Haarsprokkels (39)

Geblondeerd haar met uitgroei
 
Vraag: Ik heb tot 2 maanden terug mijn haren vaker geblondeerd en uitgedund. Ik heb van nature niet echt dik haar, maar wel heel veel en krullend haar. Ik vind dat mijn haar er erg droog uitziet. Ik heb het al 2 maanden niet meer geverfd en niet meer uitgedund, maar wel geknipt. Mijn haar voelt niet meer droog aan, want ik gebruik ook een shampoo extra voor droog haar, maar het ziet er nog steeds er droog uit, ondanks de shampoo en het knippen.
 
Ik gebruik een stijltang extra voor gekleurd haar van Braun. Ik wil mijn haren ook niet meer verven, maar de uitgroei ziet er erg lelijk uit. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haar er niet meer zo droog uitziet en hoe kan ik het best de kleur laten uitgroeien zonder veel te verven?

 
Antwoord: Wanneer je het haar blondeert met een product dat niet ammoniavrij is, kan dit vrij schadelijk zijn voor het haar! Wij werken zelf met ammoniavrije producten. Ook hebben we een nieuw product om op te lichten; dit heet Sunglitz, van het merk Farouk Systems. Dit zal de kwaliteit van je haar behouden en zeker niet verslechteren.
De uitgroei zou je dan gewoon kunnen verven of je zou kunnen kiezen voor folietechniek, dus highlights.
 
Met de laatste techniek zou je meer naar je eigen haarkleur kunnen gaan, vooral wanneer je een lowlight in je haar zet, zodat het wat natuurlijker lijkt en je het waarschijnlijk na verloop van tijd minder zal hoeven te kleuren. Het is dan wel aan te raden om de producten van Sunglitz te gebruiken. Deze lijn is speciaal bedoeld om haar te verzorgen dat vaak opgelicht, dus geblondeerd werd. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker en zijdeproduct.
 


Vraag: Ik ben een jongen en heb heel erg droog haar. Normaal krult mijn haar een beetje wanneer het kort is. Maar nu heb ik wat langer haar (net onder mijn oren) en dat is nu wat steiler. Maar ik heb droog haar en dan moet ik best veel gel gebruiken om het in model te kunnen brengen en mijn haren breken ook af. Bestaat er een soort middel dat dit kan voorkomen?
 
Antwoord: Wanneer je veel gel gebruikt en verder geen verzorging voor het haar, dan kan het zijn dat het te zwaar wordt voor het haar en dat het haar dus gaat breken. Je zou sowieso een verzorgingslijn kunnen gebruiken voor droog en krullend haar. Wij hebben daar de Chi Curl Preserve lijn voor. Die zorgt ervoor dat je haar meer veerkracht krijgt en minder gaat pluizen.
 
Voor pure verzorging zou je silk infusion kunnen gebruiken. Dit product is pure zijde, die je na het wassen of gewoon op droog haar kunt aanbrengen; dit voedt het haar van binnenuit, waardoor je haar herstelt. Kijk op johnbeerens.com voor meer informatie over de producten.
 


Vraag: Ik heb in november/december mijn haar drie keer geverfd. Ik ben van nature goudblond en heb het donkerrood geverfd. Nu heb ik een enorme uitgroei en is mijn haar bruinig/lichtrood/blond. Wat kan ik hier zelf mee? Kan ik erover verven? Ik wil heel graag opnieuw blond worden.
 
Antwoord: Ik zou in dit verhaal nooit thuis beginnen met kleuren. Je hebt het rood geverfd en dit is ook de moeilijkste kleur om uit het haar te verwijderen. Wanneer je dit thuis gaat doen met ammoniarijke producten, denk ik niet dat je de gewenste haarkwaliteit en ľkleur zal krijgen. Wij hebben in het salon als voordeel dat we een ammoniavrij product hebben. We kunnen dan kleuren naar de gewenste kleur en je behoudt de kwaliteit van het haar zoals het nu is!
 
Toch zou het wel moeilijk zijn, omdat je een vrij grote uitgroei hebt. Voor een definitief antwoord of een beter kleur- en prijsadvies kan je beter vrijblijvend een afspraak maken. We kunnen dan samen met jou gaan kijken welke kleur het best zou zijn voor jou en daarna eventueel een afspraak maken.
 


Vraag: Ik ben een 48-jarige vrouw. Ik zie al jaren zilverwit zonder dat ik mijn haar hoefde te verven. Ik heb het sindsdien bruin geverfd. Kan ik mijn haar wit of zilver laten verven zonder er 15 jaar ouder uit te zien?
 
Antwoord: We kunnen vanaf uw bruine tint proberen om zo licht mogelijk te gaan, tegen het witte aan. Het is alleen moeilijk om te zeggen of u er dan veel ouder gaat uitzien. Daarvoor zou u echt eens bij ons moeten langskomen.
 


Vraag: Mijn haar is geblondeerd nadat het aubergine was. Nu is het zalmroze. Hoe krijg ik die kleur uit mijn haar? Ik wil blond zijn.
 
Antwoord: Om de zalmkleur uit je haar te halen, kan je het best bij de kapper een suncap laten opzetten; dit is een lichte blondeerwassing die het haar oplicht en dus het roze uit je kleur haalt. Hierna wordt je kleur wel erg licht, dus is het noodzakelijk om er daarna nog een verf overheen te zetten om het haar mooi in te kleuren.
 


Vraag: Hoelang moet je wachten met permanenten na een volledige narcose?
 
Antwoord: Ik zou niet durven zeggen hoelang precies, maar het beste is steeds om een maand te laten tussen de narcose en het permanenten, dan heeft het haar genoeg kunnen rusten.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: UfaBizPhoto/Shutterstock