Haarsprokkels (100)

Kapster die klaar staat met haar schaar om te knippen
 
Vraag: Kan ik Pliable polish in het bagageruim van een vliegtuig meenemen? Is de werking dan nog goed? Ik ga volgende week op reis en ben heel tevreden over dit product.
 
Antwoord: Ja hoor, dit is geen enkel probleem. Je kan dit product gewoon meenemen op vakantie. Fijne vakantie.
 


Vraag: Ik heb schildklierkanker gehad. Nu ben ik er vanaf, maar toen ik kanker had, had ik veel haaruitval en nu heb ik op sommige plekken heel dun haar. Wat kan ik hiertegen doen? Bestaat er een middel waardoor het haar dikker wordt of terugkomt of niet?
 
Antwoord: Er bestaat geen product dat het haar echt dikker maakt. Je kan er wel voor zorgen dat je haar goed verzorgd is en stevig in het haarzakje ligt. Daarvoor bestaan verschillende producten, bijvoorbeeld van het merk Kérastase, die je haar en hoofdhuid verbeteren.
 


Vraag: Ik heb heel lang een hele dikke pony gehad. Nu heb ik die dus gewoon langer laten groeien en een beetje naar de zijkant geduwd, maar de restanten van die pony vallen nu voor mijn gezicht. Ik vroeg me af wat ik er mee moet, want zo wil ik die niet houden. Ik heb bruin haar tot over mijn schouders, in laagjes en licht golvend.
 
Is het een idee om mijn pony helemaal weg te laten groeien of te kiezen voor een schuine pony en dus gewoon toch weer een pony te nemen? Of laat ik beter een deel van mijn pony groeien, zodat die weer dunner wordt en ik er in elk geval minder last van heb?

 
Antwoord: Ik zou er wel voor kiezen om of een rechte pony te knippen en die zo te dragen of die in een schuine lok te laten knippen wanneer hij wat langer is zodat je wel een voorkant hebt die in het geheel bij je kapsel past.
 


Vraag: Helaas begin ik al grijs te worden. Het liefst zou ik mijn haar in een bruintint verven (mijn natuurlijke haarkleur) en dan het liefst met een product dat geen ammoniak of andere schadelijke stoffen bevat. Ik dacht zelf aan henna, maar dekt dit wel de grijze haren? Misschien is er een nieuw product op de markt waarmee ik mijn haar op een natuurlijke manier kan behandelen. Vriendelijke groeten en alvast bedankt voor je advies
 
Antwoord: Er is inderdaad een nieuw product op de markt. Wij werken met de producten van Farouk Systems USA. Dit merk heeft als eerste een ammoniavrije verf ontwikkeld. In plaats van ammonia zit er monoethanolamide (alcohol van zijde) in. Dit is een geheel natuurlijk ingrediënt dat ook nog eens grijze haren dekt. Henna doet dit inderdaad niet en hierin zijn ook niet alle kleuren mogelijk. Met de CHI Ionic verf van Farouk Systems zijn alle kleuren mogelijk op een gezonde manier. Ook heeft dit merk ontkleuringsproducten die geheel ammoniavrij zijn. Dit is wel een professioneel product en is enkel bij de kapper als behandeling te krijgen.
 


Vraag: Ik heb kort donker (steil) haar en ik wil graag mijn haar iets langer laten groeien. Wat is nu het best? Eerst de achterkant wat langer laten groeien en bovenop iets korter houden of andersom? Bij de oren wordt het natuurlijk ook iets langer. Ik weet van mezelf dat dit gaat irriteren en dan knip ik het er opnieuw af. Hoe los ik dit op?
 
Antwoord: Als je je haar wil laten groeien, dan is het beter om eerst te bekijken welk kapsel je wil. Dit heeft namelijk invloed op hoe je je haar moet laten groeien. Wil je een boblijn, dan kan je het best je achterkant kort knippen op één lijn tot op de haargrens en de bovenlengtes laten groeien. Wil je juist meer lagen, dan moet je je haar in het geheel laten groeien en niet veel laten knippen. Draag je haar zodra het kan achter je oren, dan heb je er minder last van en lijkt het vaak ook langer.
 


Vraag: Ik ben 52 jaar en heb kort zwart haar. Ik wil mijn haar ontkleuren, want de uitgroei gaat steeds sneller. Ik zou graag donkerblond willen met wat highlights. Zou dit lukken? Laten uitgroeien lijkt mij namelijk geen optie. Mijn haar is geverfd met Keune blauw/zwart en 6% waterstofperoxide. Wat zou ik kunnen gebruiken om te ontkleuren en daarna te verven?
 
Antwoord: Het best kan je je haar ontkleuren, maar wat er daarna overheen moet, kan ik niet zeggen omdat er bij blonderen nooit dezelfde kleur onderuit komt. Ik raad je dan ook aan dit niet thuis te doen, maar naar een kapper te gaan, zodat je het juiste advies krijgt over de kleur.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kuznetsov Dmitriy/Shutterstock