Haarsprokkels (40)

Meisje met lang rood haar
 
Vraag: Ik heb ergens gelezen dat je haar iets lichter wordt wanneer je het spoelt met citroensap. Bestaat er ook iets om je haar donkerder te maken?
 
Antwoord: Citroensap in combinatie met de zon zorgt inderdaad voor een lichte oplichting van het haar. Helaas is er niets om het haar donkerder te maken. Het enige wat ik u kan adviseren is haarverf of een semipermanente spoeling.
 


Vraag: Mag ik gaan zwemmen met haar dat pas gepermanent is?
 
Antwoord: Het is beter om een tweetal weken te wachten met zwemmen in chloorwater. We weten niet zeker of het eventueel invloed heeft op de krul, maar u kunt het risico beter niet nemen. Bovendien is het steeds belangrijk om na het zwemmen het haar uit te spoelen en/of te wassen met een goede verzorgingslijn.
 


Vraag: Ik heb ongeveer 5 jaar lang mijn haar felrood gekleurd en wil nu terug naar mijn eigen kleur (bruin). Ik heb het bij de kapper laten kleuren en ze adviseerden mij daar om een donkerdere kleur te nemen dan diegene die ik eigenlijk wou, omdat anders het rood er nog zou doorkomen. Ik heb hun advies opgevolgd, maar al na één wasbeurt kwam het rood erdoor. Hoe kan ik zo snel mogelijk van de rode toon in mijn haar afraken? Heeft het misschien iets te maken met het feit dat zij zonder ammoniak kleuren?
 
Antwoord: Een rood pigment is steeds moeilijk om uit het haar te krijgen, omdat deze pigmenten erg aanwezig zijn in je haar na de felrode kleur die je hebt gehad. Het is goed dat je kapper een donkerdere kleur geadviseerd heeft, omdat daar blauwpigmenten inzitten. Maar blijkbaar is dit voor jouw haar niet genoeg geweest.
 
Je zou kunnen proberen met een dubbele ash tint; die heeft de blauwe en groene pigmenten die de kleur rood neutraliseren. Daarnaast zou ik voor thuisgebruik ook de shampoo ash erbij adviseren, want na elke wasbeurt komt er warmte vrij, dus is het belangrijk om die gelijk te neutraliseren.
 


Vraag: Ik wil mijn haar graag blond maken. Maar altijd wanneer ik dit doe, hou ik een oranje gloed. Welk merk of welke kleur blond kan ik nu het best nemen om van die oranje gloed af te raken?
 
Antwoord: Je kan het best een ash tint gebruiken; die neutraliseert de warmte in je haar. Ons advies is steeds om dit in een professioneel kapsalon te laten doen. Puur omwille van het feit dat het haar kan doorslaan wanneer er te veel ash bijkomt en er dan een supermatte tint overblijft. Bij ons in het salon ben je sowieso steeds welkom voor meer informatie en een geheel vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Ik ben een oma van 66 jaar en ik heb een kleinkind van 14 maanden. Ze heeft al een hele kale plek van de haren die ze zelf uittrekt. Ik maak me zorgen: waar ze haren uittrekt, komen daar de haartjes dan in mindere mate terug? Ik weet niet welk advies ik aan mijn kinderen moet geven. Ik zou het geweldig vinden mocht ik hier een eerlijk en duidelijk antwoord op krijgen.
 
Antwoord: Het kan zijn dat de kale plek op het hoofd van uw kleinkind komt door het slapen. Zit het plekje ook op het achterhoofd? Als dat zo is, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want dit hebben alle kinderen namelijk. Doordat kleine kinderen nog veel op het achterhoofd liggen, breken die haren snel af. Wanneer ze straks wat ouder zijn, gaan ze wat meer draaien en dan groeit dat haar vanzelf terug.
 
Wanneer het plekje bovenop zit of ergens anders, dan kan het zijn dat het komt door haar uit te trekken. Daar kan je verder niets aan doen, want tegen een baby kan je natuurlijk niet zeggen dat dat niet mag. Maakt u zich ook hier geen zorgen, het haar groeit allemaal terug.
 


Vraag: Ik heb mijn haren rood geverfd en daarna highlights aangebracht. Deze zijn echter erg fel uitgevallen. Bestaat er een manier om ze te verzachten zonder dat ik mijn haar opnieuw moet verven?
 
Antwoord: Je zou kunnen proberen om je haar een paar keer te wassen met zilvershampoo. Die maakt de wat fel uitgevallen kleur wat zachter. Stel dat je na een paar keer wassen nog steeds niet het gewenste resultaat hebt en je wilt de plukjes lichter maken, dan moet je proberen om zoveel mogelijk dezelfde plukjes te pakken, anders licht de rest van het haar weer op. Maar ik denk dat je al wel baat zult hebben met het wassen met zilvershampoo.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Brastock/Shutterstock