Veel voorkomende haarproblemen

Het afknippen van problematisch haar
 
Pasklare oplossingen voor veel voorkomende problemen.
 
We hebben allemaal wel iets dat we zouden willen anders zien wat ons haar betreft. Het is precies daarom dat de haar- en schoonheidsindustrie per jaar duizelingwekkende sommen besteedt aan het creren en op de markt brengen van producten om ons te helpen aan het gewenste haar.
 
Maar zelfs met al de vooruitgang in de cosmetische sector, krijgen wij nog steeds te kampen met die dagelijkse haarprobleempjes die frustrerend werken en ons zin doen krijgen om alles kort te knippen. Hieronder vind je enkele snelle oplossingen voor enkele van de meest voorkomende haarproblemen bij vrouwen.
 
Dof en droog haar:
 
s Morgens besteed je een uur aan het stylen van je haar en wanneer je naar je werk vertrekt, zit alles perfect. Maar om 17 uur is de schittering en glans uit je haar verdwenen en ziet het er dof en lusteloos uit nu niet precies wat jij voor ogen hebt om iets te gaan drinken met je partner. De oplossing is eenvoudig. Maak dat je een flesje spray laminator of glansserum bij de hand hebt en geef je haar daarmee wat glans.
 
Spray laminators zijn in werkelijkheid lichte fruitolin die je op het haar kan vernevelen om schittering en glans toe te voegen. Glansserums hebben hetzelfde effect, maar zijn gewoonlijk gemaakt uit silicone en worden met de vingers aangebracht.
 
Statisch haar en haar dat opwipt:
 
Dit is vooral een probleem in de winter, wanneer de lucht verwarmd wordt en droog is en wanneer we ons vaak op tapijt bevinden en zo onze eigen elektrische lading creren. Dit kan resulteren in statisch geladen, opwippend haar.
 
Gelukkig is de oplossing simpel: doe gewoon wat haarlak op je borstel en ga ermee door je haar of spuit een klein beetje haarlak op het haar en gebruik je vingers om het haar naar beneden te borstelen. De polymeren in de haarlak werken als een vernislaag om het haar te isoleren en statische lading te verwijderen.
 
Beschadigd en krullend haar:
 
Wanneer we beschadigd haar hebben en haar dat kroest, dan gebeurt het soms dat we het s morgens wassen, conditionen en stylen en na een paar uur moeten vaststellen dat het er opnieuw droog en krullend uitziet. Beschadigd haar is namelijk poreuzer en verliest veel sneller vocht dan gezond haar.
 
De truc voor dit probleem is om een kleine sproeifles met leave-in conditioner in je handtas te stoppen. Wanneer je vaststelt dat je droog kroeshaar hebt, spuit dan gewoon eens met de conditioner en kam die door het haar.
 
Wees zuinig met de conditioner, want je wil natuurlijk niet rondlopen met nat haar en als je halflang tot lang haar hebt, probeer dan je haar in een kapsel te dragen dat je beter in de hand hebt misschien een paardenstaart, een vlecht of een knot.
 
Vettig haar en vettige hoofdhuid:
 
Soms wensten we dat ons haar wat droger was, vooral als we te kampen krijgen met haar en hoofdhuid die t vettig zijn. We kunnen ons haar s morgens wassen en fhnen en buiten stappen met vol, volumineus haar, maar in de namiddag moeten we soms al vaststellen dat ons haar er vettig uitziet en plat geworden is.
 
Soms helpt het om het wat vaker te wassen, maar als je natuurlijk je haar reeds dagelijks wast en het is nog steeds vettig, dan moet je het over een andere boeg gooien.
 
Volgende pagina