Haarsprokkels (115)

In een bob geknipt ontkleurd haar
 
Vraag: Momenteel heb ik superlicht goudblond geverfd haar (permanent) met highlights erdoorheen. Graag zou ik teruggaan naar mijn eigen haarkleur, die is donkerblond. Is het mogelijk om zelf te ontkleuren en zo ja, is de kans op mislukking erg groot? Raadt u aan om naar een kapper te gaan of zou ik het zelf kunnen doen? Wanneer mijn haar ontkleurd is, dient het dan nog donkerblond geverfd te worden of zal meteen mijn originele kleur tevoorschijn komen?
 
Antwoord: Ik zou u niet adviseren om dit zelf te gaan doen. Het kleuren van haar kan heel lastig zijn, zeker wanneer u van licht naar donker wil of juist van donker naar licht. De kleur kan anders uitvallen en thuis bent u daar niet op berekend en hebt u ook geen producten bij de hand om de kleur meteen weer te herstellen. Daarom zou ik u willen aanraden om steeds naar een professioneel salon te gaan met officiële haarstilisten en dan het liefst een salon waar men werkt met ammoniavrije haarkleuringen.
 


Vraag: Ik heb een vervelend probleem. Na het wassen krijg ik regelmatig een grijze waas over mijn haar. Ik ben van nature blond en verf mijn haar ook om het zo te houden. Vaak probeer ik de waas eraf te krijgen door mijn haar nog een keer na te spoelen, maar dit lukt niet. Het gekke is dat het niet altijd zo is, maar ik kan er niet achter komen waar het aan ligt. Ik spoel mijn haar altijd goed uit en begrijp dus niet hoe dit kan gebeuren en of ik het kan voorkomen. Hebt u dit weleens vaker gehoord? Het lijkt wat korrelig.
 
Antwoord: Dit is lastig te zeggen. Het heeft vaak te maken met de kleuring waarmee uw haar geverfd wordt en de shampoo waar u het mee wast. Als er pigment in uw shampoo zit die het geel of oranje uit de kleur haalt, kan dit een te grijze gloed geven aan het haar. U kunt proberen om deze shampoo 1 à 2 keer per week te gebruiken en de andere keren dat u het haar wast een andere verzorgende shampoo te gebruiken. Anders zou u nog met uw haarstiliste kunnen overleggen of het met het kleuringsproduct te maken heeft. Wellicht kan zij dit aanpassen, waardoor het probleem wordt opgelost.
 


Vraag: Ik heb van nature heel lichtblond haar, tegen het wit aan. Ik vond het niet mooi, dus heb ik er bij de kapper een spoeling laten inzetten. Die was erg donker en bij mijn hoofdhuid is de kleur een beetje oranje. Met welke shampoo moet ik wassen om deze spoeling uit mijn haar te krijgen? Hoelang duurt het voordat die eruit is? En werkt antiroosshampoo of zilverglansshampoo tegen deze kleur?
 
Antwoord: Een antiroosshampoo zal weinig doen. Waar u aan moet denken is inderdaad een shampoo die de oranje gloed uit het haar haalt. U mag wel niet verwachten dat een shampoo wonderen kan verrichten. Als het echt nog té oranje is, moet u het haar gewoon opnieuw verven. Dit doet altijd meer. Maar wanneer uw gloed minimaal is, kunt u het haar regelmatig wassen met de blonde shampoo van J Beverly Hills. Die haalt de warme gloed uit het haar, waardoor uw blonde kleur mooier zal zijn.
 


Vraag: Ik heb een brandende vraag en hoop dat u mij kunt helpen. Ik heb van nature onhandelbaar haar van ongeveer 30 cm lang. Ik moet het steilen of krullen, wil het een beetje zitten, maar aangezien dit erg slecht is voor het haar zou ik dit het liefst laten. Het probleem is alleen dat ik erg dik haar heb dat snel pluist. Ik heb al verschillende serums en andere haarproducten geprobeerd, maar wanneer ik er veel in doe, ziet mijn haar er weer vet uit en moet ik het weer wassen. Mijn vraag is dus: wat kan ik het best doen/gebruiken zodat mijn haar niet pluist en ik wel volume in mijn haar heb, maar ook weer niet té veel zodat het onhandelbaar is.
 
Antwoord: Het is erg belangrijk dat u uw haar goed verzorgt. Dit begint al bij de shampoo en conditioner. Wanneer u daar een verzorgende lijn gebruikt die het haar ook volume geeft, zal het beter in model vallen en volumineuzer zijn. Dit wil zeggen dat u het sneller dan voorheen in model kunt krijgen. Daardoor zult u minder gebruik hoeven te maken van de stijltang of krultang.
 
Wanneer u de juiste producten gebruikt vooraleer u gaat steilen of krullen, is het geen probleem om deze tools dagelijks te gebruiken. U moet daarbij denken aan een pure zijde. Die zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het haar op peil wordt gehouden, waardoor het pluizen wordt tegengegaan. Dit product gaat voor 2/3 het haar in om het te verzorgen en blijft voor 1/3 op het haar liggen als bescherming en glans. Op deze manier kan het product het haar niet vet maken. Denk hierbij aan de Silk Therapy van Biosilk.
 
Daarnaast zou u de CHI 44 Iron Guard kunnen gebruiken als bescherming tegen de warmte van de tools. Dit product legt een laagje om het haar zodat het goed beschermd is. U kunt dan zonder problemen dagelijks uw haar stylen met een tool naar keuze.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: ShevarevAlex/Shutterstock