Haarsprokkels (82)

Lang haar met ontkleuring
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb mijn haar dat een eindje terug geblondeerd werd, vandaag geverfd met donkerblond. Na het uitspoelen zag ik dat mijn haar een groene tint had. Toen heb ik het opnieuw geverfd met middenbruin: ik ben nu wel veel donkerder, maar nog steeds groen. Please help me. De tranen staan me bijna in de ogen.
 
Antwoord: Wanneer je je haar van blond naar donker(der) verft, moet er altijd warmte bij de kleur zitten, anders wordt het groen. Je kan er nu dus nog een andere kleur overheen zetten, als er maar warmte inzit. Maar ik raad je aan om dit bij de kapper te laten doen, om méér rampen te voorkomen.
 


Vraag: Ik ben een man met krullend haar, maar ik heb geen idee hoe ik het moet verzorgen. Meestal doe ik er ’s ochtends wat mousse in, maar dan wordt het plakkerig en hard. Mijn vraag is: hoe krijg ik meer volume in mijn krullen? En hoe kan ik mijn krullen het best verzorgen?
 
Antwoord: Krullen kan je het best verzorgen met verzorgingsproducten speciaal voor krullend haar. Ik zou geen mousse gebruiken als stylingproduct omdat dit inderdaad hard wordt. Op onze webshop johnbeerens.com staan meerdere producten vermeld speciaal voor krullend haar. Er is een ruime keuze, ook in prijs.
 


Vraag: Ik heb een donkerbruine haarkleur en word grijs, gelijkmatig verdeeld. Ik zie mensen met prachtig grijs haar. Kan je je haar laten behandelen zodat die grijze haren mooi blinken? Het is niet mijn bedoeling om mijn haar te kleuren, want het is kort geknipt en ik wil geen uitgroei zien. Door een hoofdoperatie werd mijn haardos eens afgeschoren en ik heb er precies een trauma aan overgehouden, zodat ik mijn haar in feite ook niet durf te laten kleuren.
 
Antwoord: Om je haar mooi te doen glanzen, heb je een verzorgingsproduct nodig. Omdat het haar nu nog niet helemaal grijs is, zou ik kiezen voor de CHI Clear Shine van Tone & Shine. De Clear Shine bevat geen kleurpigmenten en zal dus alleen maar een mooie glans afgeven aan het haar. Wanneer het haar helemaal grijs is, is het misschien mooier om dan de Tone & Shine Platinum Blond of de Tone & Shine Silver Minx te gebruiken.
 
Die zullen de grijze haren niet enkel veel glans geven, maar zullen ze ook helderder maken. Je krijgt hier geen uitgroei van omdat het geen kleurpigment toevoegt, maar alleen neutraliseert. Een andere optie is de CHI Shine Infusion. Dit is een glansspray die in droog haar gebruikt wordt om meer glans te geven. Voor de kleur zal dit niets doen.
 


Vraag: Ik had vroeger een bles die ik vaak kleurde en ontkleurde. Bij de laatste ontkleuring (heel mijn haar) is mijn bles helemaal afgebroken. Alle kapotte stukken zijn afgeknipt. Nu is mijn vraag of ik mijn haar nog mag verven in mijn natuurlijke kleur (zwart)? Dit is heel belangrijk voor mij. Ik hoop een antwoord te krijgen.
 
Antwoord: Vaak is het geen probleem om beschadigd en afgebroken haar donkerder te verven. Zeker wanneer alle kapotte haren zijn afgeknipt, denk ik dat het geen probleem zal zijn. Maar ik zou het voor de zekerheid bij een kapper vragen en/of laten doen, zodat je zeker weet dat het geen problemen oplevert. Ik heb het haar namelijk niet gezien en kan het dus niet met 100 % zekerheid zeggen.
 


Vraag: Ik ben 17 jaar en heb een Aziatisch kapsel. Hoe moet ik mijn haar laten knippen? De voorkant is altijd lang en ik weet niet hoe ik het moet knippen om het warrig en rommelig te krijgen. Ik wil dat het gewoon ook een beetje halflang blijft.
 
Antwoord: Het blijft altijd moeilijk om kapseladvies te geven via mail, maar uit je vraag kan ik halen dat je haar te sluik naar beneden valt en dat het meer piekerig en wilder moet vallen. Aziatisch haar is van nature steiler en gladder haar, dus zou je het wat meer in lagen moeten knippen. Zo valt het ook luchtiger en gaat het makkelijker wild zitten. Een verstevigend product dat ook stug is, zal het ook makkelijker wat speelser maken. Denk hierbij bv. aan de Volume Booster en Twisted Fabric van CHI Farouk Systems USA.
 


Vraag: Wat moet ik doen met mijn gebleekte en gepermanente haar? Het ziet er niet meer uit!
 
Antwoord: Het is zeer belangrijk om beschadigd haar goed te verzorgen en te herstellen. Dit kunnen wij doen met de Hair Renewing Platinum lijn van J Beverly Hills. Deze lijn bevat een speciale techniek om het haar niet enkel van buiten te herstellen, maar ook van binnenuit, waar het probleem zit. Door middel van een ampul dringt het product diep in, waarbij het optimaal zijn werk dan doen. In combinatie met de shampoo en het masker wordt je haar compleet hersteld en zal je zichtbaar resultaat zien en voelen na enkele behandelingen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net