Haarsprokkels (90)

Kapster in haar kapsalon
 
Vraag: Mijn dochtertje heeft kroezend haar. Ze heeft veel dun haar. Ik maak al jaren vlechtjes, twists enz… en zorg goed voor haar haar, maar zij wordt ouder en wil haar haren los. Maar wanneer het los is (eerst gewassen, conditioner erin), gaat het binnen de kortst mogelijke tijd in elkaar zitten. Haar haar krimpt als het ware en is een droge bos. Ik heb al veel geld gespendeerd, maar de oplossing nog niet gevonden.
 
Ik zoek een product dat ik kan in het haar doen, zodat haar haar ongeveer blijft zoals het eruitziet wanneer het net gewassen is. Ik heb al een berg producten uit allerlei toko’s geprobeerd, maar nu weet ik het niet meer. Hopelijk hebt u een goede tip.

 
Antwoord: Kroezend haar blijft toch het meest moeilijke haar om te behandelen. Het haar er de hele dag laten uitzien alsof het net gewassen is, is onmogelijk. Wel bestaan er verschillende producten speciaal voor krullend haar om het goed in model te brengen. Dit kan wax, gel, mousse of spray zijn. Wat iemand fijn vindt, is erg persoonsgebonden.
 


Vraag: Ik wil mijn haar 2 weken zwart verven voor een voorstelling waar ik in meespeel. Ik ben van nature donkerblond en heb nog nooit mijn haar geverfd. Ik heb eens rondgekeken en aan mijn kapster gevraagd, maar kan geen middel vinden dat mijn haar maar voor 10 beurten of zo kleurt en daarna meteen weer verdwijnt. Met mijn blonde kleur is de kans groot dat er een groenige kleur achterblijft, denk ik. Bestaat er een (niet al te duur) middel dat ik kan gebruiken?
 
Antwoord: Je kan eventueel de Tone and Shine black orchid van CHI organics gebruiken. Dit is een natuurlijk verzorgingsproduct met zwartpigmenten. Wanneer je dit in je haar doet en je laat het 20 minuten inwerken, zullen je haren zwart worden. Dit was je er op de duur wel uit, maar ik denk dat er wel resten zullen achterblijven. Dus krijg je niet 100 % je eigen haarkleur terug. Veel succes met je voorstelling!
 


Vraag: Mijn haar is de afgelopen maand erg beschadigd. Ik heb gespleten haarpunten, mijn haar is dof en beschadigd. Ik denk dat dit komt door het föhnen of door het te vaak te wassen. Ik föhn het meestal in model. Ik weet nu niet of ik het moet knippen: op zich is het wel lang, zo halflang, maar ik wil het ook weer niet knippen omdat ik denk dat het dan te kort wordt.
 
Ik heb zelf ook een masker gebruikt en dit hielp op zich wel goed. Mijn idee is om een week mijn haar niet te wassen en te föhnen. Misschien zie ik dan wel resultaat. Ik heb best wel dik en volumineus haar. Jullie hebben misschien wel wat tips voor mij.

 
Antwoord: Wanneer je haar zo droog en beschadigd is, kan je het best verzorgen. Een goede herstellende en vochtinbrengende shampoo in combinatie met een conditioner/masker maakt echt het verschil. Een week niet föhnen zal weinig verschil maken. Je zal de producten een aantal keer moeten gebruiken om resultaat te zien. Daarnaast zou ik zo min mogelijk föhnen. Gebruik ook voor het föhnen een bescherming tegen de hitte.
 
Er zijn veel producten die je kunnen helpen naar mooi haar. Kijk eens naar de CHI Nourish intense lijn, J Beverly Hills platinum kit (zeer intensieve producten), 44 Iron Guard en de CHI silk infusion. Dit zijn allemaal producten die je zullen helpen. Kijk ook eens naar onze föhns. Met de nieuwe technologie die zowel onze föhns als stijltangen bezitten, beschadig je het haar ook minder tijdens het föhnen en stylen. Ik hoop je zo voldoende advies gegeven te hebben.
 


Vraag: Ik heb mijn haar zwart geverfd, met rode plukjes. De plukjes zijn eerst geblondeerd en daarna werd er een spoeling met rood overheen gezet. Maar nu wil ik mijn haar zwart met blonde plukjes, maar ik wil dat blond meer overheerst. Ik ben bij verschillende kappers gegaan. Er was er één die zei dat mijn hele haar eerst moet geblondeerd worden en dat er dan zwart in moet met blonde plukjes. Mijn vraag aan u is hoe ik dit het best kan doen.
 
Antwoord: Wat je wilt, is inderdaad best lastig om te krijgen. Ik zou de rode plukken oplichten (maar pas op: die kunnen roze worden) en de rest zwart doen. Méér blond is niet echt mogelijk omdat in zwart te veel pigment zit en het haar zou nooit dezelfde kleur blond worden als de rode plukken. Laat je bij de kapper dus eerst goed adviseren voordat je dit laat doen. Omdat er – denk ik wel – meerdere behandelingen nodig zijn, zal het ook wat duurder zijn. Vraag dus eerst naar de prijs vooraleer je beslist om de behandeling te doen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Andreonegin//Shutterstock