Haarsprokkels (105)

Kapster met tondeuse
 
Vraag: Ik zou willen weten of er een mogelijkheid is om mijn hoofd permanent te ontharen, dus blijvend kaal. Ik scheer het om de 10 dagen en wil hier graag vanaf, zodat ik het ook niet meer hoef te scheren. Kan dat überhaupt?
 
Antwoord: Deze vraag krijgen we wel vaker van mannen. Er is wel een oplossing, maar die kost veel geld, tijd en geduld. Wij werken met een apparaat van Medcos in ons salon en dit apparaat zorgt dmv ipl lichtflitsen dat de haargroei afneemt. De haarzakjes en de haarwortel worden door het licht en de warmte verbrand en zullen dus vernietigd worden. Die haarzakjes groeien uit de huid en dus kan zich daar ook geen nieuw haar ontwikkelen. Deze behandelingen zijn bedoeld voor ongewenst haar over heel het lichaam.
 
Omdat hoofdhaar anders is dan ons lichaamshaar, reageert dit haar hier ook anders op. Dit wil zeggen dat de behandeling wellicht langer zal duren of juist niet aanslaat. Bij deze behandeling hoort wel een specifieke uitleg die ik moeilijk per e-mail kan geven.
 


Vraag: Ik gebruik Andrelon shampoo en daarna een crèmespoeling. Wanneer ik de crèmespoeling uitspoel, ligt er een grote pluk haar los op mijn hoofd. Ik durf mijn haar haast niet meer te wassen, want dit gebeurt elke keer wanneer ik een spoeling gebruik. Weet u misschien wat hiervan de oorzaak kan zijn?
 
Antwoord: Wanneer je een crèmespoeling gebruikt, dan wordt je haar verzorgd en wordt het glad. Daardoor komen de uitgevallen haren beter los en dat blijft dan in je haar hangen. Wanneer je geen crèmespoeling zou gebruiken, komen deze haren er toch wel uit met borstelen. Gebruik dus wel de crèmespoeling voor de verzorging.
 


Vraag: Ik heb een maand geleden mijn bruin geverfde haar geblondeerd. Dit pakte verkeerd uit en toen heb ik het opnieuw donkerbruin geverfd. Maar nu is mijn haar op 2 plekken op mijn hoofd vet na het wassen, net alsof de shampoo niet goed is uitgespoeld. Ik spoel de shampoo lang uit en gebruik geen crèmespoeling en toch blijft het vet. Wat kan dit zijn en wat doe ik eraan? Ik heb mijn haar nu reeds 3 weken in een staartje.
 
Antwoord: Het is dan inderdaad belangrijk dat je je haar goed wast. Was het 2 keer en was daarbij grondig je hoofdhuid. Dit is heel belangrijk. Het kan zijn dat je producten gebruikt die té veel verzorging geven voor jouw haar. Dan wordt je haar ook sneller vet. Daarnaast moet je er goed op letten dat je je masker/conditioner alleen op de lengten en punten gebruikt en niet op je hoofdhuid aanbrengt.
 


Vraag: Wanneer je je haar 1 keer in de vier weken kleurt met een kleur waar ammonia inzit, is dit op de duur schadelijk voor je lichaam?
 
Antwoord: Het is heel belangrijk dat je je haar ammoniavrij kleurt. Ammonia is zeer zeker schadelijk voor je haar en zeker eens in de 4 weken.
 


Vraag: Mijn vragen zijn: Hoeveel keer per week moet je je haar wassen? Moet dit met warm of met koud water? Hoe ga je je haar het best voeden zodat het gezond blijft?
 
Antwoord: Hoe minder, hoe beter. Ik zeg ongeveer 2 keer in de week. Hoe méér je je haar wast, hoe meer vocht het verliest en hoe sneller het vet wordt. Mocht je door bepaalde sporten en dergelijke vaker je haar wassen, dan adviseer ik een vochtinbrengende shampoo. Je kan een kijkje nemen op johnbeerens.com voor de beste haarverzorgers. Haar was je altijd met warm water. Door de warmte openen de haarschubben en kan het haar optimaal gewassen worden.
 
Afkoelen met koud water mag altijd. Hierdoor sluiten de haarschubben en krijgt het haar meer glans. Overigens is dit ook een antwoord op je laatste vraag. Wanneer je je haar goed verzorgt met producten, blijft het gezond. Haar dat droog en dood is, kan niet meer gezond worden. Knippen is dus ook van belang.
 


Vraag: Wat is de beste krultang voor kort en fijn haar: een 1 inch krultang of een 1 ¼ inch krultang?
 
Antwoord: Voor kort fijn haar is een 1 ¼ tang het fijnst om te gebruiken. Je zal met deze tang de meeste krul krijgen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: ArkHawt/Shutterstock