Haarsprokkels (50)

Donkerblond haar en coltrui
 
Vraag: Ik heb blond haar en wou gisteren mijn uitgroei bijwerken. Nu heb ik blauwe plukken in mijn haar. Hoe krijg ik die eruit of hoe vervaag ik de kleur? Kan dit met een antiroosshampoo?
 
Antwoord: Blauwe plukken na het verven? Lastig. Je zou de plukken enkele malen kunnen wassen. Zit de kleur er dan nog in, dan zou ik het haar met wat blondering oplichten. Dit zou heel snel moeten gaan, maar je kan dit misschien toch best bij de kapper laten doen.
 


Vraag: Ik ben een jongen met heel fijn haar en ik sta me ’s ochtends dood te ergeren omdat mijn haar nooit wil zitten zoals ik het wil. Ik doe het dus altijd simpel met een dikke klodder gel en naar boven lopend naar een kuifje (nou ja, simpel!). Hebben jullie soms tips voor mij?
 
Antwoord: Je geeft aan dat je haar heel fijn van structuur is. Op het ogenblik dat je met gel gaat werken, krijg je een wetlook effect waarbij je haar nog dunner lijkt. Door een “dikkere klodder” te gebruiken, wordt je haar snel slap, waardoor het makkelijker inzakt. Ik zou een wax voor fijn haar adviseren. Hierdoor blijft je haar er vol uitzien en maak je het stug. Je hebt verschillende soorten wax. Laat je dus een goede wax adviseren.
 


Vraag: Ik heb fijn donkerblond haar, met een hele lichte slag erin. Meestal draag ik het halflang (lang staat heel lijzig) in wat laagjes. Ik heb een kruin op mijn voorhoofd, waardoor het daar altijd opzij valt. Nu is mijn vraag: ik heb een vrij grote neus die dus best opvalt. Hoe kan ik mijn haar het best dragen om ervoor te zorgen dat mijn neus niet zo opvalt?
 
Antwoord: Om niet het accent op je neus te leggen, maar om je neus minder te doen opvallen, zal je je haar toch wat in je gezicht moeten dragen. Doe het niet met een pony, maar bijvoorbeeld met een lok en lagen in je gezicht. De nadruk komt dan op je haar te liggen en niet op je neus.
 


Vraag: Ik ben een man van 20 jaar en merk dat mijn haar behoorlijk dunner aan het worden is. Het zit in de familie, dus kaal worden is – denk ik – niet te vermijden. Hier moet ik helaas maar mee leven. Maar mijn vraag is: kan ik het proces van kaal worden vertragen? Wat mag ik nog in mijn haar smeren? Mij is bv. verteld dat gel/wax al te sterk is, dus wat blijft er dan nog over? Of hoe kan ik het best omgaan met mijn haar (zo schoon mogelijk houden of …)?
 
Antwoord: Veel jonge mannen krijgen steeds sneller last van haaruitval. Dit kan erfelijk zijn, door stress of ziekte of veroudering komen, maar het is vooral hormonaal. Je kan hiervoor een speciale shampoo en bijhorende lotion gebruiken. Wij werken zelf o.a. met de producten van Kerastase. Er is een lijn speciaal ontwikkeld tegen haaruitval. De Bain Prevention is een shampoo om je hoofdhuid te kalmeren en in evenwicht te brengen.
 
Daarnaast gebruik je Aminexil GL: dit product verzorgt en verstevigt het haar, verfrist de hoofdhuid en voorkomt vroegtijdig afsterven van de haarpapil. Dan kan je daarnaast dagelijks Activeur 7 gebruiken. Dit is een lotion met vitamine B3 complex: de hoofdhuid krijgt meer weerstand en het product werkt preventief tegen haaruitval. Dit zijn allemaal producten die je op je hoofd gebruikt; ze verhelpen het probleem van buitenaf.
 
Er bestaan ook voedingssupplementen om het haar van binnenuit te versterken. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd om meer voedingsstoffen af te geven aan de haarzakjes. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust.
 


Vraag: Ik ben 15 jaar en heb een vraag. Ik had best dik krullend haar, totdat ik het in totaal 3 keer heb steil gemaakt en een keer op advies van de kapster heb laten uitdunnen. Ik heb er spijt van, want mijn mooie krullen en dikke haren zijn zowat weg. Mijn haar ziet er beschadigd uit. Wat kan ik het best doen? Het groeit toch wel weer terug? Wel straighten ik elke ochtend een lok, omdat die anders omhoog staat (soort pony). Alvast bedankt.
 
Antwoord: Zoals je het uitlegt in je vraag, lijkt het mij dat je haar nu erg beschadigd is. Graag zou ik nog van je willen weten of je haar chemisch gestraightened is of enkel met de stijltang. Wanneer je je haar goed gaat verzorgen, zal het wel opknappen. De juiste voeding en verzorging helpen je haar te herstellen. Een goede stijltang doet ook wonderen.
 
Ik weet niet wat voor tang je hebt, maar wij werken met de tangen van CHI Farouk Systems USA. Deze tangen hebben 100 % keramische platen en een keramisch verwarmingselement waardoor je haar meer vocht aantrekt en zo gezonder blijft. Door het gebruik van de CHI Iron in combinatie met de CHI Silk Infusion (een zijde die vocht vasthoudt, herstelt, verzorgt en versterkt) zal je wonderen kunnen verrichten voor je haar. Zo kan je het toch nog steil dragen, maar op een gezondere manier.
 
Je haar laten uitdunnen zou ik niet meer doen, zeker niet wanneer je het ook gaat straightenen. Want wanneer je haar steil is, lijkt het al dunner en door het uit te dunnen, lijkt het alleen nog maar dunner. Laat het bij je kapper gezond knippen, verzorg het goed en dan komt alles wel weer goed.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Artiindustry/Shutterstock