Haarsprokkels (34)

Roze geverfd haar dat in een gehoekte bob geknipt werd
 
Vraag: Mijn haar gaat in reepjes hangen door het stylen (denk ik). Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haar in één geheel blijft en niet in gedeeltes gaat hangen?
 
Antwoord: Je kan meerdere malen per dag je haar borstelen. Dan wordt het opnieuw mooi glanzend en gezond en gaat het dus niet in slierten hangen.
 


Vraag: Ik heb lang, fijn, golvend haar op één lengte (en snel last van gespleten haarpunten). Ik vraag me af of er verschillende methodes zijn om de punten bij te knippen. De “goedkope” kapper knipt letterlijk laag per laag een rand eraf (en is klaar in 10 minuten).
 
Een professionelere (en duurdere) kapper heeft mijn haar volgens een andere methode geknipt, waarbij de dode punten overal goed werden geknipt. Mijn haar werd naar de zijkanten getrokken en gedeeltelijk naar boven, ik weet niet goed hoe ik dit moet uitleggen. Ik zou willen weten hoe deze methode heet, zodat ik er bij de kapper kan om vragen.

 
Antwoord: Wanneer je gespleten haarpunten hebt, dan zou je die het best zo bot mogelijk laten knippen. Ik kan je niet helpen met een speciale methode, ik weet niet precies wat je hiermee bedoelt. Maar aan jouw verhaal te lezen, heb je vrij poreus haar en dan kan je het beter echt om de 6 weken laten knippen.
 


Vraag: Ik heb van nature donkerblond haar. Ik heb het al een keer of twee, drie laten oplichten d.m.v. highlights, omdat ik naar blond toe wil. Het is nu al aardig blond. Ik wil er nu graag een pak lichtblonde verf uit de winkel overheen gooien. Zou dit mogen en gaat mijn haar dan niet oranje uitslaan?
 
Antwoord: Het is erg riskant om dit thuis zelf te doen, omdat er best veel kan mislopen. Oranje kan je haar alleen maar worden wanneer je er een warme kleur zou opzetten of wanneer je het nog verder zou willen oplichten. Ik raad je dan ook aan om een matte tint te nemen, alleen kan het dan ook nog zijn dat het niet gelig wordt, maar groenig. Laat dit dus zeker bij een kapper doen, want als het daar misgaat, dan kan die er nog iets aan doen.
 


Vraag: Ik verf al een jaar of drie mijn haar zwart (ik ben van nature blond). Ik heb vrij dun en droog haar. Nu ben ik dat zwart helemaal zat en het liefst zou ik naar candycotton roze gaan. Ik vraag mij af of dit wel mogelijk is en hoeveel bezoekjes aan de kapper ik zal moeten afleggen.
 
Antwoord: Het is wel mogelijk om je haar zo roze te maken, alleen is roze geen natuurlijke kleur en dus zal die ook niet zo lang mooi blijven. Eerst zou je je haar helemaal moeten laten blond verven. En aangezien je haar nu zwart is, zal dat het grootste probleem worden. Je zal dus wel vaak naar de kapper moeten en dat kost natuurlijk wel wat. Ik zou toch eerst maar eens goed nadenken.
 


Vraag: Ik heb een bruine tint in mijn haar geverfd en er zit een rode tint in, maar ik wil het graag grijs laten verven. Kat dit of is dit af te raden? De ene kapper zegt ja hoor, eerst ontkleuren en dan grijs erin en de andere zegt dat ik beter mijn bruin laat uitgroeien. Ja, nu weet ik het ook niet meer.
 
Antwoord: Haar grijs maken is heel moeilijk, maar het kan wel. Hoe donkerder je haar is en hoe roder, hoe moeilijker het wordt om het grijs te maken. Grijs is eigenlijk geen kleur, dus pigmentloos en hoe donkerder het nu is, hoe meer pigment we uit je haar moeten halen.
 
Als de kwaliteit van je haar goed is, zal je het dus eerst moeten laten blonderen tot het helemaal licht is en dan moet er een kleur overheen die het grijs maakt. Wel is het zo dat die grijze kleur snel uit je haar zal gaan als je er verder thuis niks meer aan doet. Wij adviseren onze klanten dan ook altijd om het haar te wassen met silver shampoo en conditioner om zo de kleur langer mooi te houden.
 


Vraag: Ik verf mijn halflange haar al heel veel jaren blauwzwart. Waarom blijft het nooit blauwzwart en wordt het steeds weer bruinig? Ik zie duidelijk dat de roodtinten tevoorschijn komen, dus denk ik dit te kunnen voorkomen door blauwzwart met een groen(as)tint (als neutralisatie) te nemen, maar ook dat lukt niet. Ik heb zelfs een echte zwartgroene tint geprobeerd, maar dit had geen vat. En ik heb zelfs petrolgroen laten mengen, wat ook al niet lukte.
 
Weet u wat ik verder nog kan doen om mijn haar diepzwart te houden? Ik heb nog liever zwart haar met een groene gloed, zoals een zwarte vogel dat heeft, maar dat kan blijkbaar helemaal niet.

 
Antwoord: Om je haar echt lang mooi zwart te houden, moet je niets toevoegen aan de verf. Zoals je nu inmiddels al weet, werkt dit niet omdat blauwe en groene pigmenten geen houvast hebben op het haar. Rode en oranje pigmenten juist wel en die zie je wanneer je haar een paar keer gewassen is.
 
Mijn advies is om je haar in een blauwzwarte kleur te laten verven en het dan thuis na iedere wasbeurt te verzorgen met de Tone & Shine van Chi Organics. Dit product is een verzorgende conditioner met pure zwartpigmenten die zo na het wassen je kleur weer opbouwt zodat die langer mooi blijft.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Victoria Wonka/Shutterstock