Haarsprokkels (21)

Kapster en klant tijdens het zetten van highlights
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik wil mijn haar verven en een permanent nemen. Kan dat tijdens éénzelfde behandeling gebeuren of moet er een bepaalde tijd tussen zitten?
 
Antwoord: Wat we hier in het salon over het algemeen doen na een permanent is er een spoeling overheen zetten. Tijdens het permanentproces loopt je kleur altijd terug. Een verf na een chemische behandeling is niet verstandig, de haarschubben staan namelijk open en dan reageert je haar gevoeliger wanneer je het gaat verven. Een spoeling is milder voor je haar en zal dus beter lukken. Wil je het toch graag kleuren, wacht dan 2 tot 3 weken.
 


Vraag: Hoe kan ik zwart geverfd haar het best terug kleuren in mijn eigen blonde kleur? Ik heb gelezen dat je dat kan doen door highlights te zetten. Is dat dan met blonderingspoeder?
 
Antwoord: Je kan zwart inderdaad terug kleuren met highlights. Highlights zijn lichte plukjes ingezet met blondeerpoeder (wat jij bedoelt dus), alleen gebruiken wij in ons salon ammoniavrij blondeerpoeder. Dit is beter voor het haar en zorgt ervoor dat het niet uitdroogt. Het blondeerpoeder waarmee wij werken is een kleiproduct dat aangebracht wordt op vochtig haar, zodat het haar niet uitdroogt en er een perfecte kwaliteit overblijft.
 
Er is ook nog een andere oplossing om kleur uit het haar te verwijderen, namelijk reset color. Dit is een product dat al het kunstmatige pigment uit het haar verwijdert. Het is wel mogelijk dat de reset color twee keer over het haar moet gezet worden om het gewenste resultaat te krijgen. Ook dit is niet schadelijk voor het haar en het voordeel is dat je na de reset color een hele nieuwe basiskleur kan kiezen. Voor een vrijblijvend haaradvies of voor meer duidelijkheid over de mogelijkheden kunt u steeds een afspraak maken.
 


Vraag: Ik heb donkerblond lang haar. Daar doe ik om de zoveel tijd coup de soleil in. Maar iemand waarschuwde mij dat mijn haar groen kan worden omdat er steeds lagen over elkaar heen gaat. Is dit waar? Ik laat er regelmatig een stukje van de onderkant afhalen. Maar ik vind de uitgroei lelijk.
 
Antwoord: Het mooiste is om iedere keer alleen de uitgroei bij te werken. Dat betekent dat de punten dus niet iedere keer geblondeerd worden. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat je haar groen wordt.
 


Vraag: Ik zou willen weten hoe je lang, steil haar het best in lagen knipt. Ik zal het haar van mijn vriendin in lagen knippen en ze heeft schouderlang haar. Langs voor wil ik het wat korter en voor de rest in lagen. Ik wil wel de lengte behouden. Ze heeft erg soepel en glad haar, dus het glijdt snel. Het moet niet te springerig worden. Hebben jullie tips voor me? Ook qua techniek zou ik advies willen Ik heb geen kappersopleiding, alleen kappersambities.
 
Antwoord: Het is heel belangrijk om te weten dat het haar dunner zal worden aan de onderkant naarmate je meer lagen knipt. Het is verstandig om dit door een professionele kapper te laten doen. Je knipt er snel te veel af en een kapper heeft daar ervaring mee en kan dat beter inschatten.
 


Vraag: Ik zou mijn haar willen zoals Ryan Sheckler. Het lukt mij alleen nooit om mijn haar naar één kant te krijgen. Wat voor gel ik ook gebruik, steeds wordt het pluizig en gaat het door de wind alle kanten op. Hebt u tips?
 
Antwoord: Bij dit kapsel is het belangrijk dat het nonchalant gestyled wordt. Een gel is dan minder geschikt, je kan beter voor een wax kiezen. Die blijft flexibel en kan gerestyled worden.
 


Vraag: Ik volg het eerste jaar haartooi. Hoe kan ik het best een heel goede verdeling maken voor een negenvaksverdeling? Ik heb daar wel veel moeite mee.
 
Antwoord: De negenvaksverdeling is het best te verkrijgen door vanaf de wenkbrauw een denkbeeldige scheiding te trekken van boven naar beneden (nu heb je de basis). Na dit middenvak maak je de zijkanten even breed als de wikkel en dit deel je ook af. Zo heb je de negenvaksverdeling. Het is op zich wel goed te doen, alleen moet je het even doorhebben. Je zou ook de sterafdeling kunnen gebruiken.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net