Haarsprokkels (47)

Boek met verschillende haarkleuren om uit te kiezen
 
Vraag: Ik ben een vrouw met dun haar (ook de pillen tegen epilepsie zijn daar mee verantwoordelijk voor). Nu gebruik ik Aloë Vera. Ik heb nu wel méér haar, maar toch zou ik het graag wat dikker hebben. Kan je mij helpen? Ik zou je heel dankbaar zijn.
 
Antwoord: We kunnen je haar niet dikker maken, maar wel dikker doen aanvoelen door middel van thickening shampoo. We hebben ook de mogelijkheid om je via extensions een volumebehandeling te geven: je haar niet verlengen, maar door in heel het haar extensions aan te brengen, ervoor zorgen dat je méér haar krijgt. Een vollere bos haar dus. Je mag natuurlijk steeds vrijblijvend langskomen, zodat we je haar goed kunnen bekijken en de beste oplossing kunnen voorstellen.
 


Vraag: Vanaf mijn 23ste ben ik al grijs (ik ben er nu 42). En ik ben het helemaal zat: telkens opnieuw om de 3 weken kleuren, altijd weer commentaar van anderen op mijn grijze haren! Volgens de kapper ben ik nu voor 95-100 % grijs. Mijn oorspronkelijke kleur was heel donker, tegen zwart aan. De kapper heeft in de loop der jaren mijn haar steeds lichter gemaakt, ondertussen is het lichtbruin.
 
Mijn vraag is: is er ook een andere oplossing voor mijn probleem met de uitgroei na 3 weken? Is het misschien een oplossing om mijn haar helemaal te ontkleuren naar bijvoorbeeld blond en dan wat donkere accenten erin te doen? Het probleem is dat ik nog niet met een grijze kop haar wil rondlopen. Ik sta nog volop in het leven, sport 2x in de week, werk … kortom, ik voel me nog hartstikke jong, maar zie er door mijn grijze haren oud uit.

 
Antwoord: Het is lastig wanneer je altijd een donkere kleur hebt gehad, omdat het contrast tussen grijs en donker heel groot is. Om het grijze zo min mogelijk te doen opvallen, maak je het best je kleur zo licht mogelijk en dan hebben we het hier over blond. Dit zal wel even wennen zijn omdat je donker gewoon bent. Maar bij blond valt grijze uitgroei minder op. Je bent steeds welkom in ons kapsalon voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek!
 


Vraag: Ik heb nu zwart haar, maar wil graag bruin haar. Is dit mogelijk?
 
Antwoord: Je kan je haar niet lichter verven, je moet het dan steeds gaan oplichten. Dit is niet erg wanneer je hiervoor met goede producten werkt. Wij werken zelf met ammoniavrije kleurproducten en sinds kort ook met Sunglitz, dit is ook organisch. Al met al een erg mild kleurproduct dus.
 
Je kan ervoor kiezen om het haar helemaal in 1 keer te gaan oplichten of je kan kiezen om dit in stappen te doen, met een folietechniek dan. Wil je méér informatie, dan kan je gerust nog eens mailen of bellen! Op onze website kan je ook nog informatie vinden over Sunglitz.
 


Vraag: Mijn eigen haarkleur is donkerblond (as). Ik heb al behoorlijk wat grijze haren en moet mijn haar dus verven (zonder die grijze haren zou ik dit nooit laten doen). Ik voel me het prettigst bij mijn eigen haarkleur. Mijn haar wordt al jarenlang geverfd, maar jammer genoeg blijkt het (volgens diverse kappers) niet mogelijk om mijn eigen haarkleur te benaderen. Ik heb zelf een nogal rode huidskleur (rode wangen) en wil daarom een koele tint.
 
Volgens de kapper moet daar toch steeds iets van warmte bij, omdat het anders groenig verkleurt. Tja, en zo kom ik maar niet aan mijn donkerblonde askleur. Momenteel vind ik dat ik veel te donker ben en ik voel me daar erg ongemakkelijk bij. Kan je mij adviseren hoe ik toch mijn eigen haarkleur zo dicht mogelijk kan benaderen? Ik heb aanstaande dinsdag opnieuw een afspraak met mijn kapper en zie weer op tegen het verven.

 
Antwoord: Dat je een matte kleur mooi vindt, is te begrijpen, aangezien je natuurlijke haarkleur ook geen warmte bevat. Je kapper heeft gelijk wanneer hij zegt dat je haar dan sneller een groenige gloed krijgt. Maar dan ligt de keuze bij jou of je dat risico wil lopen. Vraag aanstaande dinsdag of ze de kleur zonder warmte kunnen zetten zodat je het verschil kan zien. Ze moeten je mening respecteren en jullie moeten er samen zien uit te komen. Je moet wel tevreden zijn over je haarkleur om lekker in je vel te zitten.
 


Vraag: Mijn natuurlijke haarkleur is donkerblond. Ik heb mijn haar nu goudblond geverfd, maar ik wil het nog lichter hebben. Bij de drogist raden ze me ontkleuren aan (2-4 tinten lichter) en uiteraard ook nog een tijdje wachten vooraleer ik het weer verf.
 
In het verleden heb ik mijn haar bruin geverfd en na een tijdje weer ontkleurd. De geverfde delen van mijn haar waren toen goed ontkleurd, maar bij de uitgroei kleurde het haar een beetje rood. Nu heb ik dus geen uitgroei en is mijn haar goudblond geverfd (natuurlijke kleur: donkerblond) en ik wil het nog blonder hebben dmv ontkleuring. Wat is jouw advies bij deze combinatie én volgorde?

 
Antwoord: Om een reeds blonde tint nog blonder te maken, zou ik je adviseren om heel veel highlights te maken. Dit is eveneens oplichten en dan hou je een mooi natuurlijk resultaat. Omdat je reeds blond bent, zal je geen rood meer zien bij het ontkleuren. Wij werken met de oplichtingsproducten van Sunglitz. Die lijn is ammoniavrij en bestaat uit natuurlijke ingrediënten met oliën die het haar verzorgen op het moment dat het ontkleurd wordt.
 
Hier bestaan verschillende kleuren in, zodat je kan kiezen welke tint je wil, bijvoorbeeld asblond, beige, goud, mokka, naturel of strawberry blond. Omdat je – denk ik – zo min mogelijk warmte wil hebben in je haar, zou ik kiezen voor as of beige blond. Mocht je hierover nog méér vragen hebben, dan kan je die altijd nog mailen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Dragon Images/Shutterstock