Haarsprokkels (53)

Haar van een man opscheren
 
Vraag: Ik heb 3 maanden lang 175 extensions gedragen (met waxbinding) en die zijn er nu allemaal uit met heel veel pijn en moeite. Ze waren niet op de juiste manier ingezet, met als gevolg dat ik veel haren verloren ben. Ik heb er dun haar aan overgehouden. Mijn vraag is: hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haar dikker lijkt?
 
Antwoord: Helaas gebeurt het nog steeds dat mensen op deze manier extensions plaatsen. Ze beloven allerlei zaken, maar uiteindelijk hou je geen eigen haar meer over. Wat kan je hieraan doen? Tja, het is natuurlijk heel belangrijk dat je je eigen haar optimaal verzorgt en daarnaast behandelt met volumeproducten.
 
Hiervoor bestaan er producten van Kerastase. Er bestaat een speciale lijn voor beschadigd haar. De producten herstellen het haar van binnenuit. Deze lijn is ook nog eens opgesplitst in een lijn voor dun en futloos haar om meer volume te bekomen. De producten die je dan kan gebruiken zijn de shampoo en het masker uit de Resistance lijn, genaamd Volumactive.
 


Vraag: Ik ben bezig met het ontwikkelen van een lesbrief voor VMBO verzorging, onderdeel haarverzorging. Daar moeten leerlingen een haar meten met een micrometer. Mijn vraag is: waarom moeten leerlingen dit kunnen en wat moeten ze met de informatie? Wat voor informatie geeft dit? Waarom is het nuttig om de dikte van het haar te weten. Kan je de hoeveelheid verf hieraan aanpassen?
 
Antwoord: De leerlingen moeten dit weten omdat ze de opleiding haarverzorging volgen en dus moeten weten hoe te handelen bij zo’n meting. Met een micrometer kan je de dikte van het haar meten. Dit is vooral belangrijk bij het permanenten. De uitkomst van deze meting kan verschillen, maar wanneer ontdekt wordt dat iemand bandhaar (sterk ovaal haar) heeft, dan valt dit niet te permanenten. Het heeft verder niks te maken met de hoeveelheid haarverf bij een kleurbehandeling.
 


Vraag: Ik was bij de kapper en tijdens het knippen vond de kapster op twee plaatsen op mijn achterhoofd twee kale plekken. Ze zei dat ik daar wel wat aan moest doen, want dat het anders erger zou kunnen worden. Mijn huisarts denkt aan een schimmelinfectie en nu moet ik 14 dagen een spray gebruiken. Zou dit kunnen en is dit een vaker voorkomend probleem? De plekken zijn zo groot als een muntstuk van 2 euro.
 
Antwoord: Wat vervelend voor jou. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar het komt niet vaak voor, nee. Normaal moet je na je kuur van 14 dagen met die spray het resultaat al zien. Zorg ook na deze kuur voor een verzorging met goede producten. Dit is erg belangrijk voor kwetsbaar haar. Je zou kunnen denken aan producten van Kerastase of van de CHI lijn. Maar voor specifiek advies zouden we dan wel méér over jouw haar moeten weten.
 


Vraag: Hallo, 17 weken terug ben ik bevallen van een gezonde dochter. Nu kamp ik echter met haarverlies. Hoelang kan dit haarverlies duren? Mijn schildklier werkt ook niet goed. Kan mijn haarverlies hiermee te maken hebben?
 
Antwoord: Eerst en vooral van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochtertje! Elke vrouw heeft eigenlijk wel last van haarverlies na een zwangerschap. Dit komt puur doordat je hormoonsysteem wat van slag is. In combinatie met je schildklierprobleem, durf ik niet te zeggen hoelang je hier nog last van zou kunnen hebben. Je kan al beginnen met het gebruik van een goede verzorgingslijn tegen haaruitval. Ik adviseer de producten van Kerastase. Er bestaan speciale producten voor mensen met hoofd- en haarproblemen.
 
De speciale lijn “Spécifique” is voor mensen met zowel tijdelijke als erfelijke haaruitval. Deze lijn bestaat uit een shampoo (Bain Prévention GL), een verzorgende spray (Soin Densitive GL) en ampullen (interventie tegen haaruitval met Aminexil GL). De lijn zorgt ervoor dat er een laagje om jouw haarzakjes komt te zitten, waardoor ze beter zullen blijven zitten. En daarnaast krijgt je haar ook een voller effect.
 


Vraag: Ik knip het haar van mijn man. De zijkant en achterkant doe ik met de tondeuse en de bovenkant knip ik. Maar hoe krijg ik die rand eruit? Het haar loopt niet mooi door. Het is net een champignon (dikke rand).
 
Antwoord: Het opscheren van het haar van een man is ook niet heel makkelijk. Wanneer je de tondeuse onder in de nek zet, dan moet je recht omhooggaan, dus niet met de ronding van het hoofd meegaan. De bovenkant knip je vierkant. Om die dikke rand weg te werken, kan je het best een opkniptechniek gebruiken en dan de effileerschaar toepassen om het haar vloeiender te laten overlopen. Hopelijk lukt het zo de volgende keer beter.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Vagengeim/Shutterstock