Haarsprokkels (24)

Meisje met lang bruin haar en een coltruitje met opstaand kraagje
 
Vraag: Ik heb dik krullend haar en ik wil de Optiliss straightener van Rowenta kopen. Maar zou dat voor mij nut hebben? En als het nut zou hebben, moet ik dan een haarverzorgingsmiddel kopen, omdat ik mijn haar erg veel ga straightenen?
 
Antwoord: Je moet sowieso steeds een verzorgingsproduct en een beschermend product gebruiken wanneer je je haar gaat straightenen, bijvoorbeeld de CHI Silk Infusion, omdat dit een product is met pure zijde. Dit verzorgt je haar, wordt tijdens het straightenen in je haar geperst, waardoor het intensief kan verzorgen. Daarnaast geeft het een mooie glans. Daarnaast adviseer ik om de CHI 44 Iron Guard te gebruiken. Dit is een product dat beschermt tegen de warmte van de stijltang. Het legt een beschermend laagje om het haar.
 
Wij werken met de CHI Iron stijltang. Die heeft John al jaren, omdat die door veel professionele kapper over de hele wereld wordt gebruikt. Daarnaast zijn veel bekende Amerikaanse sterren eveneens verslaafd aan de tang. De tang heeft keramische platen die ervoor zorgen dat het vochtgehalte in je haar behouden blijft en je haar niet kan beschadigd raken. De tang is makkelijk in gebruik en weegt niet veel. Ze maakt je haar makkelijk en snel steil.
 


Vraag: Ik heb een vraagje over waterstofperoxide. Wanneer meng je met 3 % en wanneer met 6 %? Alvast bedankt.
 
Antwoord: 6 % is voor grijs dekken en 3 % voor donkerder kleuren.
 


Vraag: Ik heb mijn haar een aantal keer gebleekt met spray blond. Dit is er nu bijna uit. Ik zou graag mijn haar opnieuw een tintje (of 2 tintjes) lichter hebben. Nu is mijn eigen haarkleur bijna asblond en hebben mijn wenkbrauwen ook ongeveer die kleur. Als ik mijn haar nu verf, zijn mijn wenkbrauwen donkerder dan mijn haar en dat vind ik lelijk.
 
Nu mijn vragen: is het relatief veilig om mijn wenkbrauwen te laten verven bij de schoonheidsspecialiste? En is het relatief veilig om mijn haar te verven? Het is een keer groen geworden.

 
Antwoord: Je haar laten verven bij de kapper is wel veilig. Die hoort namelijk te weten welke producten te gebruiken en hoe. Ik zou je niet aanraden om dit zelf te doen. De kleur kan verkeerd uitvallen en in zon geval kan een kapper meteen een oplossing voorstellen waardoor de kleur perfect is, maar jij zelf hebt niet alle benodigdheden in huis.
 
Je wenkbrauwen door een schoonheidsspecialiste laten verven is OK. Dat is niet schadelijk en ze kan de juiste natuurlijke kleur uitkiezen. Laat je vooraf goed adviseren door specialisten, dan weet je waaraan je begint.
 


Vraag: Wanneer mijn haar kort is, dan gaat het redelijk krullen. Nu ik het langer laat groeien, is het meer golvend. Ik probeer wel eens iets leuks met mn haar te doen met clipjes en zo maar mn haar is redelijk dun en vreselijk glad. Alle soorten clipjes glijden met dezelfde gang weer uit mn haar. Hebt u tips?
 
Antwoord: Je kan de eerste paar cm tegenkammen/touperen. Wanneer je daarna met het vast steken daar je speldjes insteekt, heb je er veel meer stevigheid van. Dan is je haar minder glad, waardoor de speldjes er niet uitglijden.
 


Vraag: Mijn haar werd ongeveer 4 maanden geleden donkerbruin geverfd. Nu wou ik opnieuw een lichtere tint en heb dus mijn haar laten verven door een kapper met nummer 6-7. Het wordt steeds meer geel en oranje. Zilvershampoo wil niet werken. Hoe kan dit opgelost worden?
 
Antwoord: Wanneer je je haar gaat oplichten (dus ook in jouw geval), komt er warmte vrij in je haar. Zet je er dan een natuurtint op, dan zal het nooit een astint worden, want er zitten te weinig matterende pigmenten in. Je moet er dan ook echt een astint opzetten als je je kleur wil mat hebben.
 


Vraag: Bestaat er een speciale gel voor snorren?
 
Antwoord: Wij verkopen geen speciale gel voor de snor. Bij mijn weten zijn die er ook niet. Ik zou adviseren om een medium hold gel op een kammetje te doen en er dan zo mee doorheen de snor te kammen. Zon gel wordt niet te hard en plakkerig.
 


Vraag: Hoe merk je of je haar dode puntjes heeft? Of dat het geknipt moet worden? Ik weet nog steeds niet wanneer je ongeveer naar de kapper moet.
 
Antwoord: Over het algemeen wordt het haar na 6 7 weken geknipt. Het is natuurlijk wel bij iedereen verschillend. Wanneer de puntjes gaan splijten, is het tijd om naar de kapper te stappen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Paffy/Shutterstock