Haarsprokkels (102)

Haarstyliste met scharen en kam
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb momenteel champagneblond haar en wil graag terug naar mahoniekleurig haar. Hoe kan ik dit verantwoord doen?
 
Antwoord: Ik zou het haar eerst voorpigmenteren, anders “slurpt” je haar de kleur op en dan houdt die minder lang. Het best kan je even langskomen, zodat we naar je haar kunnen kijken en zo kunnen bepalen wat er moet gebeuren. Via mail is dit erg moeilijk.
 


Vraag: Ik heb heel erg dun blond haar. Nu is mij een keer verteld dat ik kans heb dat mijn haar iets dikker wordt na een half jaar/jaar wanneer ik geen conditioner (crèmespoeling) meer gebruik. Op forums lees ik overal wat anders … de éne zegt dat dit waar is en de andere zegt dat dit niet waar is. Dus wou ik graag van u horen of dit waar is of niet. Of is het juist goed dat ik de shampoo (Nivea Diamond Gloss) en crèmespoeling (Palmolive) gebruik?
 
Antwoord: Het is juist heel belangrijk dat je een conditioner gebruikt na de shampoo. Een shampoo reinigt je haar en opent je haarschubben. Een conditioner sluit je haarschubben weer en dit geeft glans aan je haar. Mocht je de conditioner niet gebruiken, dan zou je haar stug en stroef blijven. Ik zou je alleen geen producten van Nivea of Palmolive adviseren.
 


Vraag: Is het schadelijk om je haar te borstelen wanneer je het net gewassen hebt en het dus nog nat is?
 
Antwoord: Ik zou je willen adviseren om het haar te borstelen wanneer het droog is. Anders moet je ervoor zorgen dat je haar goed verzorgd is en een leave-in conditioner gebruiken zodat het makkelijker doorkambaar is. Wanneer je haar nat is, verliest het zijn elasticiteit, waardoor het sneller gaat afbreken. Je kan het beter eerst drogen en daarna doorkammen. Een fijne leave-in conditioner is de Silk filler van Biosilk.
 


Vraag: Wanneer ik mijn haar was, dan verlies ik nogal wat haren. Is dit normaal? Mijn haar blijft wel heel dik, ik heb geen kale plekken. Ik heb een boblijn tot op kinlengte. Mijn haar groeit heel hard. Is het beter om het op oorlengte te houden?
 
Antwoord: Het is normaal dat je haar verliest. Dit valt extra op na het wassen omdat je dan veel aan je haar zit. Gemiddeld verlies je 80 tot 100 haren per dag. Vaak heb je dit niet in de gaten omdat ze in de borstel blijven hangen, op je kussen liggen of gedurende de dag op de grond vallen. Heb je toch nog vragen, dan horen we het graag.
 


Vraag: Ik heb mij vorige week een lichte permanent laten zetten: geen krullen, maar meer bekken. Het resultaat bevalt me echter niet. Kan ik deze permanent zelf op één of andere manier verwijderen door te kammen of te föhnen of …?
 
Antwoord: Je kan het haar inderdaad föhnen, maar dan moet je er wel een verzorgend product indoen, anders gaat het pluizen. Om te beginnen een spray die beschermt tegen de hitte en ook een glansproduct om het pluizen tegen te gaan. Een andere optie is het gebruik van een stijltang. Daarmee maak je het haar steil door middel van keramische platen. Ook hier wordt een goede bescherming op prijs gesteld.
 


Vraag: Ik heb een vraag over haarkleur. Ik weet dat haarkleur genetisch bepaald is, maar toch vraag ik me af hoe het komt dat ik bijvoorbeeld van zwart naar donkerblond ben gegaan en nu steeds weer donkerder word. Dit komt ook voor bij mijn vader en de rest van onze familie (langs vaders kant). Ik vraag me ook af of er een manier is om mijn haar dan sneller zwart te krijgen.
 
Antwoord: Het is inderdaad erfelijk bepaald hoe je haarkleur is en hoe die zich ontwikkelt in de loop van je leven. Bij veel mensen en dus ook bij jou verandert de kleur. Hoe en hoe snel dit gaat kan je niet zeggen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid pigmenten die je lichaam aanmaakt in het haarzakje. Je kan altijd kijken naar mensen in je familie, maar jij bent een uniek persoon net als iedereen en jij hebt dus je eigen haarkleur. Dit is dus niet beïnvloedbaar. Hoe krijg je snel zwart haar? Door te verven.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net