Haarsprokkels (87)

Bob kapsels en een paarse coltrui
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik was aan het googelen naar informatie over middelen tegen grijs worden en ik las de mogelijkheid om je haar met azijn te behandelen. Laten intrekken, daarna goed uitspoelen en wassen met shampoo. Het haar zou er dan minder grijs uitzien. Klopt dit of is dit onzin? Bij regelmatig gebruik lijkt me dit trouwens slecht voor het haar, te agressief.
 
Antwoord: Ik zou dit inderdaad niet adviseren. Het is beter om het haar te wassen met een speciale shampoo die het minder geel maakt en dus mooier grijs. Wenst u geen grijs haar, dan zult u het moeten verven.
 


Vraag: Op welke manier kan ik mijn haar het best laten groeien? Ik wil al z lang lang haar. En dan zeggen mensen dat ik het goed moet verzorgen. Maar hoe kan ik het perfect verzorgen? Help me a.u.b.
 
Antwoord: Het is inderdaad belangrijk dat je je haar optimaal verzorgt, zowel de lengtes als de punten, zodat de punten niet te snel droog worden en niet gaan splijten. Doen ze dit toch, dan moet je echt gaan knippen en dan wordt het haar dus niet langer. Wel zou ik je aanraden om het haar om de 8 12 weken te laten knippen, dan blijft de onderkant mooi vol. Je moet het even de tijd geven om te groeien, maar dan lukt het zeker. Let ook op bij het kleuren dat je voor ammoniavrije verf kiest: die is mild voor je haar, waardoor je haar er niet onder lijdt en dus niet geknipt hoeft te worden na een kleurbehandeling.
 


Vraag: Ik heb mijn haar al een hele tijd witblond, ik doe ook elke keer mijn uitgroei en niet de punten. Nu het weer warmer wordt en ik het toch elke keer op mijn uitgroei hou, merk ik gewoon dat het niet goed is. Ik zou het graag willen laten groeien. En ik zou mijn haar ook willen zwart maken. Is dit mogelijk? En hoe doe ik dit het best?
 
Antwoord: Via mail kleuradvies geven is heel erg moeilijk. Van licht naar donker verven kan, alleen moet je er rekening mee houden dat je kleur snel zal teruglopen door de lichte ondergrond en dat je dus vaker na elkaar je haar zal moeten laten kleuren. En wil je dan opnieuw naar licht, dan is dit wel erg lastig. De vraag is ook of de kwaliteit van je haar dit dan aankan. Kleur je haar in elk geval ammoniavrij, zoals met de CHI verf van Farouk Systems USA, daar werken wij mee in ons salon.
 


Vraag: Ik wilde u wat vragen voor een opdracht voor school. Waarom wordt haar grijs naarmate je ouder wordt? Welke factoren spelen daarbij een grote rol? Is er iets (permanents) te doen aan haarverkleuring? Waarom verkleurt haar van de ne kleur naar een andere kleur (van bruin naar blond of van blond naar bruin bijvoorbeeld)?
 
Antwoord: Wanneer je ouder wordt, verlies je het pigment uit je haar, waardoor het grijs wordt. Dit gebeurt bij iedereen anders. De n is op zijn 50ste nog niet grijs, de ander is met 35 al helemaal grijs. Dit is dus per persoon verschillend. Haarverkleuringen ontstaan door invloeden van buitenaf zoals UV-straling, chloor, zeewater enz Je kan natuurlijk je haar verven in de gewenste kleur. En het is erg belangrijk om het te beschermen tegen deze invloeden van buitenaf.
 


Vraag: Ik heb heel dik haar en dat steil ik elke dag om het los te kunnen dragen. Ik weet echter nooit hoe ik het moet vastzetten wanneer ik naar bed ga. Ik heb al veel geprobeerd, maar steeds komen er weer golven en krullen in wanneer ik opsta. Ik hoop dat ik antwoord krijg!
 
Antwoord: Je kan je haar s nachts best los dragen, zodat er geen knikken inkomen door het elastiekje. Wat je eventueel zou kunnen doen om het toch bij elkaar te houden, is een netje over je haar doen. Dan blijft het ook beter zitten. Maar tegen eventueel transpireren valt er niets te doen. Hierdoor wordt je haar vochtig en zal de krul ook weer wat terugkomen.
 


Vraag: Ik heb 3 dagen geleden een erg gevecht gehad met een meisje en dat meisje heeft veel van mijn haar uitgetrokken. De zijkant van mijn hoofd is 3 cm aan de kale kant (er valt wel haar overheen, maar eronder is het gewoon 3 cm kaal). Groeit dat haar nog terug? Indien niet, wat kan ik hier dan verder nog aan doen?
 
Antwoord: Maak je geen zorgen: het uitgetrokken haar komt gewoon terug. Alleen moet het haarzakje een nieuw proces aangaan. Het vergt dus wat tijd voor het weer zo lang is als de rest van je haar. Het haar op de kale plek kan dus gaan pieken tot het lang genoeg is en bij de rest van je haar past. Laat het dus gewoon groeien.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net