Haarsprokkels (12)

Vrouw die nadenkt over haarproblemen
 
Vraag: Ik wil graag een permanent laten zetten, maar weet dus niet of ik geschikt haar daarvoor heb. Nu spreken jullie van bandhaar als het verkeerde haartype, maar hoe weet ik of ik dat heb? Heel veel mensen zeggen dat een permanent met mijn haar niet kan, maar als ik een nacht papillotten in mijn haar heb gedaan, dan heb ik extreme krullen de dag erop en die blijven redelijk goed zitten.
 
Een vriendin van mij heeft na een nacht papillotten nog even steil haar als de dag ervoor. Het zou dus kunnen dat de kappers het bij het verkeerde eind hebben, nietwaar? (Dat hoop ik toch!!) Maar goed, hoe kom ik erachter of ik bandhaar heb en kan elke kapper dat zien of is het verstandiger om naar een goede kapper te gaan? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

 
Antwoord: Je kunt bandhaar enkel door een kapper laten opmeten. Dit doet hij met een speciale haarmeter. Als het inderdaad bandhaar is, dan kan het niet gepermanent worden. Als het geen bandhaar is, kan het wel.
 


Vraag: Ik kleur mijn haar al 30 jaar met henna en tot voor kort was ik tevreden, maar mijn natuurlijke haarkleur wordt steeds grijzer en wanneer ik mijn haar nu met henna kleur, krijgt de uitgroei een wortelkleur en dat vind ik niet mooi. Ik heb al uiteenlopende adviezen gekregen van laten uitgroeien tot knippen, maar dat zijn voor mij geen opties.
 
Is er een manier om de henna te verwijderen zodat ik gedeeltelijk mijn natuurlijke haarkleur terugkrijg? Of bestaat er een haarkleuring die pakt op met henna gekleurde haren, zodat ik een meer natuurlijke kleur krijg? Ik moet er wel bij vermelden dat ik erg lang haar heb.

 
Antwoord: Voor zover wij weten kan je op henna een kleur zetten. De kleur kan wel de warme gloed van de henna overhouden. De grijze uitgroei is op die manier ook weg. De henna blijft dan wel onder de verf zitten, dus hoef je het haar niet te laten uitgroeien of af te knippen. Je kunt je haar dus gewoon kleuren.
 


Vraag: Hallo, ik heb dik krullend haar van nature. Ik vind dat dat me niet staat, dus heb ik het hele lange tijd gestraightened. Nu zit ik met de gevolgen: heel erg droog en beschadigd haar. Hoe krijg ik weer mooi glanzend haar? Ik ben ten einde raad.
 
Antwoord: Het allerbelangrijkste is een goede verzorging bij het straightenen. Zorg dat je je haar altijd goed beschermt tegen de warmte van de tang, bijvoorbeeld met de 44 Iron Guard van CHI. Het is eveneens belangrijk om je haar te voeden door middel van zijde. Dit houdt vocht vast en geeft glans. Een goede shampoo en conditioner zijn ook belangrijk.
 
De steiltang kan veel schade aanrichten. Als je een steiltang hebt met ijzeren platen, dan zal die je haar flink beschadigen. Wij werken met tangen van CHI Farouk Systems: die hebben 100 % keramische platen en een keramisch verwarmingselement, zodat de tang niet te warm kan worden en je haar niet beschadigd raakt.
 


Vraag: Ik heb een vraagje over kapsels. Ik wil graag een nieuw kapsel. De vorm van mijn hoofd is vierkant en nu heb ik lang steil haar met een beetje golven. Ik zou halflang haar tot op de schouders willen, maar weet niet of dit bij mij zou passen. Welke kapsels passen bij een vierkant gezicht? Ik ben 14 jaar en wil niet het vorige, jonge kapsel. Ik wil er eigenlijk wat ouder uitzien.
 
Antwoord: Een wat korter kapsel zou wel kunnen, maar het is belangrijk dat je je kapsel rond laat knippen als je een vierkant hoofd hebt. Dus bijvoorbeeld een lok en aangesloten lagen aan de voorkant. Laat ook nooit de lengte op de kaaklijn eindigen, want dan wordt het nog vierkanter. En je haar naar buiten stylen is ook geen goede oplossing. Misschien kan je eens naar het kapsel van Renate Verbaan kijken (Project Catwalk): dit is een hip kapsel dat niet te kort is en goed past bij een vierkant gezicht.
 


Vraag: Ik heb 4 weken geleden mijn haar laten verven bij de kapper. Mijn pony is felgroen en de rest van mijn haar is lichtblond. Omdat het groen een kleurspoeling is, moet ik mijn haar wel regelmatig bijwerken: ik ben alweer naar de kapper geweest om het bij te verven.
 
Mijn vraag is: kan ik dit ook zelf thuis doen? Ik heb dit eerder thuis gedaan met een andere kleur, maar zodra ik de kleur uitspoelde, ging die over op het haar dat ik niet geverfd had. Bij de kapper deden ze een speciaal spul op mijn haar, zodat mijn blonde haar niet groen kon worden bij het spoelen. Kan je zoiets in de winkel kopen? Of kan je iets anders doen zodat de rest van je haar niet groen wordt? Het is namelijk nogal duur om steeds naar de kapper te gaan.

 
Antwoord: Ik snap dat het duur is om telkens weer naar de kapper te gaan, maar het is heel moeilijk om dit soort kleuringen zelf thuis te doen. Je hebt inderdaad heel veel kans dat de rest van je haar ook groen wordt. Thuis kan je bijvoorbeeld wel over de rest van je haar folie doen als bescherming, maar dat is voor jezelf wel moeilijk. Wij als kappers weten natuurlijk goed hoe we moeten uitspoelen en handelen enz… Je kunt het thuis proberen, maar ik zou het niet aanraden.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Sklo Studio/Shutterstock