Haarsprokkels (67)

Hoofdhuid met huidschilfering
 
Vraag: Al jaren verf ik mijn haar (middenbruin) en mijn kleur is momenteel ongeveer 75 % grijs. Eigenlijk wil ik van het verven af, want middenbruin is gewoon t donker voor mij. Ik heb daarbij ook nog een natuurlijke krul en droog haar. Hoe krijg ik mijn haar lichter of grijs zonder het al te veel te moeten laten knippen? Alvast bedankt voor de reactie.
 
Antwoord: Je kan het best je haar eerst wat lichter laten verven, zodat de uitgroei minder opvalt. Er hoeft dan ook niet te veel geknipt te worden, je kan je kapsel dus wel behouden. Kijk voor de juiste verzorging voor grijs, gekleurd en krullend haar eens op johnbeerens.com
 


Vraag: Ik wil graag een coupe soleil. Mijn haar is op dit ogenblik geverfd (goudblond) en het begint al aardig grijs te worden. Het is nu dus eigenlijk grijs/goudblond door elkaar. Op zich is het wel mooi. Vooral omdat je het grijs er gewoon doorheen ziet is het erg natuurlijk. Maar zoals ik al zei, wil ik een coupe soleil. Ik wil graag uw advies hierover. Waar moet ik aan denken? Welk merk verf? Met aluminiumfolie of met een soort badmuts enz? Bij voorbaat hartelijk dank.
 
Antwoord: Ik denk dat het geen probleem mag zijn om door de kleur die je nu hebt een coupe soleil te zetten. Je houdt dan toch kleurverschil en het grijs wordt niet gedekt, dus blijft het heel natuurlijk. Ik zou wel kiezen voor een folietechniek, omdat je dan precies kan zien waar de plukken komen. Ook zou ik kiezen voor een ammoniavrij ontkleuringsproduct. Zo blijft de kwaliteit van het haar ook optimaal. Vooraleer je haar te laten verven, zou ik met de kapper nog eens overleggen wat te doen.
 


Vraag: Ik heb een vraag over het gebruik van henna haar(poeder)verf zonder ammonia. Is dit gezonder dan gewone (chemische) haarverf? Hoelang na een (chemische) haarverfbeurt kan er hennaverf gebruikt worden? Is er een neutraliserende hennashampoo nodig die vr de verfbeurt gebruikt dient te worden?
 
Antwoord: Wij werken zelf niet met henna, dus kan ik je vraag niet met 100 % zekerheid beantwoorden. Ik zal het toch proberen met de kennis die ik over henna heb. Henna is een volledig natuurlijk product, dus kan het niet schadelijk zijn voor je haar. Of het beter is dan andere verfproducten, verschilt van persoon tot persoon. Wij werken met producten die ammoniavrij zijn, dus ook niet schadelijk voor het haar. Je kan henna geloof ik altijd op het haar aanbrengen zonder voorbehandeling. Hou er wl rekening mee dat henna geen grijze haren dekt en op donker haar moet gebruikt worden.
 


Vraag: Ik heb vorige week mijn haar geverfd en er ligt een beetje een groene gloed over. Het is niet erg, maar ik zie het wel. Met welk product kan ik deze kleur uit mijn haar krijgen en teruggaan naar mijn eigen kleur? Mijn haar was blond geverfd met nr. 8 van lOral. En nu heb ik nr. 7 gebruikt ik wilde het ietsje donkerder voor de winter. Van nature ben ik middelblond. Dank u.
 
Antwoord: De groene gloed komt doordat je donkerder bent gegaan en geen warme tint hebt toegevoegd. Terug kleuren gaat niet makkelijk. Je kan wl een warmere kleur 7 over je haar heen zetten zodat het groen weggaat. Om er zeker van te zijn dat het niet opnieuw mislukt, zou ik het door een professionele kapper laten doen.
 


Vraag: Ik heb de laatste tijd veel last van huidschilfering. Vroeger had ik daar nooit last van. Het is niet op de hele hoofdhuid, maar voornamelijk op de kruin. Wanneer ik mijn haar borstel, komen er vlokjes vrij. Een antiroosshampoo helpt wel tijdelijk, maar het komt steeds terug. Ik heb ook niet het idee dat het roos is. Roos bestaat volgens mij uit stippeltjes en dit zijn vlokjes. Mijn vraag is: wat kan ik hieraan doen? En kan ik mijn haar wel verven? Ik heb inmiddels al een enorme uitgroei.
 
Antwoord: Je kan wel gewoon je haar blijven verven. Wanneer je antiroosshampoo gebruikt, gebruik je die dan kort of voor een langere tijd? En wanneer je ermee stopt, is het heel belangrijk dat je afbouwt en niet in n keer stopt. Anders komt je roos zeker terug. Mocht dit nog niet helpen, dan kan je ook bijkomend een antirooslotion gebruiken. Wij werken met de producten van Kerastase en daar is ook een uitgebreide lijn bij tegen roos.
 


Vraag: Moet je haar niet af en toe met shampoo gewassen worden? Of is enkel spoelen onder de douche voldoende? En dat dan iedere dag?
 
Antwoord: Het is erg belangrijk om zeker n keer per week je haar te wassen met shampoo. Ook al gebruik je geen product in je haar, je hoofdhuid maakt talg aan en wordt vettig. Dit is niet met water alleen weg te spoelen en hiervoor moet je dus echt shampoo gebruiken. Gebruik je wl producten zoals mousse, wax, gel of haarlak, dan kan je die wel redelijk uit het haar halen door je haar te spoelen, maar shampoo zorgt ervoor dat je haar helemaal schoon is.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Zyn Chakrapong/Shutterstock