Haarsprokkels (25)

Kapster met kappersscharen
 
Vraag: Ik vond op de site wel al interessante antwoorden, maar om toch méér duidelijkheid te hebben, stel ik de vraag nog maar eens. Ik heb afgelopen vrijdag blonde mèches in mijn haar laten zetten. Nu vind ik dat ze wat té blond uitvallen.
 
Mijn natuurlijke kleur is lichtbruin. Ik zou toch graag terug iets donkerder gaan. Mag ik dit corrigeren met een kleurshampoo? Of komen dan ook hier de blonde mèches té veel te voorschijn? Het is vooral omdat mijn uitgroei té fel zal zijn binnen enkele weken.

 
Antwoord: Het is eigenlijk zonde om een kleurspoeling over je highlights heen te zetten. Wanneer je dit toch wilt doen, dan is het heel belangrijk om goed te kijken welke kleur je neemt, omdat de highlights zo licht zijn. Ik zou adviseren om nog wat bruine lowlights door je haar te zetten. Dan hou je toch een gemêleerd effect, maar oog je alweer een stuk minder blond. Zo zal je uitgroei ook minder snel opvallen.
 


Vraag: Ik heb gisteren mijn haar geverfd en vandaag een Reflex zilvershampoo gebruikt, waardoor mijn highlights GRIJS zijn geworden, maar dan ook echt grijs … help!! Wat kan ik nu doen om die grijze kleur uit mijn haar te doen verdwijnen?
 
Antwoord: Om de grijze kleur uit je haar te krijgen, kan je het best eerst je haar een paar keer heel goed wassen. Daarna kan je best een kleurconditioner gebruiken met geelpigment in. Geelpigment zit ook in een blonde kleur, dus daardoor zal de grijze kleur verdwijnen.
 


Vraag: Ik heb redelijk plat haar, dus wanneer ik gel in mijn haar doe, heb ik steeds rechte stekels. Ik vind zo’n krullende stekels wel cool, hoe krijg ik die?
 
Antwoord: Je zou je haar moeten permanenten om er wat structuur in te brengen. Bij recht haar krijg je nooit enkel met product een krul!
 


Vraag: Ik ben een jongen en heb een paar vragen over een permanent. Kunnen jongens ook een permanent laten zetten? Ik heb zelf nogal dik en droog haar en zou graag krullend haar hebben. Kan dat via een permanent? Hoelang zou een permanent dan blijven met mijn haartype?
 
Antwoord: Ja hoor, ook mannen kunnen worden gepermanent. Bij jou persoonlijk ligt het eraan hoe droog jouw haar is en hoe lang je haarlengten zijn. We zouden je eerst eens moeten zien om te kunnen bepalen of de behandeling geschikt is voor jouw haar.
 


Vraag: Ik heb een volle baard en zolang hij kort getrimd is, heb ik niets van jeuk, maar zodra hij langer wordt, kan ik het niet meer uithouden van de jeuk. Wat kan ik doen om die jeuk te doen verminderen zodra mijn baard langer wordt?
 
Antwoord: Je kunt het best je gezicht één keer per week scrubben met een scrub met daarin een grove korrel. Je huid raakt nu geïrriteerd omdat je baard langer wordt en dus je huid bedekt. Hoe langer en hoe dikker je baard wordt, hoe minder je huid kan ademen en dat gaat jeuken.
 


Vraag: Ik probeer vanaf nu zelf mijn pony bij te knippen. Welke kappersschaar kan ik hierbij het best gebruiken en op welke manier?
 
Antwoord: Ik raad niet aan om zelf je pony te knippen. Daar zijn toch wel speciale tips en trucs voor nodig. Een pony is snel te kort, terwijl je dat juist niet wilt en het minste schuin knippen zie je heel duidelijk. Een pony knippen kost bij ons 5 euro en je kunt dit om de 4 weken laten doen. Ik zou het echt overlaten aan specialisten. Kies je er toch voor om het zelf te doen, dan zou ik het met een uitdunschaar doen. Je haalt niet in één keer te veel haar uit, dit gaat in delen. Zo kan je niet té snel iets verkeerds doen.
 


Vraag: Hallo, we hebben binnenkort een rock-‘n-rollparty en willen graag weten hoe we ons haar kunnen dragen voor dit feest. Mijn partner heeft een gewone korte herencoupe en ik een halflange bob.
 
Antwoord: Voor een rock’n’roll of rockabilly look zou je je boblijn kunnen touperen en wild zetten met haarlak en eventueel een wax-gel. Een fel gekleurde band in je haar met een strik erin en je bent klaar voor het feest. Met kort herenhaar wordt het wat lastiger. Mocht je partner wat méér lengte hebben bovenaan, dan kan je het daar wat wilder zetten.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Gerain0812/Shutterstock