Haarsprokkels (45)

Schuine bob voor Aziatisch haar
 
Vraag: Tot voor kort (begin dit jaar) kleurde ik mijn haren zelf donkerbruin. Ik wou graag blond worden tegen de zomer, dus ging ik bij de kapster te rade. Zij zette mèches, maar ik vind het verschil in stroken (bruin-blond) nogal fel. Jaren geleden – toen ik van nature blond was – gebruikte ik verlichtende spray (van Garnier denk ik), maar ik vind die nu niet meer in de winkelrekken.
 
Bestaat er een (zachte of natuurlijke) manier om mijn haar te bleken? (Iemand raadde mij aan om citroensap in de shampoo te mengen, maar is dit niet desastreus voor de haren?) Bedankt voor de hulp.

 
Antwoord: Het is vervelend dat de kleur niet helemaal is uitgepakt zoals de bedoeling was. Ik denk dat de blonde plukken nu te licht zijn geworden in vergelijking met de donkerbruine kleur. Ik denk dat het mooier zou geweest zijn om eerst een lichtbruine/blonde mokkatint te hebben. Het is wel goed dat je met highlights bent begonnen, omdat je zo geleidelijker naar een blonde kleur kunt gaan.
 
Ik zou niet aan een blondspray beginnen, die is erg schadelijk voor het haar en je weet nooit welke kleur er onderuit zal komen. Een antiroosshampoo haalt wel de sterkste kleurpigmenten uit het haar, maar dit zal niet het mooiste effect geven. Ik denk dat het mooier is om er lichter bruine plukjes doorheen te doen. Het is wel erg moeilijk om je via mail te adviseren. Het zou beter zijn om eens langs te komen voor een adviesgesprek, zodat we naar je haarkwaliteit kunnen kijken en je het beste kleuradvies kunnen geven.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Ik moet rode plukken zetten bij iemand met zwart geverfd haar. Ik zal het haar echter niet opnieuw zwart verven, want het zwart moet uitgroeien, omdat het binnen afzienbare tijd veel lichter moet zijn (bruin en blond). Dus hoef ik enkel maar rode plukken, wat kan ik het best doen? Blonderen en er dan rood opzetten? Met welke waterstofperoxide en welke methode pas ik het best toe? Het mogen namelijk geen banen worden, maar wel degelijke en opvallende plukjes.
 
Antwoord: Het ligt eraan hoe licht de rode plukjes mogen worden. Afhankelijk daarvan kijk je naar de hoeveelheid waterstofperoxide. Het mooiste effect krijg je wanneer je het met 6 % doet, aangezien de plukjes wel degelijk moeten blijven. Hou de highlights goed in de gaten, want hoe langer het product in het haar zit, hoe lichter de kleur wordt. Daarna kan je een rode verf opzetten om het haar in te kleuren.
 


Vraag: Ik ben over het algemeen best tevreden over mijn natuurlijk krullende haar. Het probleem is echter dat het prima zit wanneer ik het net gewassen heb, maar dat het de volgende dag een ramp is. Ik verf ook mijn haar: welke producten kan ik het best gebruiken als verzorging? Uiteraard een shampoo en conditioner voor gekleurd haar, maar eigenlijk heb ik ook iets nodig voor droog en krullend haar. Help!
 
Antwoord: De tweede dag is krullend haar inderdaad een stuk pluiziger dan wanneer het net gewassen is. Het is dan ook van belang om een goede zijde te gebruiken die het pluizen tegengaat en die extra verzorging geeft aan je haar en dit de hele dag door. Ik adviseer onze Chi Curl preserve lijn: dit is een combinatie van shampoo en conditioner speciaal voor krullend haar.
 
Deze producten verzorgen je haar optimaal en brengen de veerkracht terug. Daarnaast zou je een masker van onze Protector color erbij kunnen gebruiken: je hoeft dit product niet uit te spoelen, wat een bijkomend voordeel is! En het geeft je haar de hele dag verzorging.
 


Vraag: Ik heb mijn haar te donker geverfd: donkerbruin en het lijkt meer op zwart. Ik zou het graag middenbruin verven. Kan dit of moet ik het eerst ontkleuren en hoe kan ik dit het best zelf doen? Graag jullie advies, bedankt.
 
Antwoord: Het is niet verstandig om hier zelf aan te beginnen. Wanneer je van donker naar licht wil, komt er veel warmte vrij. Er zijn twee opties. We zouden het haar hier kunnen ontkleuren, dan halen we alle kunstmatige pigmenten eruit. En dat heeft het risico dat je nooit vooraf weet welke kleur er verschijnt. Van daaruit gaan we dan kijken welke kleur we er moeten opzetten voor het juiste kleurresultaat.
 
Je kan ook heel veel highlights in je haar laten zetten. Zo oogt het ook een stuk lichter. Bovendien bestaan er van Sunglitz supermooie tinten voor highlights: cool ash, mokka en beigeblond. Die zijn heel mild voor het haar, aangezien er een zijde in verwerkt zit.
 


Vraag: Mijn Chinese dochter heeft ongeveer 2 maanden geleden een schuine bob laten knippen in haar halflange haar. Toen zat het heel leuk. Het was versneden en viel wat boller en luchtig. Nu is het haar opnieuw geknipt en niet versneden, maar het valt niet leuk. Het is heel plat en lijkt ongelijk. Kan dit aan de kniptechniek liggen? Wat is de beste manier om het haar supersteil te knippen? Hoe moet ik dit aan mijn kapper duidelijk maken?
 
Antwoord: Op het ogenblik dat Chinees haar versneden wordt, valt het veel luchtiger en krijgt het meer volume. Aangezien Chinees haar vrij stug en zwaar kan vallen, kan het daarom goed zijn dat het nu minder lekker valt dan voorheen. Ik zou hier met de kapper over spreken en het probleem uitleggen. Vindt die het zelf geen goed idee om het te versnijden, dan kan je nog altijd met een effileerschaar werken: die voorkomt dunne punten, maar maak het haar wel luchtiger. Blijft het probleem, dan ben je steeds welkom in ons salon voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Violetblue/Shutterstock