Haarsprokkels (84)

Haar straightenen met een tang
Foto: Shutterstock
Vraag: Mijn dochter heeft blond haar dat ze regelmatig gaat straightenen met een tang. Wanneer ze haar haar gewassen heeft, is er altijd een pluk haar die ze (zelfs nat) niet glad geborsteld krijgt. Dat plukje haar lijkt dan wel van elastiek (letterlijk). Bij elke slag met de borstel springt het terug met een vreselijke krul, terwijl mijn dochter van nature bijna geen slag heeft.
 
Wat is er aan de hand? Ook met olieachtige haarproducten krijgt ze dit plukje niet glad. Haar haar moet goed zitten: ze is 14 jaar en op die leeftijd is het uiterlijk belangrijker dan wat dan ook. Hebt u tips om het haar van mijn dochter te verlossen van die elastieken pluk haar?

 
Antwoord: Ik denk niet dat het aan het straightenen ligt dat de pluk zo kroezig valt. Dan zou heel het haar zo moeten zijn. Ik heb wel al eens eerder gezien dat het haar krult op een plek waar er een bultje zit op het hoofd: dat bultje doet de haarzakjes daar omvallen, waardoor het haar krult. Dit moet je eens nakijken. Verder denk ik dat er niet veel aan te doen valt. Je zou wel kunnen proberen om de pluk permanent te laten straightenen. Maar of dit dé oplossing is, weet ik ook niet.
 


Vraag: Ik heb een springer in mijn pony (precies in het midden). Ik heb nu een korte pony, maar ik blijf hem maar straightenen. Bestaat er ook een oplossing zodat hij mooi steil blijft?
 
Antwoord: We hebben inderdaad ook een behandeling waarbij je je haar definitief steil maakt. Je kan daarbij ook enkel voor de pony kiezen. Deze behandeling bestaat uit een aantal stappen, waarbij verschillende ammoniavrije vloeistoffen op je haar worden aangebracht die op een milde wijze je haarstructuur veranderen.
 


Vraag: Het haar van mijn man breekt de laatste tijd gewoon af. Hoe kan dit? Hij verft het wel om de zes weken, maar dat doet hij al heel wat jaren en volgens onze kapster kan dit geen kwaad. Hij gebruikt geen medicijnen en is niet ziek of zo. Wat kan de oorzaak zijn? Het breekt enkel af aan de achterkant (nek) en bovenaan. Aan de zijkant breekt het niet af. Hij draagt geen muts of pet. Bestaat er een remedie? Of is het de leeftijd? Hij is 55 jaar.
 
Antwoord: Ik begrijp dat dit erg vervelend is. Het kan met de kwaliteit van het haar te maken hebben. Het haar verven om de 6 weken is geen probleem, zolang dit met een mild en ammoniavrij product gebeurt. Ook al gaat het jaren goed, de haarstructuur verandert naarmate je ouder wordt. Het merk Kérastase heeft een speciale mannenlijn ontwikkeld. Die bestaat uit een speciale shampoo en een verzorgende spray. Deze 2 producten samen gaan vet haar, haaruitval of juist een droge hoofdhuid tegen en verzorgen het haar, waardoor het niet dunner wordt of afbreekt.
 


Vraag: Ik wil van bruin haar naar iets blonder en nu zit ik over blondspray na te denken. Ik hoor wel eens dat je haar daarvan kan groen worden. Is dit echt zo? En welke voor- en nadelen heeft blondspray nog?
 
Antwoord: Het enige advies dat ik je kan geven, is geen blondspray te gebruiken. Dit is een agressief product dat doorwerkt nadat het is uitgespoeld. Het haar kan niet groen worden, maar wel geel en oranje en het product droogt je haar uit en beschadigt het. Laat je haar dus in een professioneel kapsalon kleuren. Daar hebben ze de juiste producten in huis om je de gewenste kleur te geven.
 


Vraag: Klopt het dat een baard pas wat lijkt wanneer je een bepaalde leeftijd hebt? Ikzelf heb wel eens een baard laten staan, maar het leek nergens op: heel weinig haartjes waren zwart, de meeste haartjes hadden dezelfde kleur als mijn huid. Duidt dit op nog niet volgroeid haar?
 
Antwoord: De baardgroei is bij iedereen anders. Hoe jonger je bent, hoe minder baard je hebt. Maar er zijn ook mannen die nooit een volle baard krijgen. Daar kan je verder ook niets aan doen.
 


Vraag: Bestaan er extensions die niet worden vastgemaakt aan het haar, maar die je steeds kunt in en uit doen (die je altijd kunt verwijderen dus) met een clipje of zo? Wel van écht haar.
 
Antwoord: Er bestaan inderdaad extensions die je met een clipje kunt vastmaken en dan weer kunt uithalen. Wij werken er niet mee, dus kan ik je niet zeggen waar je ze kunt halen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net