Haarsprokkels (78)

Meisje met geblondeerde haren
 
Vraag: Is het waar dat – wanneer je je haar wilt oplichten – je best een gele tint neemt i.p.v. een astint? Mijn kapster zegt bv. dat ik donkerblond haar met astint heb. Op bijna alle websites raadt men astinten af. Een kleur met gele ondertoon zou een zachter effect hebben en dus jonger doen lijken. Maar ik heb van nature donkerblond haar en zou graag highlights hebben of een lichtere tint. Maar ik wil zo weinig mogelijk geel, omdat ik denk dat het er natuurlijker uitziet met astinten. Is oplichten met een astint écht af te raden?
 
Antwoord: Wanneer je het haar wilt laten oplichten, kan je het best kiezen voor een asblonde tint. Wanneer het haar opgelicht wordt, komt er automatisch al warmte vrij (geel dus) en gebruik je een goudtint om op te lichten, dan wordt de kleur alleen maar geler. Door een astint te gebruiken, tem je het gele en wordt het dus een meer natuurlijke kleur. Ik zou dus adviseren om een astint te gebruiken.
 


Vraag: Een half jaar geleden heb ik mijn haar geblondeerd met “spray Blond”. Dit is me goed bevallen. Nu wil ik highlights gaan nemen bij de kapper. Ik vroeg me af of highlights ook werken/te zien zijn op haar dat al eerder is geblondeerd met spray Blond. Dit om te vermijden dat ik straks highlights neem en dat er niets te zien is.
 
Antwoord: Wanneer je haar met welk product dan ook al lichter is gemaakt, zullen highlights alleen maar minder opvallen. Blond op bruin valt op, maar blond op blond niet zo. Daar zit maar weinig verschil tussen, dus zal het resultaat wel lichter worden, maar zal je weinig verschil zien tussen de blondtinten.
 


Vraag: Mijn haar is van nature donkerblond. Ik wil graag licht asblond. Ik gebruik Igora 12/22 met 12 %. Helaas hou ik bij mijn uitgroei een lichtoranje gloed. De rest van mijn haar heeft wél de goede askleur. Ik heb na het verven Luo Duo (L’Oréal) 1 en 2 geprobeerd om het oranje weg te krijgen, maar helaas. Bij navraag bij de haarshop kreeg ik te horen dat mijn haar te veel roodpigment heeft en niet asblond te kleuren is.
 
Er moet toch een oplossing voor dit probleem bestaan. Misschien verschillende kleuren verf door elkaar mengen. Kunt u mij helpen en advies geven zodat ik toch blond haar kan krijgen zonder oranje gloed?

 
Antwoord: De kleur die u hebt opgezet, is niet verkeerd. Ik denk dat het probleem ligt aan hoe donker u van nature bent. Hoe donkerder, hoe warmer (oranje) de kleur uiteindelijk zal worden. Misschien kan er extra as toegevoegd worden of zou u de kleur nog een keer kunnen opzetten met 3 %, enkel op de uitgroei. Maar blond verven blijft altijd lastig, zeker om dit zelf te doen. Met het advies dat ik nu geef, kan het dus zijn dat het nog steeds warm blijft. Het best kunt u dus gewoon naar een kapper gaan.
 


Vraag: Ik wil graag mijn hele haar koperblond verven, want die kleur is mij goed bevallen na eerst lokjes te hebben gedaan, maar ik wil daarna graag coupe soleil met 2-4 tinten lichter blond. Kan dit of krijgen die lokjes dan een hele andere kleur?
 
Antwoord: Je kunt gerust heel je haar koperblond verven. Hou er wel rekening mee dat dit over heel je haar anders overkomt dan wanneer je alleen enkele plukken doet. Je kan er daarna wel highlights in maken, maar je moet er wel rekening mee houden dat deze warm blijven en waarschijnlijk niet eens zo heel erg zullen opvallen.
 


Vraag: Ik heb van nature krullend haar dat ik heel goed moet verzorgen. Ik doe dit dan ook. Nu had ik wel graag geweten welke mousse ik het best kan gebruiken voor droog krullend haar. Ik wil een mousse die stevigheid geeft zonder het haar te verzwaren en uit te drogen. Bedankt voor de informatie.
 
Antwoord: Ik zou niet zozeer een mousse gebruiken in jouw geval, omdat mousses vaak alcohol bevatten en het haar hard en droog maken. Wij hebben zelf een gelei van Sebastian, de Stylixer. Die is speciaal bedoeld om krullen mooier te doen uitkomen, ze niet te laten pluizen en ze langer in model te houden.
 


Vraag: Ik heb een hele bleke huid met enkele puistjes en donkerbruine ogen. Er zit niets van warmte in mijn natuurlijke haarkleur, maar omdat ik zo bleek ben in mijn gezicht en puistjes heb, wou ik vragen of er een kleur bestaat die dat bleke kleurtje en die puistjes niet zo doen opvallen?
 
Antwoord: Ik zou voor jouw haar een natuurlijke kleur nemen met wat warmte in, een beetje goud bijvoorbeeld. Dit zal dan ook wat zachter in je gezicht staan. Neem geen kleur die te donker is, want die maakt ook al bleek. Neem er dan bv. enkele highlights doorheen, zodat je haar ook wat meer diepte krijgt en niet te donker wordt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Ruslan Huzau/Shutterstock