Haarsprokkels (17)

Vrouw met lang geblondeerd haar
 
Vraag: Ik ben een meisje van 13 en heb een vraag. Vroeger had ik heel lang haar. Toen heb ik het afgeknipt tot ongeveer op mijn schouders. Daarna heb ik het nog korter laten knippen en toen kwamen er allemaal krullen in. Nu heb ik een hele bos krullen op mijn hoofd. Ik spuit er elke ochtend heel veel haarlak op en smeer veel crèmes en gel om er de krullen een beetje uit te halen.
 
Al dat spul helpt niet, want aan het eind van de dag staat mijn haar weer helemaal overeind. Ik zou het ook graag steil willen maken, maar dat mag niet van mijn ouders. Hebt u misschien een tip om mijn haar steil te krijgen? Ik heb al crèmes en spulletjes geprobeerd waarop staat dat je haar steil wordt, maar dat hielp niet.

 
Antwoord: Als je graag steiler haar hebt zonder behandeling, dan kan je de CHI steiltang gebruiken. Dat is echt een heel goede steiltang. Ze is zo ontwikkeld dat ze je haar recht kan maken op hoge temperatuur, waardoor je snel klaar bent en je haar niet beschadigd raakt.
 
De tang is veilig, zeker wanneer je je haar beschermt en verzorgt met de producten van CHI: de CHI Silk Infusion, dit is een puur zijdeproduct dat het vochtgehalte in je haar op peil houdt. En het zorgt bovendien voor een heel mooie glans. Je bereikt er een optimaal glad resultaat mee. Als je de mogelijkheid hebt om eens langs te komen, dan ben je van harte welkom in de haarstudio. We kunnen je dan de CHI steiltang in combinatie met de producten in je haar laten zien.
 


Vraag: Ik heb een vraagje en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb mijn haren geblondeerd (uitgroei). En welke kleur ik ook probeer, steeds wordt het goudgeel en moet ik het met highlights mooi lichter maken. Op aanraden van mijn vriendin die kapster is ben ik nr 10 lichtasblond met waterstofperoxide 12 % gaan gebruiken (eerst had ik nr 9 zeer licht blond). Op aanraden van haar heb ik de nrs 9 en 10 gemengd met 12 % peroxide en er een theelepeltje blondeerpoeder bij gedaan, maar opnieuw is het resultaat geel.
 
Volgens haar moet ik de volgende keer mijn uitgroei maar blonderen met blondeerpoeder, maar dat lijkt me zeer slecht, niet? Hoe kan ik nu een mooie asblonde kleur krijgen? Van nature heb ik lichtbruin haar. Moet ik nu misschien nr 10 lichtasblond gebruiken met 12 % peroxide? Graag heb ik advies hoe ik dat geel uit mijn haar krijg.

 
Antwoord: Het is erg moeilijk om die gele kleur uit je haar te krijgen. Omdat je van nature lichtbruin haar hebt, komt er ook nog extra warmte vrij wanneer je het wilt oplichten. Wanneer je het gaat kleuren met een nummer 10, red je het niet om alle warmte eruit te halen.
 
Bij de kleuringen waarmee wij werken bestaat er een ultra light serie. Dit zijn extra lichte asblonde kleuren waarmee de warmte er veel sneller uitgaat. Of andere merken ook iets vergelijkbaars hebben, durf ik niet te zeggen. Je kunt altijd langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Als je luizen hebt, helpt het dan om je haar te verven?
 
Antwoord: Nee, dit werkt niet, voor luizen heb je specifieke lotions en shampoos nodig die je kan kopen bij de drogist en de apotheker.
 


Vraag: Ik heb deze week een afspraak voor een permanent. Nu heb ik gehoord dat je je haar beter niet laat permanenten wanneer je ongesteld bent. Klopt dit? Ik zal op het moment van mijn permanent op de laatste dag van mijn “ongesteldheid” zijn. Ik wil die toch graag omdat we daarna op vakantie gaan. Wat raadt u me aan?
 
Antwoord: Dit is hier niet van afhankelijk. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat een permanent niet lukt tijdens de maandstonden.
 


Vraag: Ik heb zo’n twee maanden geleden mijn haar zwart gemaakt met henna. Ik vind dat het niet goed gepakt heeft, want mijn haar is nog te bruin. Nu wil ik graag gewone haarverf gebruiken om het goed zwart te maken (Schwarzkopf: deep black), maar ik heb gehoord dat dit verkeerd kan uitpakken als je eerder henna hebt gebruikt. Is het al lang genoeg geleden? Of moet ik nog wachten? En hoelang dan wel?
 
Antwoord: Het is vaak een probleem om henna te gaan ontkleuren, maar met een donkere kleur eroverheen zou dit geen probleem mogen vormen. Het best kan je een kleur met het nummer 1 of 2 pakken, dit zijn de donkerste kleuren en dus zwart.
 


Vraag: Ik heb vandaag gewonnen met een wedstrijd en mag extensions laten zetten! Dat vind ik ongelooflijk. Maar ik vraag me af hoelang zo’n verlengingen eigenlijk blijven vooraleer ze uitvallen.
 
Antwoord: De extensions waarmee wij werken blijven gemiddeld 5 maanden zitten. Ik weet natuurlijk niet of dit ook zo is bij de extensions die bij jou worden ingezet. Succes.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: HKo/Shutterstock