Haarsprokkels (51)

Vrouw met pas gekleurd haar
 
Vraag: Ik heb lang haar, maar omdat het helemaal vooraan steeds iets korter was en hierdoor bij het dragen van een staart steeds “los ging zitten”, ben ik zelf mijn haar gaan knippen. Achteraf bekeken had ik dit niet moeten doen. Het ziet er verschrikkelijk uit (soort van kale plek). Wat kan ik doen? Ik zie echt geen andere optie dan alles te millimeteren, maar ik wil mijn lange haar niet kwijt!
 
Antwoord: Dat het niet verstandig was om je eigen haar te knippen, hoef ik je niet meer te vertellen. Daar ben je nu wel achter. Ik kan je alleen maar adviseren om naar een kapper te gaan en daar advies in te winnen. Ik kan door je uitleg helemaal niet weten wat je precies gedaan hebt. Je kan je haar dus het best ergens laten zien vooraleer je het helemaal knipt.
 


Vraag: Ik had eerst lichtblond haar. Ik heb het toen geverfd naar donkerbruin. Nu wil ik graag mijn eigen kleur terug. Hoe kan ik dit het makkelijkst doen?
 
Antwoord: Aangezien je een lichte ondergrondkleur hebt (blond), zal het donkerbruin snel teruglopen naar blond. Om het zo natuurlijk mogelijk te houden, zou ik adviseren om met veel highlights te gaan werken. Hierdoor behoud je het gemêleerde effect. Dit is ook het minst schadelijk voor je haar!
 
Wij werken zelf met Sunglitz oplichting: dit is de mildste manier van oplichten. Dit komt doordat er veel olie inzit: zo wordt het haar verzorgd tijdens de kleuring! Bovendien hebben deze producten verschillende pigmenten die ervoor zorgen dat de warmte die tijdens het oplichten vrijkomt, gelijk neutraliseert!
 


Vraag: Ik ben 72 jaar, lang en slank en ik draag mijn haar halflang. Mijn eigen kleur is grijs en ik heb een mix van highlights, waardoor de kleur grijs/antraciet wordt. Ik gebruik mousse en daarna een carmen set. Ik krijg mijn haar niet verzorgd gestyled. Ik zou het zeer waarderen om tips van u te mogen krijgen om wel een good looking kapsel te bekomen. Graag uw mening en mijn hartelijke dank. Op dit ogenblik is mijn haarstructuur dun.
 
Antwoord: Het kan zijn dat het haar te zwaar wordt voor uw krul en de structuur te droog is door de lengte en door het feit dat het grijs is met highlights. Hierdoor wordt het haar ook futloos en blijft het minder goed in model zitten. Goede verzorging zoals bv. zijde is een ideale manier om het haar opnieuw op te peppen. Zijde verzorgt, verstevigt, herstelt, houdt vocht vast en geeft glans! Alles wat uw haar nodig heeft dus. Ik denk dat uw haar ook langer in de krul blijft wanneer u wat van de lengte wegneemt.
 


Vraag: Mijn dochter van 8 heeft tijdens de zomer éénmalig een blauwe sliert in haar haar laten doen (vastge“brand” aan een pluk eigen haar). Nu heeft mijn andere dochter deze pluk uitgetrokken bij het spelen, waardoor de oudste nu met een ronde kale plek (diameter 2 cm) zit net in het midden boven op haar hoofd. Aangezien zij donkerharig is, valt dit heel erg op. Ik had gehoopt dat er nieuwe haren zouden groeien, maar na méér dan 2 maanden zie ik nog niets (zelfs geen dons). Ik begin mij zorgen te maken. Is het normaal dat er nog niets is uitgekomen? Zouden er nieuwe haartjes groeien?
 
Antwoord: Dat er op die plek nog geen haar zit, hoeft nog niet blijvend te zijn. Jonge kinderen hebben een andere haargroei dan wij, volwassenen, dus kunnen er nog wel haren terugkomen. Het haar dat uitgetrokken is, heeft ook de wortel meegetrokken en het haarzakje dat in je hoofdhuid zit, moet eerst een nieuwe wortel aanmaken voordat het een nieuw haar kan maken. Dus kan het zijn dat het nog even duurt voor je iets ziet.
 


Vraag: Ik heb mijn haar in het voorjaar ontkleurd. Ik zou graag grove krullen willen in mijn haar. Hoe lang moet ik nog wachten eer ik deze permanent kan laten doen? Ik maak nu krullen met de krultang, maar die houden slechts 2 of 3 dagen. En het is ook niet goed voor je haar wanneer je dit te vaak doet.
 
Antwoord: Bij een permanent is het steeds moeilijk om een grove krul als resultaat te krijgen. De vorm en grootte die je met een krultang krijgt, bekom je niet met een permanent. Daarnaast is het zo dat hoe groter de krul is, hoe sneller die uitzakt. Aangezien jouw haar ook ontkleurd is, zal het afhangen van de haarkwaliteit hoe de permanent zal uitpakken. Daarom zou ik je willen adviseren om eerst je haar optimaal te verzorgen en pas aan een permanent te beginnen wanneer je haar een topkwaliteit heeft.
 
Je bent ook van harte welkom in de haarstudio voor een geheel vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. We kunnen je dan alles uitleggen en ook even naar je haar kijken. Het is niet slecht om dagelijks een krultang te gebruiken, zolang je maar zijde gebruikt (CHI Silk Infusion) en de CHI 44 Iron Guard. Dit laatste product is een spray en de naam zegt het al, die beschermt je haar tegen de warmte van de tang. Je haar raakt dus niet beschadigd.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Artiindustry/Shutterstock