Haarsprokkels (43)

Lang haar met klitten
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe komt het dat mijn haar aan de binnenkant donkerder is dan aan de buitenkant? Ik hebt het asblond geverfd.
 
Antwoord: Ik weet natuurlijk niet hoelang je deze kleur al hebt en of je eventueel op vakantie bent geweest. Dit kan namelijk invloed hebben op de kleur. Maar het zal eerder door het gewone zonlicht komen. De bovenste laag is continu blootgesteld aan de zon. Die zal eerder kleuren dan de haren in de nek.
 
Je kan ervoor kiezen om de bovenste laag donkerder te kleuren, dus net als de onderkant, of om folies in de onderlaag te zetten. Dit is afhankelijk van welke kleur je nu precies hebt en hoe groot het verschil is. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kan je steeds contact met ons opnemen.
 


Vraag: Ik heb een vraag over permanenten. Het lijkt mij zo mooi om krullen te hebben, van die hele grove krullen/slagen. Jammer genoeg heb ik zelf steil haar met – wanneer ik in de regen heb gefietst – een beetje slag. Verder heb ik redelijk dik haar dat tot onder de schouders reikt.
 
Nou zat ik te denken of een permanent misschien iets voor mij is, maar ik heb gehoord dat je haar er echt kapot/dood van kan gaan. Dat wil ik dus echt niet, want op dit moment is het heel gezond. Is het echt zo dat de haarkwaliteit bij iedereen minder wordt en is dit blijvend? Of verschilt dit per haartype?

 
Antwoord: Een permanent is niet zo makkelijk als je misschien zelf denkt. De krulgrootte die je beschrijft zal je – denk ik – niet met een permanent kunnen bereiken. Dit zal eerder moeten gebeuren met een föhn of krultang. In ons salon werken we met een ammoniavrije vloeistof, wat veel beter is voor het haar. Ook zal je moeten aandacht besteden aan een goede thuisverzorging. Je kan beter eens langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen we meteen je haarconditie en –kwaliteit bekijken.
 


Vraag: Ik ben een jongen en ik zou graag eens een permanent willen. Ik heb van nature slag in mijn haar. Als ik het opkneed met schuim en het föhn met de diffuser, krijg ik namelijk krullen, maar ik ben het zat om het zo te doen en wil gewoon krullen die er blijven inzitten wanneer ik mijn haar gewassen heb. Is dit mogelijk met een permanent?
 
Ik denk zelf dat het er dan uitziet als golven en wanneer je er wat schuim of gel opdoet, het dan gaat krullen. Ik zou graag ook dikke, stevige krullen willen. Is dit eveneens mogelijk met een permanent? Maar ik wil dit natuurlijk wel door een vakman laten doen, ’t liefst ook door een man/vrouw die al veel mannen gepermanent heeft.

 
Antwoord: Een permanent is mogelijk bij mannen. Het is alleen moeilijk om vooraf aan te geven wat voor krul het mooiste resultaat geeft bij jou. Hiervoor is het verstandig om eens langs te komen voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. De permanent zal het stylen van je haar sowieso een stuk makkelijker maken en je zal er dan ook minder energie hoeven in te steken. Wij zijn allen gespecialiseerd in het permanenten van haar, dus zouden we je graag in ons salon willen zien.
 


Vraag: Mijn vraag heeft niets met kapsels zelf te maken, maar houdt er toch verband mee. Gisteren heeft mijn dochter een haarkleuring gedaan en daarbij zijn er spatten op de kast terechtgekomen. Deze kast is gemaakt uit een soort hard pvc. Ik heb reeds aceton en white spirit geprobeerd om deze vlekken te verwijderen, maar zonder resultaat. Hebt u misschien een tip om deze vlekken te verwijderen?
 
Antwoord: Helaas is haarverf zo gemeen dat die gelijk in ander materiaal dringt en dus bijna niet te verwijderen is. Dus ben ik bang dat ik u hiermee niet verder kan helpen.
 


Vraag: Hoe en waarmee kan je jarenlange klitten in lang haar verwijderen?
 
Antwoord: Het best kan je het haar met een zachte shampoo wassen en dan met een conditioner nog zachter laten worden en de conditioner even laten inwerken. Daarna dan een leave-in conditioner op het haar aanbrengen en dan de klit uitkammen. Ik zou ervoor kiezen om een afspraak te maken in een salon en de behandeling te laten uitvoeren door een professionele haarstyliste, die je haar voorzichtig zal uitkammen. Dit zal beter zijn voor je haar.
 


Vraag: Ik ben een man en heb ontzettend veel grijswit haar. Ik kleurde het steeds met de speciale mannenverf in 5 minuten klaar in donkerblond, maar na 1 maand zag je alweer de grijze stukjes en de verf werd ook lichter, dus uiteindelijk trok het op niets meer.
 
Nu wil ik een kleur die bijna dezelfde is als mijn witgrijze haren. Een verf dus die de paar goede haardeeltjes grijswit maakt, maar ik kan niets vinden. Kunt u me zeggen welke ik moet gebruiken en bestaat die dan ook in die in 5 minuten klaar mannenverf?

 
Antwoord: Er bestaat geen echte grijze verf, omdat grijs ook geen echte kleur is. Dus helaas kunnen we je hiermee niet verder helpen. Succes!
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net