Haarsprokkels (106)

Spiraalpermanent
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een probleem met mijn haar. Het pluist altijd heel erg langs boven en het ziet er heel raar uit. Weet je misschien wat ik hier (zo goedkoop mogelijk) mee kan doen?
 
Antwoord: Het beste is beginnen met het gebruik van zijde. Dit is een verzorgend, beschermend product dat het haar al veel minder doet pluizen. Daarnaast is het ook best om een fijn, makkelijk vallend model te nemen qua kapsel, zodat de kapster ook kan zien wat het probleem is en een passend advies kan geven wat het best is voor je haar. Je mag natuurlijk altijd vrijblijvend eens langskomen. Wij geven dan graag het juiste advies.
 


Vraag: Ik heb gisteren mijn haar voor het eerst gepermanent en weet dat ik nu minstens 48 uur moet wachten vooraleer ik het was. Maar bij de kapper hebben ze mijn haar ook gewassen, nadat ze het gefixeerd hadden. Ze hebben shampoo en conditioner gebruikt. Is dit dan niet slecht voor mijn permanent?
 
Antwoord: Nee hoor, dit kan geen kwaad. Het hoort zo dat ze het dan nog eens wassen. Ik weet natuurlijk niet met welke producten ze hebben gewerkt, maar in principe kan dit geen kwaad.
 


Vraag: Graag wil ik een spiraalpermanent laten zetten. Mijn haar is gisteren opgemeten en ik blijk ovaal haar te hebben met een dikte van 0.6 per haartje. Mijn haar is donkerbruin en lang, ruim over mijn schouders en in laagjes geknipt. De kortste lengte is tot mijn schouders. Ik heb in het voorjaar highlights laten zetten (koperkleurig) bij de kapper en aangezien ik die zat was, heb ik er twee weken geleden zelf een aubergine kleur overheen geverfd.
 
Is het mogelijk om een spiraalpermanent te laten zetten? Ik heb op zich sterk haar dat er ook gezond uitziet (zeggen verschillende kappers). Helaas krijg ik verschillende adviezen van kappers. Teamkapsalon zegt: niet doen, dit beschadigt je haar teveel. En een wat exclusievere kapper (Schiffer in Utrecht) zegt: geen probleem, maar het wordt wel op eigen risico ingezet, want bij ovaal haar kan de permanent de eerste keer mogelijk niet goed pakken. Ook zeggen ze dat ik zeker twee weken moet wachten met het zetten van een permanent en ondertussen mijn haar goed moet verzorgen met een masker, aangezien het net geverfd is.
 
Ik wil deze permanent erg graag inzetten, want je krijgt er zon mooie volle bos haar van (al zeggen de meeste mensen dat ik nu al zon volle bos heb ).
 
Stel dat het inderdaad mogelijk is om een spiraalpermanent in te zetten, hoe moet ik er dan voor zorgen dat ik geen ontzettende kroesbos krijg? Hoe kan ik mijn haar het best verzorgen? Ik gebruik shampoo/conditioner/repair van Matrix Biolage. Wellicht wil ik mijn haar ook weer zoveel mogelijk donkerbruin verven (zoveel mogelijk naar mijn eigen kleur). Kan dit in combinatie met het zetten van een spiraalpermanent? Ik snap dat ik niet tegelijkertijd kan verven en permanenten, maar kan ik het wel na een aantal weken verven? Of is het beter om eerst te verven en dan pas te permanenten? Dan nog een laatste vraagje: hoelang zal de permanent ongeveer blijven zitten?

 
Antwoord: Wij werken hier in het salon met de vloeistof van CHI, dit is een ammoniavrije vloeistof. Die is minder schadelijk dan een gewone permanentvloeistof. Het is voor ons heel moeilijk om jou zo via mail een goed advies te geven. We kunnen je haar namelijk niet zien en je geen voorbeelden geven. Wanneer je haar lang is, moet je altijd kiezen voor een fijnere permanent. Een te grove permanent zakt in lang haar sneller uit. Het mooist is om veel lagen in je haar te knippen; dan heb je ook langer plezier van je krullen. Permanenten en kleuren kan niet tegelijkertijd. Ons advies is om daar zeker 2 weken tussen te laten.
 


Vraag: Ik wil heel graag een permanent in mijn haar. Mijn haar is 39 cm lang. Is dit lang genoeg? En welk soort krullen kan je allemaal laten zetten bij een permanent?
 
Antwoord: Je haar is zeker lang genoeg. Wanneer ik puur van centimeters uitga, denk ik zelfs dat het bijna te lang is, maar om daar een goed oordeel over te geven, zou ik je haar eerst moeten zien. Voor een goed advies is het eigenlijk belangrijk om het haar te zien, want het is van meerdere factoren afhankelijk of je een mooie krul krijgt of niet.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net