Haarsprokkels (48)

Het kiezen van een nieuwe haarkleur
Foto: Shutterstock
Vraag: Hallo! Ik ben een meisje van 14 met krullend haar en ik vind dit verschrikkelijk. Ik heb zigzag krullend haar, dus geen krullen die golven of op permanente krullen lijken, maar wel krullen die van links naar rechts krullen. Begrijp je wat ik bedoel? Ook kroest mijn haar heel erg en daar wil ik vanaf.
 
Ik straighten mijn haar al een half jaar lang en niemand heeft me ondertussen met krullen gezien, omdat ik er niet gelukkig mee ben en er soms ook mee gepest werd. Daardoor was mijn zelfvertrouwen gezakt en zat ik al een tijdje niet lekker in mijn vel. Als ik fijner en minder kroezend haar had, zou ik waarschijnlijk méér zelfvertrouwen hebben.
 
Nu vraag ik me af hoe ik mijn krullend haar op een natuurlijke manier kan mooi houden. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, zoals de Haarserum voor krullen van John Frieda. Ik vind dit wel een goed product, maar zo kom ik enkel van mijn kroeshaar af. Ik hoop dat je raad kan geven om van mijn zigzaggend krullend haar iets moois te maken.

 
Antwoord: Wanneer je krullend kroeshaar hebt, is het moeilijk om dit mooi krullend te laten vallen. Als je voor de krullen wil gaan, dan zou je kunnen beginnen met een verzorgingslijn voor krullen. Dit is bij ons de Chi Curl Preserve: deze lijn geeft extra vocht aan het haar, waardoor het minder zal pluizen. Ook zit er een soort vloeibaar elastiek in, wat ervoor zorgt dat je haar mooi natuurlijk zal krullen. Deze lijn bestaat uit drie producten, shampoo, conditioner en leave-in spray. Het is een soort van stappenplan om je haar optimaal te verzorgen en geeft een ongelooflijke glans! Ook zou je hiernaast de Chi Straight Guard en de Biosilk Silk Polish als afwerkingsproducten kunnen gebruiken.
 
Mocht je van je krullen af willen, dan zou je kunnen kiezen voor een Chi Transformatie. Dit is een behandeling die je haar permanent steil maakt. We hebben jouw haar nog nooit gezien, dus is het moeilijk om te zeggen hoe steil het wordt. Je zal sowieso je kroes kwijt zijn en heel veel tijd besparen doordat je niet meer hoeft te straightenen. Deze behandeling is ammoniavrij en dus een stuk minder schadelijk dan gewoonlijk en je haar gaat erdoor glanzen.
 


Vraag: Ik heb van nature donkerblond haar, dat nog wat donkerder geworden is met de winter. Ik had mijn haar een keertje met kleurshampoo blonder gemaakt, maar het sloeg geel uit. Toen ben ik naar de kapper geweest. Die heeft het ontkleurd, dus was het wit en toen heef hij er blonde mèches ingezet. Dat was mooi, maar ik moest regelmatig terug om de uitgroei bij te werken.
 
Nu wou ik in mijn lichtblonde haren wat donkerblonde mèches, zodat het minder zou opvallen. De kapper heeft er bruine mèches ingedaan en die vind ik helemaal niet mooi. Mijn vraag is nu: kunnen die bruine mèches eruit en donkerblonde erin? En kan dit een week nadat de bruine er zijn ingedaan?

 
Antwoord: Ons advies is om hier even mee te wachten, want de kleur zal heel erg snel teruglopen omdat je haar heel erg blond is. Over 2 weken is het misschien wel de juiste kleur. En is dit niet het geval, dan kan je daarna nog steeds met haarverf gaan werken. TIP: misschien helpt antiroosshampoo ook wel extra om je kleur te vervagen!
 


Vraag: Ik heb vandaag mijn haar bruin geverfd, maar het is veel donkerder uitgevallen dan eigenlijk de bedoeling was. Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk – het liefst met een doe-het-zelf-kit – mijn haar opnieuw lichter maken?
 
Antwoord: Om zo goedkoop en makkelijk mogelijk je haar opnieuw wat lichter te krijgen, kan je het wassen met antiroosshampoo. Doe je dit een paar keer na elkaar, dan zou de kleur al wat lichter moeten zijn. Hou er wel rekening mee dat je haar dan wel wat droger en doffer wordt, omdat deze shampoos je haar uitdrogen, maar wel de kleur lichter maken.
 


Vraag: Kan je je haar tegelijk permanenten en verven?
 
Antwoord: Bij ons zou het haar wel op dezelfde dag kunnen gekleurd en gepermanent worden, omdat beide behandelingen bij ons ammoniavrij zijn en dus heel mild zijn voor je haar. Ik kan wel niet spreken voor andere salons. Zolang de behandelingen ammoniavrij zijn, is er geen probleem.
 


Vraag: Ik laat mijn haar al een tijdje groeien. Het is al van een rattenkop gegroeid naar bijna op schouderlengte. Sinds kort heb ik wel een pony, aangezien mijn haar anders iets te lijzig werd. Ik heb namelijk heel dik haar: dit is aan de éne kant goed, maar ook eigenlijk een crime om het op één lengte te laten groeien.
 
Ik begrijp dat ik het niet kan laten uitdunnen, want dan is het effect van één lengte weg, maar nu heb ik zo’n dikke bos wanneer ik mijn haar los draag. Waarom ik mijn haar op één lengte wil? Omdat ik het mooi vind wanneer ik een staartje of vlechtje doe dat ik alles kan strak pakken, zonder poespas en speldjes. Bestaat hier een andere oplossing voor?

 
Antwoord: Je kan je haar wel laten uitdunnen zonder dat je lagen krijgt. Alleen moet je er voor zorgen dat het niet té dun wordt, want dat is ook niet handig. Wanneer het uitgedund is, heb je dus niet meer zo’n dikke bos en dan kan het nog steeds allemaal in een staartje.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net