Haarsprokkels (41)

Meisje met lang gepermanent haar
 
Vraag: Ik heb vandaag coupe soleil in mijn haar gedaan. Er is helaas te veel blond geworden. Nu wil ik eigenlijk mijn haar in 1 kleur krijgen. Kan dat en wat kan ik dan het best gebruiken?
 
Antwoord: Wat vervelend dat je kleur te licht is uitgevallen. Is je eigen haar ook blond van kleur? En heb je nu door de coupe soleil veel kleurverschil in je haar? Als dat zo is en je gaat er een egale kleur opzetten, dan zal het resultaat nooit helemaal egaal worden, je zal steeds kleurverschil blijven behouden. Maar dat is wel een optie als je de kleur te licht vindt.
 
Je kan er ook voor kiezen om met een donkerdere kleur weer op dezelfde manier te werk te gaan als met de coupe soleil (dus highlights maken). Dan hou je een mooi kleurverschil en krijg je een wat diepere kleuring. Als je nog meer informatie over de kleur wil, zou je eventueel een plaatje kunnen meesturen en dan kunnen we nog beter advies geven.
 


Vraag: Ik wil graag weten of je haargroei op je borst en buik in fases verloopt. Ik laat mijn haar af en toe harsen en nu beweert men dat het dan ongeveer 4 tot 5 weken wegblijft. Maar bij mij zie ik na 1 2 weken dat het alweer aardig terug is. Dus kan het zijn dat het in gedeelten groeit.
 
Antwoord: De haargroei verschilt van persoon tot persoon. Bij de n groeit het haar dus sneller dan bij de ander. Je haar groeit wel in fases, dus kan het zijn dat je dus op verschillende plaatsen sneller haar terug hebt. Wij werken hier in het salon met Medcos. Dat apparaat werkt d.m.v. lichtflitsen. Hiermee kan je ook ontharen, alleen komt je haar dan niet meer terug.
 
Door de warmte van het apparaat worden de wortels en haarzakjes verbrand, waarna je haarwortel en haarzakje uit de huid groeit. Deze behandeling zal een aantal keer moeten herhaald worden voor een goed resultaat. Op onze website is er meer informatie hierover te vinden.
 


Vraag: Na hoeveel tijd kan je gepermanent haar opnieuw permanenten? Ik heb mijn bruine haardos vorig jaar in de zomer gepermanent en het resultaat bevalt me eigenlijk super! Ik krijg nu wel uitgroei en ik wil mijn haar bijwerken tot de bos krullen die ik had toen het net gepermanent was.
 
De permanent zit er nu ongeveer driekwart jaar in en wanneer ik er wat werk insteek, heb ik wel overal krullen (met diffuser), maar na het wassen en drogen op natuurlijke wijze valt mijn haar gewoon sluik langs mijn gezicht en krullen enkel de onderste plukken. Moet ik wachten tot dit gewoon uitgegroeid is om het opnieuw te permanenten of kan ik er gewoon, net als met verven, overheen permanenten?

 
Antwoord: Bij kort haar kan je normaal na 3 maanden alweer permanenten. Maar bij langer haar is het verstandig om het zoveel mogelijk te laten uitgroeien, zodat je reeds gepermanente haar zo min mogelijk beschadigd raakt. Maar wanneer je goede producten gebruikt om je haar te verzorgen, is het geen enkel probleem. Wij werken hier met de Curl Preserve lijn van CHI. Deze lijn is speciaal bedoeld voor krullen. De producten bevatten elastine, waardoor de krul opnieuw mooi en glanzend wordt.
 


Vraag: Mijn haar is momenteel in een soort bob geknipt. Van nature is het krullend, maar telkens ik het was, fhn ik het uit. Ik gebruik shampoo, conditioner/masker en beschermend product. Toch krult mijn haar na een tijdje opnieuw en wanneer ik erop geslapen heb, zie je niet meer dat ik het de dag voordien gefhnd heb. Hebt u soms tips om mijn haar steil te houden voor enkele dagen?
 
Antwoord: Het is moeilijk om het haar voor een paar dagen steil te houden. Zodra er vocht of water bij het haar komt, breken de waterstofbruggen en gaat het haar zijn natuurlijke structuur aanhouden. De enige oplossing voor steil haar is een CHI transformatie. Dan blijft je haar voortdurend steil, tot het uitgegroeid is. Meer informatie kunt u op onze site vinden en u bent ook steeds welkom in het salon voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Ik heb een smal voorhoofd, bolle wangen en een iets vooruitstekende kin. Wat voor kapsels zou ik kunnen nemen?
 
Antwoord: Via mail is het moeilijk om een precies kapsel aan te meten. Voor een smal voorhoofd, maar wel bolle wangen, kan je voor een look kiezen met lagen in het gezicht om dit te camoufleren. Wanneer je een wat korter kapsel zou willen, zou je kunnen kiezen om het haar overeind te zetten bovenop. Je kan steeds een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek. We kunnen dan zien wat voor kapsel we zouden adviseren voor jou.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Simikov/Shutterstock