Haarsprokkels (8)

Kapster met schaar en kam
 
Vraag: Ik heb een tijd geleden mijn haar een stuk lichter geverfd dan mijn eigen haarkleur. Op de verpakking stond dat de kleur er na 6 weken zou uitgaan, maar nu is het méér dan een half jaar later en de kleur zit er nog steeds in, met een hele lelijke uitgroei. Ik heb ooit eens gezien dat u haarverf uit het haar kunt halen met één of ander middeltje. Weet u hoe ik de verf uit mijn haar kan krijgen?
 
Antwoord: In principe moet een verf altijd uitgroeien. Er bestaat inderdaad een product dat uw kunstmatige kleurpigmenten uit het haar haalt, een reset colour. We kunnen alleen nooit vooraf zeggen welke kleur zal verschijnen. U kunt er ook voor kiezen om uw haar te kleuren in een kleur die zo dicht mogelijk uw eigen haarkleur benadert.
 


Vraag: Ik heb van nature middelbruin haar. Ik heb het een tijdje geleden zwart geverfd, dus het is nu nog steeds wat donkerder dan normaal en ik wil het zelf witblond verven. Moet ik dit in delen doen of hoe moet ik dit aanpakken? En met wat voor verf/peroxide?
 
Antwoord: Om uw haar witblond te verven, zou ik toch naar een kapsalon gaan en het niet zelf doen. Om het witblond te krijgen, zijn er veel stappen nodig. Dit kan nooit in één keer. Als u het thuis gaat verven, dan beschadigt u uw haar te veel. Hier hebben wij ammoniavrije kleuringen, die veel beter zijn voor uw haar.
 


Vraag: Ik heb misschien een stomme vraag, maar ik heb ooit eens gehoord dat haar groeit in de punt en niet vanuit de wortel. Is dit zo?
 
Antwoord: Nee. Haar groeit vanuit de wortel. Dit kunt u bijvoorbeeld ook zien wanneer het haar gekleurd is en gaat uitgroeien. De uitgroei is dan zichtbaar bij het begin van het haar, dus bij de wortel.
 


Vraag: Mijn haar is van nature middenbruin. Nu heb ik het gekleurd met Bigen. Het is nu veel te donker geworden, eigenlijk gewoon diepzwart. Hoe krijg ik het nu weer iets lichter zonder het te veel te beschadigen? Kan dat met waterstofperoxide of breekt de boel dan totaal af?
 
Antwoord: Het haar weer lichter krijgen kan op twee manieren. Bij ons in het kapsalon hebben we een speciaal product dat het haar lichter maakt. Dit heet de Reset Color. Dit product haalt alle kunstmatige kleurpigmenten uit het haar; dat wil zeggen dat dit product alle kleurpigmenten die in het haar gebracht zijn door verf, uit het haar haalt. Dit product beschadigt het haar minimaal en er blijft dus een optimale haarkwaliteit over. Na dit product te hebben gebruikt, kunt u het haar verven in de kleur die u zelf graag wil.
 
De andere manier om het haar weer lichter te krijgen, is veel folies in het gehele haar zetten. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. Bij ons in het salon werken we met een product dat het haar oplicht, een product gemaakt op basis van klei. Hier zit geen ammonia in, het is dus veel minder schadelijk voor het haar.
 


Vraag: Een grote maand terug heb ik mijn haar geverfd in een intens zwarte kleur. Mijn normale haarkleur is bruin. Ondertussen is er al een kleine uitgroei te zien. Bestaat er een manier om mijn haar over de rest van de lengte ook wat bleker te laten worden, zodat het opnieuw wat meer naar mijn normale haarkleur gaat? Ik zou namelijk liever mijn haar niet meer kleuren met permanente verf om de uitgroei te verdoezelen.
 
Antwoord: Er is wel een manier om uw haar weer bruin te maken. In het kapsalon hebben wij een nieuw product, dit heet Reset Color. Dit product haalt alle kunstmatige kleurpigmenten uit het haar. Kunstmatige kleurpigmenten zijn kleurpigmenten die door verf in het haar zijn gebracht. Uiteindelijk zal er dus een kleur overblijven op de kleurhoogte van uw eigen haarkleur. Dit product beschadigt het haar nauwelijks en daardoor blijft de haarkwaliteit goed. Daarna kunt u de gewenste kleur opzetten met bijvoorbeeld een spoeling!
 


Vraag: Hallo, ik zou mijn haar willen laten steilen, maar ken hier niet zoveel van. Ik hoopte dat u mij uw mening zou kunnen geven. Ik heb nu dreads, maar ze zijn al wel een eindje uitgegroeid en ik zou ze graag laten afknippen. Dan ben ik van plan om extensions te laten zetten, maar eerst had ik mijn haar willen laten steilen en ik heb zo eens naar methodes zitten zoeken.
 
Zo ben ik terechtgekomen bij ZUNARA Wonderstraight, dit zou een heel goede methode zijn, zelfs voor afrohaar. Maar sommigen zeggen dat het dan weer heel slecht is voor het haar en dat het het haar kapotmaakt. Ik weet nu niet wat ik moet doen.

 
Antwoord: Het best laat u eerst uw dreads afknippen. Daarna kunnen we kijken naar de conditie van het haar en afhankelijk daarvan kunnen we een behandeling toepassen. Wij werken met de Chi Transformation behandeling. Dit is een ammoniavrij product, waardoor u het haar nauwelijks beschadigt. Dit is een hele goede methode om het haar te laten straightenen zonder het erg te beschadigen.
 
Wij werken ook met extensions, maar dan van het merk Great Lenghts. Voor het inzetten van deze extensions moet het haar wel minimaal 10 centimeter lang zijn. Als het haar geen 10 centimeter lang is, wordt het moeilijk om een mooie verlenging te maken. Maar dat hangt ook van uw persoonlijke wensen af. U kunt steeds bij ons terecht voor een adviesgesprek.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: LumenSt/Shutterstock