Haarsprokkels (37)

Zelf gekleurd haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben onlangs geopereerd aan het aangezicht en ze hebben mijn haar ingestreken met vaseline. Ik heb het al een tiental keer gewassen met Dreft afwasmiddel en shampoo, maar ik heb nog steeds even vettig haar. Hebt u een middel om dit vettige spul uit mijn haar te verwijderen? Ik heb wel nog draadjes van de operatie tot aan mijn haar.
 
Antwoord: Ons advies is: wanneer de hechtingen uit zijn, het haar nog een aantal keer wassen met Dreft. Dit ontvet het haar het best. Let daarbij wel op dat je niet heel je haar wast met Dreft, maar alleen daar waar nodig. Als het vettige spul eruit is, zorg er dan voor dat je je haar optimaal verzorgt en het laat herstellen.

 


Vraag: Bestaat er een haarkleuring voor slechts 1 dag?
 
Antwoord: Eigenlijk bestaat er geen haarkleuring voor slechts 1 dag. Je zou wel een spoeling kunnen nemen. Die gaat weer weg na een aantal wasbeurten. Ook hier hangt het af van je eigen haarkleur en haarkwaliteit op welke kleur je uitkomt. Je kan namelijk met een spoeling niet alle kleuren zomaar maken.
 


Vraag: Ik heb een vraag over ontkleuren. Ik heb momenteel donkerbruin haar en wil het graag een paar tinten lichter hebben. Ik wil dus eerst mijn haar ontkleuren en daarna verven. Aangezien ik een tijdje geleden mijn haar donker geverfd heb (ongeveer 6 maanden geleden), heb ik een paar cm uitgroei. Is het dan noodzakelijk om het haar eerst egaal weer donker te verven, zodat ik één kleur heb voor het ontkleuren of maakt dit niets uit?
 
Antwoord: Het is niet verstandig om eerst je haar egaal bruin te kleuren omdat het juist in de punten al vaker is gekleurd en dus blijf je dan verschil houden en is het ontkleuren moeilijker. We raden ook steeds af om thuis te gaan ontkleuren, want er komt heel veel theorie bij kijken om een goed resultaat te krijgen en om ook de haarkwaliteit te behouden.
 
Je weet namelijk nooit wat er na een ontkleuring uitkomt en meestal is het dan niet de gewenste kleur en moet de behandeling herhaald worden. Ook kan je er dan niet zomaar een kleur opzetten die je mooi vindt, want die kan ook anders uitpakken. Laat je altijd eerst goed adviseren over wat mogelijk is.
 


Vraag: Ik ben 50 jaar en heb hele mooie grijze haren. Alleen worden ze geel wanneer ze wat langer worden. Grijze shampoo werkt niet. Wat adviseert u?
 
Antwoord: Dat het haar geel is, komt door de buitenkant, roken en alle andere invloeden van buitenaf! Je zou hiervoor de Biosilk Silver Lights shampoo en conditioner kunnen gebruiken. Wanneer je deze Treatment, na de shampoo, een paar minuten laat inwerken, kan hij wat intensiever werken. Mocht dit niet voldoende resultaat geven, dan kan je om de 4 à 6 weken een spoeling opzetten. Dit is iets intensiever, maar niet schadelijk voor je haar.
 


Vraag: Klopt het dat je haar laten kleuren bij de kapper beter is dan het zelf te doen met een pakje van de drogist? En kan je eerder grijs worden door je haar veel te kleuren? Ik heb dit namelijk eens gehoord en wil graag weten of dit echt zo is.
 
Antwoord: Wanneer je een haarkleuring bij de drogist koopt, dan is dit vaak een veel agressiever product dan een verf in een kapsalon. Hier in ons kapsalon hebben wij een ammoniavrije verf. Die is heel mild voor het haar en beschadigt het niet. Ook blijft de kleur langer mooi en behoud je langer de glans. Het verven heeft niets te maken met vroeger grijs worden. Het tijdstip waarop je grijs wordt, is bij iedereen verschillend.
 


Vraag: Ik kleur mijn haar zelf, maar ik doe dit om de drie weken, omdat ik nogal snel uitgroei heb. Kan dit?
 
Antwoord: Het ligt eraan met wat voor verf je kleurt. Als het een ammoniavrije kleuring is, kan dit geen kwaad en is het dus niet superschadelijk voor je haar. Het is een goed teken dat je haar snel groeit. De vraag is echter of je het wel om de drie weken wil kleuren. Wanneer je een kleur zoekt die je natuurlijke haarkleur benadert, kan je dit wat langer uitstellen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net