Haarsprokkels (85)

Knipgrage kapster
 
Vraag: Mijn dochter heeft lang steil haar. Ze heeft het een tijdje niet goed uitgeborsteld en heeft nu klitten achteraan op het hoofd. Wij krijgen die er niet uit. Wat moeten we doen?
 
Antwoord: Dit is inderdaad heel lastig. Probeer het haar nat te maken en er een heel verzorgend en zacht masker in te doen en dit voorzichtig uit te kammen, stukje voor stukje. Meestal lukt het dan wel met veel geduld. De enige andere optie is knippen.
 


Vraag: Wat zijn de gevolgen van luizen die je pas na een hele tijd ontdekt?
 
Antwoord: Het gevolg kan zijn dat ze echt overal zitten, dus dat je al je jassen en kussenslopen moet uitwassen. Heb je een stoffen bank, dan moet je ook die wassen. Ook al je kledij moet gewassen worden enz… Voor jezelf of je haar hebben luizen geen gevolgen.
 


Vraag: De laag haar onder mijn “gewone” haar is grijsachtig en vet. Kan ik hier iets aan doen en is dit normaal?
 
Antwoord: Probeer je haar te wassen met een shampoo voor vet haar en was het dan 2 keer. Was daarbij ook goed je hoofdhuid en niet enkel je haar.
 


Vraag: Ik wil een pony laten knippen, maar ik weet niet of dit me staat. Ik ben een meisje en heb een ovalen gezichtsvorm. Welke pony staat het best? Of staat een pony helemaal niet?
 
Antwoord: Wanneer je een ovalen gezicht hebt, kan daar heel veel bij. Een pony kan, maar een schuine lok kan ook. Je moet wel rekening houden met kruinen of weerborstels in je ponypartij. Die zouden er namelijk kunnen voor zorgen dat de pony of lok niet goed valt.
 


Vraag: Mijn haar is al helemaal grijs, ik verf het om de 6 weken. Maar het wordt mij een beetje te duur. Ik ben een sportieve vrouw van 59 jaar. Mijn idee is om mijn haar grijs te laten worden, maar dan met zwarte plukjes. Ik heb kort haar, steeds in een pittig model. Mijn vraag is: is een grijs kapsel nu oud?
 
Antwoord: Grijs haar is op dit moment erg modern, dus de kleur laten uitgroeien is geen slecht idee. Laat het model lekker sportief en pittig knippen en u zult er zelfs jonger gaan uitzien.
 


Vraag: Ik wil heel graag wat langer haar, maar het is echt heel dun. Ik heb nu halflang haar en wanneer ik het laat loshangen, zie je vaak gewoon mijn oor doorheen mijn haar. Kan ik nu gewoon mijn haar langer laten groeien of kan ik beter een korter kapsel uitkiezen?
 
Antwoord: Met een korter kapsel kan je wel meer volume creëren. Maar natuurlijk kan je ook je haar lang laten groeien en door het op de juiste manier te knippen en in model te brengen met de juiste producten, kan je volume aan je haar geven. Je kan ook kiezen om volume aan je langere haar te geven door extensions van Great Lenghts te laten inbrengen. Dit is 100 % natuurhaar en dit zal je direct meer volume bezorgen.
 


Vraag: Sinds twee dagen heb ik last van extreem vet haar. Na het wassen en drogen is het haar tegen mijn hoofdhuid al onmiddellijk terug vet. Dit is heel vervelend. Ik heb een dochtertje van 5 maanden. Door haar heb ik vaak onderbroken nachten. Kan vermoeidheid een oorzaak van vet haar zijn?
 
Antwoord: Je hebt inderdaad gelijk: je haar kan vettig worden door vermoeidheid en stress. Daarnaast ben je ook nog niet helemaal ontzwangerd. Daar moet je toch 9 maanden voor rekenen. Dus ook die hormonen spelen nog een rol bij je vette haar. Gebruik een Clean start shampoo van CHI van Farouk Systems USA: die reinigt je haar intensief. En dan maar hopen dat je meer rust krijgt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Krakenimages/Shutterstock