Haarsprokkels (33)

Lang zwart haar en een gele coltrui
 
Vraag: Ik heb kroeshaar en het is helemaal grijs. Na het relaxen is de uitgroei van het haar geel geworden. Mijn kapster heeft op haar beurt mousse gebruikt om dit te camoufleren, waardoor het grijs weg is.
 
Mijn haar is donkerder geworden met hier en daar grijze draden. Ze beweert dat mijn haar na enkele wasbeurten opnieuw hetzelfde wordt. Krijg ik mijn grijze haren terug en hoe? Wat is er hieraan te doen?

 
Antwoord: Normaal gaat zon kleurmousse er inderdaad na een paar keer wassen wel uit. Op grijs haar kan het wel eens harder pakken als er bijvoorbeeld een donkere kleur is opgezet. Een antiroosshampoo is een diep reinigend product, dus die kan je wel een paar keer gebruiken. Ver der niet te veel aan doen.
 


Vraag: Hoe komt het toch dat wanneer er (professioneel) coupe soleid wordt, het blond steeds naar het gelige gaat? Zelfs bij de beste kappers!
 
Antwoord: Het heeft te maken met de kleur blondering die gekozen wordt voor de coupe soleil en met de inwerktijd. Een lichtbruine tot bruine kleur heeft bijvoorbeeld als onderliggend pigment rood. Ga je daardoorheen highlights zetten, dan kunnen die dus gelig opkleuren.
 
Het helpt om de kleur wat langer te laten inwerken, een koele tint als blondering te kiezen en het haar te wassen met zilvershampoo. Normaal is dit bekend bij de kapper en kan die daar prima rekening mee houden.
 


Vraag: Hoe kan je het best invlechten? In vochtig of in droog haar? Is het verstandig om een soort vet in het haar te doen vr het vlechten, zodat de pluis minder wordt? Wat voor soort vet kan ik dan het best gebruiken en waar is dat te koop?
 
Antwoord: Dit is heel erg persoonlijk. De n vindt het makkelijker in droog haar, omdat het dan niet zo stug is, maar als het lekker en stevig moet zitten, zou ik je willen adviseren om in vochtig haar te vlechten. Dan zou ik het haar sprayen met een versteviging en om de pluis tegen te gaan zou ik Silk Polish gebruiken.
 
Dit is een wax die niet t vet is, maar wel glans geeft aan je haar en het pluizen meteen weghaalt en ook tegengaat. Of eventueel een vloeibaarder product zoals de CHI Silk Infusion. Dit is een pure zijde die naast het tegengaan van droog en pluizig haar je haar ook optimaal verzorgt.
 


Vraag: Omdat ik al vroeg grijs ben geworden (ik ben 40 jaar), verf ik mijn haar al 10 jaar. Nu heb ik sinds enige tijd een schimmelinfectie van de hoofdhuid (soort eczeem) met haaruitval. Van de arts kreeg ik Ketaconazol en dat lijkt goed te werken. Mijn haaruitval is al duidelijk minder. Ik moet dit middel minstens 2 maanden gebruiken. Mijn vraag is: wat is het effect van permanente haarkleuringen op dit eczeem en op haaruitval? Kan ik mijn haar gewoon blijven kleuren? En wat voor product (liefst huidvriendelijk) raad je me dan aan?
 
Antwoord: Wij werken in het kapsalon met ammoniavrije kleuring. Die is heel mild voor haar en hoofdhuid. We hebben een paar klanten met hoofdhuidproblemen en bij hen gaat het kleuren met CHI Ionic ammoniavrij prima. Maar ik kan dat voor jou natuurlijk niet met 100 % zekerheid zeggen. Ik zou je willen vragen om ook even te overleggen met je huisarts of diegene die je de medicijnen heeft gegeven. Mocht die het niet weten, dan zou ik het product eens testen. We kunnen dan afspreken dat een collega erbij blijft om eventueel de kleur meteen uit te spoelen in geval van irritatie.
 


Vraag: Ik heb een weerborstel, maar zou graag een pony willen. Kan dit met een weerborstel?
 
Antwoord: Wanneer je een pony wil, dan zal die door de weerborstel steeds blijven openstaan. Je kan eventueel wel een schuine pony nemen, dat moet je door een professional laten beoordelen. Wat het best bij je gezicht past en hoe je weerborstel valt, is voor ons moeilijk te beoordelen. Laat je dus goed adviseren! De kapper kan ook bepalen naar welke kant je de pony het best laat vallen.
 


Vraag: Is jetting hetzelfde als headline of zijn dit toch verschillende manieren om een grove krul in je haar te krijgen?
 
Antwoord: Jetting is bij ons niet bekend. Headline wel, dit is een aanzetpermanent. Puur voor de versteviging van het haar, om het makkelijker in model te krijgen en te houden. Die zakt na ongeveer 6 weken uit je haar. Een gewone permanent blijft veel langer in je haar, gemiddeld een maand of 3 4. Wij werken met ammoniavrije en dus heel zachte permanenten.
 


Vraag: Ik verf mijn haar om de 2 weken (de uitgroei). Kan ik daar kaal door worden?
 
Antwoord: Hier kan je niet zomaar kaal door worden. Wel kan je merken dat je haar droger en slechter van kwaliteit wordt. Wil je het haar perse om de 2 weken kleuren, dan kies je best voor een ammoniavrije kleuring. Dan blijft de kwaliteit van je haar het best. Daarnaast zou ik niet iedere 2 weken je hele haar kleuren, maar enkel de uitgroei bijwerken en pas na een week of 6 je hele haar eens kleuren. En steeds na het wassen een goede verzorgende conditioner gebruiken.
 
Ik zou je willen adviseren om de CHI Color Protector lijn te gebruiken. Deze lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner en een leave-in masker. Deze producten zijn sulfaatvrij en dus zacht voor je haar. Je behoudt je kleur ook langer en door de pure zijde die deze lijn bevat, werken de producten sterk verzorgend en doen ze je haar glanzen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Tiko Aramyan/Shutterstock