Haarsprokkels (73)

Model met lang haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Mijn kapper heeft bij het permanenten per ongeluk nogmaals de permanentvloeistof gebruikt voor het neutraliseren, wel verdund met water. Daarna is wel nog een keer de neutralisatievloeistof gebruikt. Helaas is dit pas ontdekt nadat ik thuis keek en het haar niet de gewenste krul van de twee vorige keren had. Ik ben teruggegaan naar het salon en daar werd de fout ontdekt.
 
Mijn haar is nu steil en droog en de kapper durft er nog geen nieuwe permanent in te zetten omdat mijn haar misschien niet elastisch genoeg meer is. Ik verf mijn haar zelf met ammoniavrije haarverf. Ik heb binnen 4 weken een afspraak. Het is nu 3 weken geleden dat alles fout gelopen is. Wat kan/moet ik doen om weer krul in mijn haar te laten zetten? Bij welke kapper ben ik in goede handen en welke kapper in de stad Groningen heeft echt verstand van permanenten?

 
Antwoord: Wat vervelend die vergissing! We kunnen je pas een geschikt advies geven wanneer we je haar hebben gezien. Je bent natuurlijk van harte welkom voor een adviesgesprek. We helpen je dan graag verder. Het kan zijn dat de permanent opnieuw moet uitgevoerd worden, maar dit mag de kwaliteit van je haar niet nog meer verslechteren. We willen natuurlijk niet dat je haar afbreekt. Wij permanenten steeds met ammoniavrije producten. Die zijn sowieso al veel milder voor je haar.
 
Het kan ook zijn dat je met speciale producten je krul kan accentueren, zodat je wl een mooie krul in je haar hebt. Ik heb uit je verhaal begrepen dat je haar erg droog geworden is. Het is heel belangrijk dat je het goed verzorgt. Ik adviseer om de CHI Silk Infusion en de CHI Curl preserve lijn te gebruiken. Succes!
 


Vraag: Ik zit een beetje met de handen in het haar. Ik heb een rond gezicht en dun, fijn haar dat altijd heel slap valt. Ik ben 50 jaar en heb donkerbruin kort/halflang haar dat bovendien nog steil is ook. Ik wil zeker geen kort kapsel omdat ik dat niet mooi vind. Welke stijl raden jullie mij aan (rekening houdend met mijn gezichtsvorm, leeftijd en haarstructuur)?
 
Antwoord: Het is voor ons moeilijk om advies te geven wanneer we je niet kunnen zien. We zien namelijk niet hoe je haar valt, welke structuur het heeft enz Bij een rond hoofd is bijvoorbeeld een boblijn heel mooi, maar die moet dan wel zo geknipt worden dat het geen bolletje wordt, dus niet te rond. Ik zou dan de schuine lijnen naar voor willen accentueren. Niet t schuin, maar met een speels effect. Met de juiste producten zoals de volume booster en de volumizer stijltang kan je dit kapsel makkelijk in model brengen en heb je direct veel volume.
 


Vraag: Ik zou graag mijn haar kleuren, liefst zo donker mogelijk. Nu heb ik donkerbruin haar. Maar ik zie dat er nog donkerder bruin of zwart bestaat. Bestaat er een haarkleur die niet zwart is, maar ook niet donkerbruin? Ik bedoel een kleur die niet bruin uitslaat, maar meer naar de zwarte kant toe gaat zonder pikzwart te zijn? Hoe zou die kleur noemen?
 
Antwoord: Dit is een kleurhoogte van heel diep donkerbruin. Bij elk merk heeft dit een andere naam of een ander nummertje. Maar als je tegen een professionele kapster zegt dat je je haar diep donkerbruin en net niet zwart wilt, dan begrijpt zij wel wat je bedoelt.
 


Vraag: Ik heb golvend haar, maar wil de rest van mijn leven echte mooie krullen. Geen grote krullen, maar van die pijpenkrullen zoals wij die noemen. Hoe heb ik die voor de rest van mijn leven zonder die elke keer opnieuw te moeten laten zetten? Ik vroeg me af of er geen shampoo of andere handeling bestaat en hoeveel die dan wel kost.
 
Antwoord: Er bestaan helaas geen producten of behandelingen die je maar n keer hoeft te laten doen zodat je je leven lang pijpenkrullen hebt. Dit kan je enkel bereiken met een permanent, die je dan ook om de zoveel maanden opnieuw laat zetten. Je kan je haar ook telkens krullen met een krultang.
 


Vraag: Ik heb een vraagje over mijn haar. Ik weet geen raad. Misschien zou u mij kunnen helpen. Ik heb donkerbruin haar en ben van Turkse afkomst. Ik heb een langwerpig gezicht en lang haar. Welk soort haarmodel zou passen bij mij? Naar mijn kapper gaan en om advies vragen, helpt niet, want die is niet gespecialiseerd in persoonlijke haarmodellen. Graag uw advies hierover.
 
Antwoord: Ten eerste zou ik naar een andere kapper gaan die wl persoonlijk haaradvies kan geven. Iedere goede kapper hoort zijn klanten goed advies te geven. Ik heb jou nu niet gezien, maar ik zou, denk ik, wat meer lagen in je haar laten knippen, zodat het wat speelser en voller valt en ik zou kiezen voor een lok, zodat je gezicht minder lang wordt. Misschien is het ook leuk om wat highlights in je haar te laten zetten, zodat je donkere kleur ook minder hard in je gezicht staat.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net