Haarsprokkels (19)

Vettig haar
 
Vraag: Ik heb donker haar en wil heel graag een braamkleur, maar helaas kan je die kleur niet in de winkels vinden. Nu is mijn vraagje: welke kleuren heb je nodig om die braamkleur te krijgen?
 
Antwoord: Braamkleuren bestaan uit rode en violette tinten. Het is erg moeilijk om precies aan te geven wat jij de mooiste braamkleur vindt. Je moet voor jezelf bepalen of de tint meer rood moet bevatten of meer paars/violet. Ik zou je niet adviseren om zelf te gaan mengen. Daarvoor ken je de producten niet goed genoeg. Je weet niet hoe die uitvallen en hoe je er dus uitziet na het verven. Het best kan je naar een professioneel kapsalon gaan. Valt de kleur tegen, dan kan je meteen (laten) ingrijpen.
 


Vraag: Ik heb erg dun haar en heb steeds al een permanent gehad. Wat kan ik doen om mijn haar wat meer volume of stijl te geven?
 
Antwoord: Je zou eventueel de Biosilk Thickening shampoo en conditioner kunnen gebruiken. Deze producten bevatten onder andere tarweproteïnen, die ervoor zorgen dat je haren als het ware opgeblazen worden, zodat ze voller ogen en aanvoelen. Hierdoor creëer je makkelijk volume en een mooi kapsel. Een goede versteviging is ook erg belangrijk, die zorgt er namelijk voor dat je haar beschermd wordt tegen de warmte van de föhn en die geeft makkelijker volume.
 
De volume booster van CHI is bijvoorbeeld erg goed. Dit product kan je meteen aan de aanzet spuiten zodat je het volume op de juiste plek krijgt. Het product is te bestellen via www.johnbeerens.com. Zie ook de webshop voor meer informatie over deze en andere producten.
 


Vraag: Kan ik mijn bruin geverfde haar opnieuw donkerblond met blonde plukken krijgen?
 
Antwoord: Dit kan door heel veel folies door het haar te maken. Dan krijg je veel kleurverschillen in het haar. Als je deze behandeling een aantal keer herhaalt – weliswaar met 5 à 6 weken tussen – zal je heel snel een stuk lichter zijn. Doe dit wel met een ammoniavrije blondering. Die is een stuk milder voor je haar. Wanneer je haar dan licht genoeg is, kan je het eventueel in de juiste kleur donkerblond verven met een aantal highlights naar wens erdoorheen.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Ik heb mijn haar laten permanenten, maar ik ben niet tevreden met het resultaat. Hoe krijg ik zo snel mogelijk opnieuw mijn eigen natuurlijke haarstructuur? Ik heb gehoord dat er een shampoo is die het proces versnelt. Is dit waar?
 
Antwoord: Ik ken geen shampoo die dit proces versnelt. Maar je kan wel je haar opnieuw steil maken. Dit kan definitief gebeuren met een transformatie. Een andere oplossing is er niet, dan moet je het er echt laten uitgroeien.
 


Vraag: Ik ben 23 jaar en heb al 3 grijze haartjes. Kent u soms de oorzaak hiervan? Ik zou het op prijs stellen mocht u me iets laten weten.
 
Antwoord: De grijze haren komen van binnenuit. Daar kunnen wij helaas niets over zeggen. Het is genetisch bepaald hoe het zit met je grijze haren. Het kan zijn dat het er voorlopig 3 blijven, maar dat blijft steeds moeilijk te zeggen. Het enige wat je kan doen is pigmenten toevoegen aan je haar (je haar dus kleuren).
 


Vraag: Als ik wil dat mijn haar niet vettig wordt, moet ik het elke dag wassen. Wanneer ik het wassen één keer oversla, is het gelijk weer vettig. Hierdoor raak ik geïrriteerd. Ik ben ook bang dat ik mijn haar uitdroog of beschadig als ik het iedere dag was. Ik zou graag willen dat mijn haar niet vettig wordt wanneer ik het één keer om de 2 à 3 dagen was.
 
Antwoord: Doordat je je haar iedere dag wast, stimuleer je de talgklieren en zo wordt het sneller vettig. Het enige wat je kan doen is het wassen zo lang mogelijk uitstellen, zodat je talgklieren niet gestimuleerd worden. De eerste paar keer kan het zijn dat je haar sneller vettig wordt, maar na een tijdje is je haar er zo aan gewoon dat het niet zo snel meer vettig zal worden.
 
De oorzaak van je vettige haar kan natuurlijk ook een hormoonkwestie zijn en dan is het moeilijk om er iets aan te doen. De enige tip die ik kan geven is dus je haar zo weinig mogelijk wassen en zo weinig mogelijk door je haar gaan, zodat je hoofdhuid niet gestimuleerd wordt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock