Haarsprokkels (65)

Lang haar met krullen en een gezellige coltrui
 
Ik heb niet méér haaruitval dan andere mensen – denk ik – maar eerder een gebrek aan haargroei. Mijn haar groeit steeds minder. Ik word steeds kaler en dit is nu echt duidelijk te zien. Houdt dit verband met het hebben van vettig haar? Indien ja, wat is dan het best: mijn haar vettig laten of het dagelijks 2 keer wassen om dit te verhelpen?
 
Antwoord: Vet haar hebben is natuurlijk heel vervelend, maar er bestaan wel manieren om dit te verminderen. Gebruik niet te veel wax of gel in je haar. Dit stapelt zich namelijk iedere keer weer op, zodat je haar steeds vetter wordt. Als dit het probleem is, zal ook je haaruitval daarmee te maken hebben. Normaal gezien hoort bij vet haar niet per se haaruitval. Maar het kan ook zijn dat je met twee hoofdhuidproblemen zit. Die kan je dan wel tegelijk aanpakken.
 
Ik zou je adviseren om de shampoo van Kerastase te gebruiken, namelijk Spécifique bain clarifiant van Kerastase, een shampoo voor een vette hoofdhuid en vet haar. Daarnaast gebruik je om je haarverlies tegen te gaan de Activeur 7 die je op de hoofdhuid spuit en die daar direct zijn werk kan doen bij de haarzakjes. Je haar en hoofdhuid worden er niet vettig door, je kan beide producten dus samen gebruiken.
 


Vraag: Hoe haal je klitten uit extensions van echt haar?
 
Antwoord: Doe een masker op je haar: dan kan je het makkelijker uitkammen zonder je haar al te veel te beschadigen. Er bestaan ook speciale leave-in sprays voor extensions.
 


Vraag: Een maand geleden heeft een vriendin van me mijn haar geverfd op haar school (kappersopleiding). Ze zou er een donkerbruine spoeling indoen en ze zei dat die na een maandje of twee wel zou weg zijn. Helaas ben ik toen vergeten dat ik twee weken daarvoor blondspray (met waterstofperoxide) van Kruidvat gebruikt had. Ik heb van nature licht tot blond haar. Toen mijn haar droog was, was het donkerrood.
 
De volgende ochtend ben ik naar de kapper geweest en die heeft er een donkerbruine spoeling in gedaan om de rode kleur er een beetje uit te halen. Dit is deels gelukt, maar na een paar wasbeurten komt de rode kleur terug en krijg ik uitgroei. Ik snap niet waar die uitgroei vandaan komt, want het is toch een spoeling. De kleur vervaagt ook nauwelijks. Ik wil mijn haar niet laten knippen of permanent laten verven. Bestaat hiervoor een oplossing? Ik heb ook gelezen over een ontkleuringsmiddel. Is dit misschien iets voor mij?

 
Antwoord: Blondeerspray is een spray die blijft blonderen op het moment waarop die in het haar zit. Wanneer daar kleur op komt, slurpt die de kleur gelijk op. In dat geval is het moeilijk om het uit je haar te krijgen. De uitgroei komt doordat je haar bijgroeit en geen blondeerspray heeft gehad. Ik zou een reset adviseren. Die haalt alle kunstmatige pigmenten uit het haar en zorgt ervoor dat je natuurlijke kleur terugkomt. Laat dit wel door een kapper doen, want je weet nooit wat voor kleur hieronder uit kan komen.
 


Vraag: Ik heb van nature niet echt golvend, maar ook niet echt krullend haar en ook wel redelijk dik haar. Ik moet mijn haar steilen om een mooi kapsel te bekomen. Wanneer ik mijn haar gewoon laat drogen, staat het helemaal paraplu. Niet echt mooi dus. Weet u wat ik zou kunnen doen om niet steeds die warmtestyling te moeten toepassen, maar toch geen paraplukapsel te hebben?
 
Ik heb ook nog een tweede vraagje. Ik heb een paar keer krullen gezet met mijn krultang en telkens zakken die uit na nog geen halfuur. Ik heb haarlak geprobeerd vóór het krullen en na het krullen, maar dit helpt niet. Lukt het gewoon niet om mijn haar te krullen omdat het te dik is? Of doe ik iets verkeerd?

 
Antwoord: Wilt u zonder warmte een mooi kapsel, dan zou u kunnen kiezen voor een CHI transformatie. Dit is een permanente ammoniavrije straighteningbehandeling die moet uitgroeien. Om krullen te maken, kunt u het best de Biosilk smoothing solution gebruiken: pluk voor pluk op het haar spuiten en dan de krultang erin draaien. Neem dunne plukken, zodat je méér krul hebt en er langer plezier aan beleeft.
 


Vraag: Ik heb een vraag over permanenten. Ik heb vanmorgen een permanent gezet op natuurlijke basis. Dit is de derde keer dat ik een permanent gekregen heb. De eerste twee keer had ik een gewone permanent en een enorme bos krullen die wel een jaar bleven zitten. Omdat ik de laatste tijd veel heb geverfd en mijn haar wat droog werd, heb ik gekozen voor een permanent zonder ammonia.
 
Toen ik thuiskwam en mijn haar eindelijk droog was, zag ik dat er helemaal geen krullen in zaten. Alleen een beetje slag op sommige plukken. Heel erg lelijk. Ik vraag me af hoe dit kan. Ik heb al gebeld en de kapster wil het over twee weken opnieuw proberen. Ik vroeg of dit wel zin had, want misschien wil dit gewoon niet lukken met mijn haar. Ze zei dat ze dit nog nooit had meegemaakt en wil het nog eens proberen.
 
Denkt u dat dit zin heeft? Wat als het opnieuw mislukt? Is het niet heel erg schadelijk om mijn haar nu nog eens te permanenten? Ik heb eerlijk gezegd liever weer de gewone permanent, maar hier werkt deze kapster niet mee. Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden, want ik weet niet wat ik nu moet doen. Alvast bedankt.

 
Antwoord: Ontevreden bij de kapster weggaan, is nooit leuk, maar het kan wel eens gebeuren dat een chemische behandeling niet op dezelfde manier pakt als de keren daarvoor. Wat er precies is misgelopen, kan ik niet zeggen, omdat ik niet weet hoe je haar eruitziet en welk product er is gebruikt. Ik kan je wel advies geven. Omdat de permanent niet geworden is wat je ervan verwacht had, zou ik het zeker nog een keer laten doen.
 
Als de kapster vindt dat je haar dit aankan, dan kan je het gewoon nog eens proberen. Ammoniavrij is natuurlijk beter dan mét ammonia, dus zou ik eerst de gezonde variant proberen. Mocht dit niet goed zijn, dan kan je nog altijd de andere permanent proberen. Misschien krijg je in dit geval ook je geld terug of verzorgingsproducten als compensatie. Succes.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Amelia Fox/Shutterstock