ik heb mijn haar halflang en het gaat nu echt opvallen wanneer ik het los draag. De onderkant van mijn haar is superdun. Zal ik het helemaal kort laten knippen? Helpt dit?
 
Antwoord: Zoals je waarschijnlijk al vaker gehoord hebt, ben je na je zwangerschap nog 9 maanden aan het ontzwangeren. Haaruitval begint vaak pas na 3 maanden en duurt tot 9 maanden na de bevalling. Het is natuurlijk zo dat je hoofd 9 maanden haar vasthoudt tijdens je zwangerschap. Dus al die haren die het hoofd 9 maanden heeft vastgehouden, laat het nu geleidelijk los. Daarbij komen nog de haren die je dagelijks verliest. Door je haar korter te knippen, stopt het natuurlijk niet met uitvallen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Stanislav71/Shutterstock