Haarsprokkels (49)

Product om de haarkleur te veranderen
 
Vraag: Ik ben helemaal grijs en verf mijn haar reeds jaren mahonieachtig bruin. Ik wil daar nu mee stoppen. Hoe kan ik te werk gaan om de overgang wat te minderen? Of bestaat er een middel om de verf uit het haar te halen?
 
Antwoord: Om de bruine kleur te laten uitgroeien, kan je best heel veel highlights door je haar laten zetten om zo het verschil van grijs naar de geverfde kleur minder te laten worden. Maar de geverfde kleur moet er echt uitgroeien, dit is dus meer een tussenoplossing.
 


Vraag: Mijn haarkleur is zacht goudbruin met blonde streepjes. Ik heb op enkele stukjes haar blauwzwart gemengd met zacht goudbruin, maar het is groen geworden. Welke andere verf kan ik erover doen?
 
Antwoord: Om groen weg te halen, moet je er een rode of koperen tint opzetten. Rood is de tegenovergestelde kleur van groen. Maar pas op, want de hoeveelheid of sterkte van de roodtint is afhankelijk van de sterkte van de groene kleur! Ons advies is dan ook om naar de kapper te gaan en die te laten kijken naar je haar. De kans dat het erger wordt is anders te groot. Natuurlijk ben je ook bij ons welkom voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Ik heb een volle baard die erg wild krult. Bestaat er een product om mijn baard steil te maken? En zouden er nog kapsalons zijn die baarden scheren net als vroeger? Dit lijkt me leuk om eens mee te maken.
 
Antwoord: Wat leuk om te horen dat er nog mannen met baarden zijn. In principe kan je baardharen niet steil maken, daar bestaan niet echt producten voor. Wel zou je eens kunnen proberen met een stijltang of met producten om het haar op je hoofd steil te maken. Ik denk dat er nog maar weinig kapsalons zijn die baarden scheren, maar je kan dit eens navragen bij echte traditionele herenkappers. Die kunnen dat vaak wel. Maar ik weet zelf niet waar je die kunt vinden.
 


Vraag: Wanneer ik mijn lang haar gewassen heb, is het heerlijk verzorgd en zacht, het ziet er ook zo uit! Maar ongeveer in het midden van de week is het ineens zo vet. Het ziet er niet meer uit, voelt vies aan en ziet er ook zo uit! Ik draag het dan ook (wanneer het dus vet is) altijd vast omdat het er niet uitziet! Hoe komt dit en wat kan ik hieraan doen?
 
Antwoord: Wanneer je haar gewassen is, is het schoon en voelt het dus lekker aan. Doordat we slapen, buiten komen en ons haar kammen, wordt ons haar weer vet. Dit is normaal. Bij de één is dit de volgende dag en bij de ander pas na een paar dagen of zelfs een week. Dit proces kan je niet beïnvloeden, het gaat vanzelf. Om ervoor te zorgen dat je haar weer lekker aanvoelt, zal je het gewoon weer moeten wassen. Je mag je haar zelfs iedere dag wassen als dit nodig mocht zijn.
 


Vraag: Hallo, ik ben donkerblond van nature. Ik heb vandaag een pakje verf (blonde highlights) gekocht: de haarverf zou 4 tinten oplichten. Ik heb met een speciaal highlightborsteltje de bovenkant van mijn haren gedaan, maar ik heb te veel gedaan. Nu is de bovenkant helemaal blond en wanneer je mijn haren opzij schuift, zijn die donkerblond. Kan ik mijn haar opnieuw verven? Ik wil het dan helemaal lichtblond, dezelfde kleur als mijn highlights, want die kleur vind ik wel mooi.
 
Antwoord: Wanneer je je hele haar zo blond wil hebben als de highlights, zal je heel je haar met die blondering moeten oplichten. Hou er dan wel rekening mee dat je haar hier erg onder lijdt en stug zal gaan aanvoelen. Verzorg het dan ook goed met de juiste producten.
 


Vraag: Ik heb een vraag over ontkleuren. Ik heb van nature donkerblond haar. Ik heb het anderhalve maand bruin gekleurd met een spoeling met een rode gloed erdoor. Nu wil ik graag mijn eigen kleur terug. Hoe werkt ontkleuren? En zal ik dan ooit mijn eigen kleur terugkrijgen?
 
Antwoord: Je kan je haar wel laten blonderen om naar je eigen kleur terug te gaan, maar het zal nooit helemaal dezelfde kleur worden. De kleur zal voornamelijk warmer zijn. Laat dit wel door een professional doen, want blonderen is geen makkelijke behandeling om zelf toe te passen.
 


Vraag: Ik heb een vraag in verband met ontkleuring. Ik heb van nature donker(as)blond haar. Ik heb ooit mijn haar iets blonder laten verven, maar wanneer ik de uitgroei wou laten wegkleuren door mijn kapster, is mijn haar ros geworden.
 
Omdat ik niet met ros haar naar het feest kon, heeft de kapster mijn haar bruin geverfd (er kon geen blond over). Nu zou ik graag mijn natuurlijke haarkleur terugkrijgen. De vraag is of ik mijn haar kan ontkleuren zodat ik mijn natuurlijke kleur terugheb.

 
Antwoord: Je kan je haar enigszins wel opnieuw kleuren naar je eigen haarkleur. De kleur zal altijd wel net iets warmer zijn. Dit kan je bereiken door veel highlights te laten zetten met een laag waterstofgehalte en het product niet te lang te laten inwerken. Ik adviseer je wel om dit bij je kapster te laten doen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Yaroslau Mikheyeu/Shutterstock