Haarsprokkels (75)

Haar stylen met een rolborstel
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik gebruik tot volle tevredenheid producten van jullie. Ik heb lang haar in lagen. Wil ik krullen, dan hoef ik alleen maar de Silk therapy versteviging voor volume in mijn haar te kneden en heb ik een fantastische bob vol haar met krullen! Maar ik heb problemen om het vol en steil te maken. Ik doe in pas gewassen haar jullie Silk therapy versteviging aan de aanzet en een beetje in de rest van het haar.
 
Vol goede moed probeer ik mijn haar dan recht te maken met de rolborstel (die blaast), maar de borstel komt er niet doorheen door de goede versteviging. Hoe moet dit nu? Hoe kan ik met jullie versteviging mijn haar vol n steil maken? Is de Instyler aan te raden? Ik heb al een goede CHI stijltang van jullie. Is de Instyler zoiets als de stijltang? Ik ben benieuwd naar jullie antwoord.

 
Antwoord: Wat fijn om te horen dat de producten goed bevallen. Ik denk dat je bij het straightenen te veel product gebruikt op de aanzet. Het haar wordt dan hard en stug, dus kan de borstel er niet goed doorheen. Ik zou je dus adviseren om minder product te gebruiken en vlak vr je gaat straightenen met de stijltang zou ik er wel Silk therapy opdoen. Dit beschermt je haar en zorgt voor een mooie glans. Je haar houdt mr vocht vast. De Instyler ken ik niet, dus daar kan ik je helaas geen advies over geven.
 


Vraag: Ik ben na een aantal kleurspoelingen van lichtbruin naar donkerbruin gegaan (heel donkerbruin). Ik heb krullend haar en het gaat heel snel pluizen. Nu wil ik heel graag mijn haar kleur veranderen in een karamelkleur/koffie met melk. Mijn vraag is nu, hoe moet ik dit doen? Ik zal het bij de kapper laten verven. Maar kan ik het zo veel lichter laten verven? En verandert de structuur van mijn haar dan?
 
Antwoord: Ik zou je adviseren om je haar ammoniavrij te laten kleuren. Dit is de meest milde wijze voor je haar. Het lichter maken van haar kan vaak alleen maar door middel van een blondering, dus door op te lichten. Dit is altijd wat schadelijker voor je haar. Kies je ammoniavrije blondering, dan is dit veel milder voor je haar en zal de kwaliteit niet teruglopen. Ik zou je wel adviseren om je haar thuis goed te verzorgen. Het technische verhaal achter de kleuring, wat de kapper precies moet opzetten enz is moeilijk om via mail uit te leggen. Ik zou dit overlaten aan de kapper.
 


Vraag: Mijn haar is flink aan het grijs worden en dus laat ik streepjes verven, n keer om de drie maanden. Dit gebeurt met 4 % waterstofperoxide en blondeerpoeder. Ik heb vrij dun haar en heb de indruk dat mijn haar er nog dunner door wordt. Kan dit kloppen?
 
Antwoord: Ik kan niet direct zeggen of dit wel de reden is waarom je haar dunner wordt. Ik wil je wel meegeven dat je je haar het best ammoniavrij kan laten ontkleuren. Dit is wel belangrijk. Het is veel milder voor je haar. Verzorg je haar goed, zeker wanneer het grijs wordt en wanneer je het ontkleurt.
 


Vraag: Hallo, ik heb redelijk dun haar, maar ik wil het toch laten groeien. Het splijt echter telkens doordat het droog is aan de onderkant. Ik gebruik een shampoo en conditioner voor droog haar, maar ik weet niet precies welk product ik na het wassen en conditionen moet gebruiken. Ik wil iets waardoor ik een beetje volume krijg en dat beschermt tegen het fhnen en stylen en dat mijn haar vooral aan de onderkant hydrateert. Ik hoop alvast dat u me kunt helpen.
 
Antwoord: Wat heel goed is voor jouw haar en trouwens voor ieder haar, is Silk Infusion. Dit is een zijdeproduct dat het haar voedt, herstelt en glans geeft. Voor bescherming tijdens het fhnen kan je 44 Iron Guard gebruiken. Dit is een thermal shield dat je haar beschermt tegen hitte van o.a. fhn en stijltang.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net