Haarsprokkels (74)

Meisjes met steil lang haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik wil het haar van mijn 86-jarige moeder die in een psychogeriatrisch verpleeghuis woont, laten verzorgen door de kapper daar in huis. Welk advies zou u geven over de periodes tussen watergolf en permanent? Permanent om de 12 weken en om de 2 weken een watergolf? Alvast bedankt voor uw reactie!
 
Antwoord: Gemiddeld kan je om de 12 weken wel een permanent laten zetten. Hou er dan rekening mee dat het haar na 6 weken ook weer even geknipt moet worden. Watergolf kan je om de 2 weken of iedere week laten doen. Het hangt een beetje af van hoe snel het haar vet wordt.
 


Vraag: Ik wil mijn haar graag lichter verven, maar ik wil eigenlijk geen producten met ammonia meer gebruiken. Nu las ik dat Bioglitz zonder ammonia is. Waar kan ik dit verkrijgen?
 
Antwoord: Het klopt inderdaad dat er ammoniavrije ontkleuringsproducten bestaan van Farouk Systems USA. Dit zijn alleen professionele producten: ze zijn dus niet te koop voor de consument. Voor een ammoniavrije ontkleuring zou je dus een kapper moeten zoeken die met Farouk Systems USA werkt.
 


Vraag: Ik heb jarenlang Lisap straightening gebruikt (soft). Af en toe brak mijn haar, maar meestal niet. Nu wil ik graag overstappen naar een ander merk. Ik heb veel positieve dingen gehoord over X-tenso van L’Oréal. Hebt u enig idee of ik zomaar kan overstappen naar een ander merk? Ik heb nu 4 maanden mijn haar niet behandeld om het te straightenen en wil dit binnenkort laten doen met X-tenso.
 
Antwoord: Je kunt gerust veranderen van merk. Alleen is het niet verstandig om de haren te behandelen die vroeger al eens behandeld werden. Dit kan leiden tot zwaar beschadigd haar of tot haar dat afbreekt. Het product van L’Oréal ken ik niet, dus daar kan ik je verder geen advies over geven. In ons salon werken we met de producten van CHI en die zijn geheel ammoniavrij, dus beter voor je haar.
 


Vraag: Ik wil graag mijn haarkleur van geverfd blond naar een witte kleur brengen. Welke spullen of stofjes heb ik nodig om dit zelf te creëren? Ik heb al blondeerpoeder en waterstofperoxide in een potje gekocht en ik vroeg me af of ik daar ook zelf dingen mag aan toevoegen, zoals natuurlijke sappen om de blonde kleur veel lichter en witter te krijgen. Welk procent waterstofperoxide heb ik nodig? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Er zijn ontzettend veel risico’s verbonden aan het zelf thuis blonderen. We raden je dus aan om dit in een kapsalon door een professional te laten doen.
 


Vraag: Omwille van een iets teruglopende haarlijn wil ik mijn haar een beetje korter laten knippen. Ik heb het bijna steeds lang gedragen en iets te vaak in een staart. Voorlopig wil ik het dus wat korter (maar niet al te veel korter) laten knippen om het meer los te kunnen dragen. Mijn vraag is: welke stijl past het best bij een vrouw met een gezet postuur die een bril draagt?
 
Ik heb online gezocht en kwam nogal wat kapsels tegen, maar geen van allen echt voor vrouwen met een flink maatje meer. En dan draag ik nog een bril ook. Mijn haar is overigens niet gewoon bruin. Sommigen noemen het ook wel donkerblond. Ik ken eigenlijk de juiste benaming niet. Het is in ieder geval steil en dun. Daarnaast kan ik geen chemicaliën gebruiken. Heel graag uw advies!

 
Antwoord: Wanneer je dunner haar krijgt, is het vaak verstandig om het korter te dragen. Aan je verhaal te lezen, wil je er niet al te veel laten afknippen. Dit maakt dan eigenlijk geen verschil met hoe het nu valt. Wellicht wil je het wel wat korter in je gezicht, door er bijvoorbeeld een lok of een pony in te knippen.
 
Wanneer je wat lagen in het gezicht laat vallen, slankt dit het gezicht af en lijkt het kapsel voller en pittiger. Ik kan geen specifiek kapseladvies geven omdat ik je niet gezien heb, maar met deze tips kom je misschien al iets verder.
 


Vraag: Ik heb haar dat gesteild werd. Om de hoeveel weken mag ik het opnieuw straightenen? En mag je na het straightenen onmiddellijk een kleurspoeling opdoen?
 
Antwoord: Ik zou je adviseren om een straightbehandeling pas te laten bijwerken wanneer je opnieuw voldoende uitgroei hebt. Het is dan makkelijker bij te werken en zo kom je ook niet te veel over het haar dat reeds gesteild werd. Dit kan namelijk tot beschadigd of zelfs afgebroken haar leiden. Ik zou ook steeds wachten met verven tot 2 weken na de behandeling, zodat je haar een beetje kan herstellen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net