Haarsprokkels (10)

Haar met mèches die oranje geworden zijn
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe komt het dat er bij mijn haarwortel op het einde een zwart puntje zit? Is dit normaal?
 
Antwoord: Aan elke einde van de haren zit een haarwortel. Hieraan zit een wit puntje en dit is het haarzakje. Ik denk dat dit is wat u bedoelt.
 


Vraag: Ik had rode mèches, maar die zijn helemaal vervaagd (ze zijn nu oranje) en wanneer ik ze terug laat zetten, dan verbleken ze opnieuw. Wat kan ik doen om mijn eigen haarkleur terug te krijgen zonder dat die vervaagt? En zonder dat ik mijn haar moeten laten knippen of uitgroeien?
 
Antwoord: In zo’n geval is het heel belangrijk om u goed te laten adviseren bij een goed kapsalon. Ga dus niet zelf aan de slag. Alles is steeds afhankelijk van de basiskleur en van de gewenste kleur. Het kan ook zijn dat u twee keer in korte tijd zult moeten kleuren om het verkleuren tegen te gaan.
 


Vraag: Ik ben een meisje met een rond/ovalen gezicht en ik wil al heel lang een pony die recht en schuin kan vallen. Het probleem is dat ik heel veel haar heb en ook nog eens heel dik haar. En het krult ook. Een kapper heeft mij al eens gezegd dat ik helemaal niet mooi zou staan met een pony. Maar ik wil er toch graag één, wat is uw mening hierover? Bent u het met die kapper eens?
 
Antwoord: Het klopt inderdaad wat de kapper zegt. Helaas hebt u niet het geschikte haar voor een pony. Een schuine lok zou eventueel wél kunnen, mar dan zou u die wel recht moeten föhnen voor het mooiste resultaat.
 


Vraag: Ik heb heel lang en dik blond haar en ik zou graag eens een ander kapsel willen. Ik draag het al lang op dezelfde manier en mijn vriend stelt eventueel laagjes voor, maar ik ben bang dat ik dan veel lengte kwijtraak. Ik zou mijn haar graag wat speelser hebben en toch mijn lengte willen behouden, misschien wel een pony of zo, maar dan geen zo’n rechte pony. Ik ben hier nu al lang mee bezig en zou graag tot een oplossing komen. Kunt u me wat tips of een voorbeeld geven?
 
Antwoord: U kunt zeker laagjes in uw haar laten knippen mét behoud van lengte. Alleen moet u wel weten dat naarmate u méér lagen in uw haar wil, de onderkant van de haren dunner wordt. Een pony of lok kan ook altijd leuk zijn. Zo valt het haar wat speelser in het gezicht. U kunt steeds vrijblijvend langskomen voor een adviesgesprek.
 


Vraag: Ik heb vorig jaar op vakantie blondspray op mijn bruine haar gespoten. Na lange tijd heb ik het toch maar weer middenbruin geverfd. Er blijft echter een groene gloed doorheen schijnen. Ik heb al alles geprobeerd (rode shampoo, al verschillende keren bruine verf gemengd met een rode mengkleur).
 
Sommige mensen zeggen dat ik mijn haar eerst moet bleken, wil ik die gloed helemaal weg krijgen. Een paar weken nadat het geverfd is en een aantal keren gewassen is, komt de gloed sterker naar boven. Zou het eventueel ook kunnen te maken hebben met het merk van de haarverf?

 
Antwoord: Normaal gezien zou de groene gloed met een warme bruintint moeten weggaan. Maar dan moet er wel een kleur overheen die donkerder is dan nu het geval is. U moet uw haar zeker niet gaan blonderen, dan wordt het alleen maar droger en is de kans dat het groen blijft nog groter.
 


Vraag: Ik heb eigenlijk mijn hele leven al dun, slap en steil haar. Mijn haar groeit niet erg snel en daarom wil ik het niet graag laten knippen. Vroeger heb ik eens een permanent gehad die zorgde voor hele kleine krullen (een soort afrohaar). Nu heb ik al 10 jaar niets meer gedaan met mijn haar, behalve verven dan.
 
Bestaat er een permanent voor lang haar? Ik wil mijn haar zoveel mogelijk behouden. Er is mij vorig jaar (door een docente van de kappersschool) verteld dat ik mijn haar in laagjes moet laten knippen voordat ik het kan permanenten. Daarop zit ik echter niet te wachten. Echte krullen zouden leuk zijn, maar gewoon méér volume zou ook al fijn zijn!

 
Antwoord: Er bestaat niet specifiek een permanent voor lang haar, maar er is wel een techniek die wij vaak toepassen bij mensen met lang haar. We permanenten dan met shapers, dit is de meest natuurlijke krul. U moet er rekening mee houden dat de krul de eerste weken goed stevig zit, maar daarna langzaam gaat verzwaren.
 
Die docente had op zich gelijk dat u uw haren in lagen moet knippen: zo krijgt uw permanent het mooiste en beste resultaat. Het is natuurlijk aan u of u dit wilt of niet, maar hou er rekening mee dat het erg zwaar is wanneer alles op één lengte is.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net