De pro’s en contra’s van gelaagd haar

Kapsel met laagjes
 
Vraag: Wat zijn de pro’s en contra’s van gelaagd haar? Zijn er méér voordelen dan nadelen wanneer u uw haar in laagjes laat knippen?
 
Antwoord: De voordelen en nadelen van gelaagd haar hangen volledig af van het golfpatroon, de textuur en dichtheid van het haar in kwestie.
 
Haar dat fijn, steil en dun is, zal er gewoonlijk niet goed uitzien in een gelaagd kapsel. Maar haar dat ruw, golvend en dik is, zal er vermoedelijk veel beter uitzien in laagjes met als bedoeling het haarvolume in evenwicht te brengen.
 
Lagen knippen is een ideale manier om het volume (of gewicht) van het haar te verwijderen of in evenwicht te brengen. Daarmee bedoel ik de volheid die vaak voorkomt wanneer sommige haartypes uitgegroeid zijn.
 
Wanneer iemand bijvoorbeeld krullend haar heeft dat schouderlang is, dan heeft het haar de neiging om de vorm van een piramide aan te nemen, aangezien de krul er zal voor zorgen dat de haarpunten naar buiten waaieren.
 
Door het haar in laagjes te knippen, kunt u veel van het volume bij de haarpunten verwijderen en evenwicht geven aan het haar in zijn geheel.
 
Als er al een nadeel verbonden is aan gelaagd haar, dan is het dat u zeker MOET zijn dat u laagjestechnieken gebruikt die aangepast zijn aan het haartype waarmee uw werkt. Minder volumineuze haartypes vragen gewoonlijk meer oppervlakkige, lichte laagjes, terwijl vollere haartypes en haartypes met meer volume vereisen dat u de lagen over heel het hoofd verdeelt.
 
©Kapsels.net
Foto: Nebojsa Markovic/Shutterstock.com
 
Zie ook: Lijkt je haar langer of korter met laagjes?