Haarsprokkels (63)

Lang krullend haar en een gezellige rolkraagtrui
 
Vraag: Ik heb heel lang blond haar, zo rond de 90 cm, heel mooi. Ik ben eigenlijk op zoek naar een leuk vlot kapsel. Mijn haar is best zwaar, dus moeilijk om een snelle knot te maken. Er is alleen nooit iets te vinden voor zon lang haar. Ik heb geen laagjes en ook geen pony.
 
Antwoord: Omdat alles bij jou op n lengte hangt, valt je haar sluik naar beneden en dus niet in een vlot model. Om dit effect te bekomen, kan je eventueel kiezen voor laagjes. Dan valt je haar minder zwaar. Denk er goed over na of je een pony wil, want als je hem beu bent, duurt het wel even vooraleer alles weer is gegroeid en bij de rest van je haar aansluit.
 


Vraag: Ik heb een vraagje over de nieuwe fhn met ionische technologie. Is die echt beter voor je haar en gaat het er echt van glanzen?
 
Antwoord: De fhn van CHI bevat het Ceramic Hydration Interlink complex, wat er inderdaad voor zorgt dat je haar glanst en niet uitdroogt tijdens het fhnen. Het behoudt het vocht in je haar, waardoor je haar veel gezonder blijft. Haardrogers met ionentechnologie reduceren statische elektriciteit.
 


Vraag: Ik heb heel lang en dik haar, waar ik erg aan gehecht ben. Het is van nature donkerbruin. Twee jaar geleden heb ik voor het eerst blonde mches laten trekken. De kapster heeft deze telkens om de 4 maanden aan de uitgroei bijgekleurd. Het resultaat is dat ik ondertussen geen bruin haar met blonde mches meer heb: behalve hier en daar in de nek ben ik namelijk vrijwel overal strogeelblond. Ondertussen is het 6 maanden geleden en is er een donkerbruine uitgroei van ongeveer 6 cm.
 
Ik zou mijn haar graag opnieuw donkerbruin hebben. Wat vraag ik het best aan mijn kapster: bruine mches? Ik heb niet veel zin om elke maand naar de kapper te trekken om met een kleurshampoo donkerbruin te verven, zoals zij adviseert. Ik zou liever iets definitiefs hebben, maar ik vind het nogal gewaagd en zij vindt het te risicovol, gezien mijn hoeveelheid haar. In het ergste geval laat ik het blond uitgroeien, maar het kleurverschil is erg groot.

 
Antwoord: Het is voor ons heel moeilijk om je een advies te geven via mail zonder dat we je haar kunnen zien. Dus kan ik moeilijk bepalen of het mooier is om een bruine kleur op te zetten en dat meerdere malen te herhalen, zodat de kleur niet terugloopt. En dan kan je die inderdaad ook bijhouden met een kleurshampoo en conditioner. Je kan er ook voor kiezen om inderdaad lowlights door je haar aan te brengen, dan maak je het langzaam donkerder en ga je geleidelijk naar je eigen haarkleur terug.
 


Vraag: Ik heb van nature heel erg donkerbruin haar. Een tijdje terug heb ik het thuis geverfd met een lichtere kleur. Op dat moment zag je geen verschil, maar na 2 3 jaar is het door de zon, stijltang enz. toch wel wat lichter geworden. Ik had niets aan de kleur gedaan en had een flinke uitgroei die ik echt zat was, dus heb ik mijn haar helemaal zwart geverfd. Dit heb ik een jaar volgehouden en een maand geleden is mijn haar bij de kapper helemaal ontkleurd. Het resultaat is koperblond en voor mijn gevoel oranje: helemaal iets anders dan wat ik wou.
 
Dan hebben ze er een spoeling opgezet: donkerbruin goud. Daar is roodbruin uitgekomen. Ik wou echter allesbehalve een warme tint en bovendien loopt de kleur er snel uit en zie je opnieuw stukken oranje. Wat kan ik nu doen om mijn haar donkerblond beige of goud te krijgen en zou ik daar dan nog dunne highlights door kunnen doen? Alvast bedankt.

 
Antwoord: Haar dat van donker naar licht wordt geverfd, wordt altijd warm. Bij deze manier van kleuren komt steeds warmte vrij, dus die gloed blijf je zien. Pas na vele malen kleuren, vermindert dit. We kunnen moeilijk zeggen wat je nu moet doen met de kleur als we je haar niet kunnen zien. En daarnaast is het ook lastig om een kleur te wijzigen in een salon als je daarvoor je haar steeds zelf verfde.
 
Wanneer de kapper je haar lichter kleurt, dan weet hij goed welk product er voorheen op je haar zat, dus is het voor hem ook makkelijker om dit te wijzigen. De meeste kleuringen in een professioneel salon stapelen niet op. Kleuringen die men thuis gebruikt, stapelen wl op, waardoor het heel moeilijk is om daar doorheen te komen. Het nadeel daarvan voor jou is dat je heel lang de warmte in je haar zal blijven zien.
 


Vraag: Ik heb een vraag over Color-reset. Dit haalt de geverfde kleur uit je haar. Maar moet je dan (net zoals bij ontkleuren) opnieuw in je eigen haarkleur verven of is dit na de Color-reset niet nodig? Ik heb nog een vraagje. Kan deze toepassing bij elke kapper? Indien niet, bij wie dan wel?
 
Antwoord: Wij werken met reset. Meestal moet er nog een kleur over de reset heen. Niet altijd, maar je kan er wel best rekening mee houden, zodat je een mooie egale kleur hebt. Deze manier van ontkleuren is wel veel milder dan ontkleuren met blondering.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Amelia Fox/Shutterstock