Haarsprokkels (97)

Haarstyliste met lang haar
 
Vraag: Sinds een tijdje verlies ik erg veel haar. Ik ben erachter gekomen dat dit komt doordat mijn haren afbreken. Ik verf regelmatig mijn haar, maar het breekt af op het gedeelte dat niet geverfd is (bij de wortel dus). Wat kan ik hiertegen doen?
 
Antwoord: Je bedoelt – denk ik – dat je haaruitval hebt. Haar breekt meestal af op de helft of op het onderste gedeelte. Wanneer dit bij de wortel gebeurt, heb je dus last van haaruitval. Het is belangrijk dat je gezond eet en drinkt en ook voldoende drinkt. Daarnaast kan je gebruik maken van voedingssupplementen en extra verzorgende producten die het haar sterker maken en steviger in het haarzakje leggen.
 


Vraag: Ik heb een vraag over dreadlocks en kappers. Kunnen bijna alle kappers dreadlocks zetten? Ook de kappers bij mij om de hoek?
 
Antwoord: Niet alle kappers zijn gespecialiseerd in dreadlocks. Om goed dreads in het haar te maken, moet je wel een speciale cursus/opleiding volgen. Dus nee, niet elke kapper kan dit. Ik weet niet of er een kapper bij jou in de buurt gespecialiseerd is in dreads. Je zou dit eens moeten navragen. Veel succes.
 


Vraag: Van nature heb ik erg donkerbruin tot zwart haar. Al een hele tijd speelde ik met de gedachte om het te laten kleuren, om er een donkerrode/bordeaux/bruinachtige gloed doorheen te doen. Uit angst dat mijn haar zou verpest worden, had ik dit nog steeds niet gedaan.
 
Tot ik op een dag mijn stoute schoenen aantrok en aangeklopt heb bij een (naar eigen zeggen) erg gespecialiseerd, ervaren, internationaal kapsalon. Mijn verwachtingen waren dat zij wel raad zouden weten en mijn haar goed zouden weten te verven. Dit draaide helaas uit op een fiasco. In een erg korte periode heeft mijn haar veel te verduren gehad: een kleurspoeling (die pakte niet goed genoeg), nog een kleurspoeling (nog steeds niet goed genoeg), hierna besloot de persoon in kwestie plukken haar te prelightenen om vervolgens te ontkleuren.
 
Het resultaat? Ik verliet de zaak met afschuwelijke knalrode highlights: absoluut NIET de bedoeling! Na enkele dagen ben ik teruggegaan; dit was immers niet waar ik om gevraagd had. Toen werd er twee keer een donkerkleurige toner in gedaan. Ook dit heeft niet het gewenste effect gehad en ik baal op dit moment ontzettend van mijn haarkleur.
 
Nu wil ik graag “gewoon” opnieuw donkerbruin/zwart haar. Wat kan ik nog (laten) doen zonder dat mijn kapsel in een bos dood haar verandert? Ik hoop heel erg dat u mij advies kunt geven.

 
Antwoord: Je kan er inderdaad wel weer een kleur opzetten. Kies dan wel voor een ammoniavrije verf, die is milder voor je haar en je haar zal er niet droog door worden. Het nadeel is wel dat rood een moeilijk “weg te werken” kleur is. Je zal dus altijd iets of wat blijven zien. De kleur zal er altijd een beetje doorheen komen. Zeker felrode plukken krijg je niet zomaar ondergestopt.
 


Vraag: Ik heb last van gespleten haarpunten. Mijn haar is langs boven zacht, maar onderaan bij de punten is het erg droog en gaat het erg snel klitten. Als ik mijn haar kam, dan kan ik het na 10 minuten weer knippen: dan heb ik stukjes die aan mijn haar vastkleven. Ik hoop dat u me tips kan geven zodat ik eindelijk een oplossing heb. Ik wacht op uw antwoord.
 
Antwoord: Het is belangrijk dat je je haar om de 6 à 8 weken laat knippen. Even de puntjes eraf is dan heel belangrijk. Tussentijds moet je je haar goed verzorgen. Dit kan je doen met een masker, bijvoorbeeld het CHI Nourish intense masker. Je kan daarnaast ook in zowel nat als droog haar het Biosilk silk therapy zijde serum gebruiken. Dit gaat gespleten haarpunten tegen, verzorgt direct en geeft glans. Je haar ziet er dus meteen beter uit en omdat het product je haar verzorgt, gaat je haar niet klitten en blijft het langer mooi. Succes.
 


Vraag: Ik heb een vraag over haarkleurmiddelen en in het bijzonder middelen die de grijze haren aan de slapen bedekken. Kunnen mannen probleemloos middelen gebruiken die eigenlijk voor vrouwen bestemd lijken? Adviseert u als deskundige bij voorkeur een bepaald type: metallic, tijdelijk of permanent? Met belangstelling wacht ik op uw antwoorden, waarvoor dank.
 
Antwoord: Wij hebben in ons salon geen speciaal product voor de man of voor de vrouw. Voor thuisgebruik zijn er wél verschillende middelen, omdat het ene product sneller in gebruik is en dat product adviseren ze dan vaak voor de man. Je kan je haar het best laten kleuren in het salon. Zelf gaan kleuren is niet aan te raden. Mocht het niet goed gaan, dan is het moeilijk te herstellen. Je kan dan kijken wat je zelf prettig vindt: permanente kleuring of semi-permanente kleuring. Een semi-permanente kleuring loopt geleidelijk en langzaam terug en een permanente kleuring moet echt uit het haar groeien.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: LumenSt/Shutterstock