Haarsprokkels (9)

Kapster met haardroger
 
Vraag: Ik heb ongeveer 10 % grijs haar en ik heb het 3 weken geleden bij de kapper laten verven (ongeveer 3 tinten lichter met haarverf van het merk Keune) en nu merk ik dat de rest van mijn haar nog wel die kleur is, maar dat de kleur langzaam vervaagt bij mijn grijze haren … nu zit ik dus opnieuw met die grijze haren. Wat moet ik nu doen?
 
Antwoord: Het is inderdaad vervelend als u na 3 weken het grijs al opnieuw ziet. Maar is dit alleen in de uitgroei? En had u het gevoel meteen dat de kleur niet goed gepakt heeft of was alles OK in het begin? Als de kleur pas na een paar keer wassen wat vervaagt, dan is de kleur waarschijnlijk niet genoeg grijsdekkend geweest. Dit moet u de volgende keer vermelden, zodat de kapper daar rekening mee kan houden.
 
Ons advies is om nog ongeveer 2 weken te wachten met het opnieuw te laten verven, maar dan wel te kiezen voor een kleuring die de grijze haren beter bedekt. Als u een halve tint donkerder neemt dan de kleur die u nu hebt, dan is dit vaak ook beter, want die kleur hecht zich beter vast op uw haar. Hoe lichter namelijk de kleur, hoe moeilijker het is om grijze haren te dekken.
 


Vraag: Ik wil iets heel anders met mijn haar, het liefst wil ik een pony. Ik heb echter heel dun haar dat pluizig en springerig is. Ik heb ook van nature een beetje slag/krul. Daarbij heb ik vorig jaar in november ook krullen laten zetten en blonde plukjes. Het liefst zou ik een steile pony hebben en de rest krul. Is dit mogelijk? Hebt u leuke modellen of weet u raad?
 
Antwoord: Het is altijd mogelijk om een pony steil te maken, maar u moet wel rekening houden met uw natuurlijk slag en krul in het haar. Dus moet u dan na het wassen uw pony in model brengen met een föhn en/of steiltang. Ik zou adviseren om wel wat lagen te laten knippen in het haar, zodat het mooier overloopt in uw pony.
 


Vraag: Zes maanden geleden heb ik mijn haar gebleekt nadat een kleurspoeling verkeerd was uitgevallen. Mijn haar was daardoor wel heel erg beschadigd. Vanaf dat moment heb ik steeds een goede verzorgende conditioner gebruikt en een verzorgende shampoo. Ik heb het verder niet meer geverfd om verdere beschadiging te voorkomen. Nu, 6 maanden later, is mijn haar erg zacht, alleen als ik het met shampoo heb gewassen, is het heel droog en stug, maar wanneer ik het vervolgens met de conditioner behandel, wordt het opnieuw mooi zacht. Ik heb ondertussen een uitgroei van 6 cm en die wil ik graag laten bijwerken en een ander kapsel hebben.
 
Dus mijn vraag is: kan ik mijn uitgroei laten bijbleken en dan zonder dat mijn haar zou afbreken een soort witblond kunnen nemen (met eventueel wat gekleurde plukjes erdoor)? Ik ben zelf erg aan het twijfelen en ik ben erg bang dat mijn haar opeens zou afbreken en daarom vraag ik nu hulp. Als ik dit beter niet doe, wat raadt u me dan aan? Ik wil mijn haar niet in deze kleur en met deze uitgroei laten.

 
Antwoord: Haar mag wel méér dan één keer gebleekt worden, maar het is inderdaad wel aan te raden om steeds die verzorgende producten te blijven gebruiken. Ik zou de kleur in de punten (als deze goed van kleur zijn tenminste) toch niet te vaak achter elkaar bleken, maar alleen de uitgroei. Dan beschadigt u de punten niet steeds, waardoor ze er gewoon goed blijven uitzien. En wilt u voor een speels effect gaan, dan zijn lowlights aan te raden. Dit zijn plukjes in het haar die wat donkerder zijn. Wij zouden dit doen met een ammoniavrije kleuring, die het minst schadelijk is voor het haar.
 


Vraag: Ik heb onlangs mijn hoofd kaal geschoren, maar hoe verzorg ik mijn kale hoofd na het scheren? Bestaan er hiervoor speciale crèmes of lotions en indien ja, welke en waar kan ik die kopen?
 
Antwoord: Hier in het kapsalon gebruiken wij steeds Silk Therapy. Dit is een zijdeproduct dat ook uw huid verzorgt. Het geeft een mooie glans en de huid voelt lekker zacht aan. Voor meer informatie of wanneer u kennis wilt maken met het product, kunt u eens langskomen in onze haarstudio.
 


Vraag: Ik wil mijn haar tot op mijn schouders laten groeien, maar dan krijg ik onderaan opnieuw slagen, zomaar vanzelf. En de bedoeling is dat het steil blijft. Ik heb een leuk model gezien en mijn haar is al op de goede lengte voor dat model. Maar mijn probleem is dus dat mijn haar niet zomaar steil valt.
 
Antwoord: De slagen kunt u niet afknippen, uw probleem zal steeds blijven bestaan. Een makkelijke oplossing hiervoor is dat u de onderkant even met de steiltang steil maakt. Dit is slechts een paar minuten werk met de juiste tang. Anders moet u uw haar opnieuw korter knippen. De tang die wij in ons salon gebruiken is van het merk CHI. Die is niet schadelijk voor het haar, het steil maken gaat makkelijk en het haar blijft de hele dag mooi in model.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kues/Shutterstock