Haarsprokkels (79)

Lang haar straightenen met een stijltang
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een kapselvraag. Ik heb al krullen, maar ik wil graag méér krul en volume. Is een permanent voor mij een oplossing?
 
Antwoord: Ik zou je adviseren om de krul te accentueren met producten en niet met een permanent. Zeker wanneer je al slag hebt, kan je dit heel makkelijk doen op deze manier. Probeer bv. eens de CHI Curl Preserve lijn.
 


Vraag: Ik ben een meisje met dun pluizend krullend haar tot aan de schouders. Ik heb 2 vraagjes. Ik gebruik de laagste stand van de stijltang, want mijn moeder is bang dat mijn haar zou afbreken of zoiets. Kan dit? En hoe kan ik mijn haar stylen zodat het helemaal steil is en niet gaat pluizen?
 
Antwoord: Allereerst is het zeer belangrijk dat je eerst zijde in je haar doet en het dan pas gaat straightenen. Zijde zorgt ervoor dat je haar sterker wordt, méér glanst en minder pluist. Het resultaat duurt dan ook langer. Je haar kan inderdaad afbreken door het gebruik van de stijltang. Je moeder heeft daarin gelijk. Je gebruikt het best een goede tang, het liefst met keramische platen en een keramisch verwarmingselement, bv. de stijltang van CHI.
 


Vraag: Vroeger, toen ik jong was, had ik vrij blond haar. Nu wordt het alsmaar donkerder: het is nu zelfs zo goed als bruin. In de zomer wordt het wel weer wat lichter, maar in de winter is het opnieuw bruin. Ik zou mijn haar graag terug blond hebben, maar ik wil het niet kleuren. Ik heb gehoord dat er een shampoo bestaat die ervoor zorgt dat het haar beetje bij beetje lichter wordt.
 
Ik zou dit product graag eens uitproberen, maar ik weet absoluut niet hoe deze shampoo heet. Wanneer er andere middelen bestaan om mijn haar blonder te maken zonder dat dit mijn haar schaadt, dan sta ik daar zeker voor open, maar ik verkies toch de shampoo. Weet u soms hoe die heet?

 
Antwoord: Het is vrij normaal dat je haar donkerder wordt naarmate je veroudert. Lichter haar krijgen zonder het te verven gaat helaas niet. Je zult het steeds moeten verven. Wel bestaan er tegenwoordig ammoniavrije producten die het haar oplichten zonder het echt te beschadigen. Wij werken in ons salon met de producten van Farouk Systems USA en dit merk heeft dus ammoniavrije oplichtingsproducten. Maar een shampoo kan je haar dus nooit lichter maken.
 


Vraag: Ik heb afgelopen week mijn haar twee keer geverfd en ik ben er nog steeds niet tevreden mee. De verf kan er niet uitgewassen worden, want het is permanente verf. Ik heb op de site gelezen over Color Reset. Dit houdt in dat alle verf uit je haar wordt verwijderd en je dan je natuurlijke haarkleur terugkrijgt. En het zou niet slecht zijn voor je haar.
 
Ik heb van nature zwart haar en wou het wat lichter (donkerbruin), maar het mislukte, dus heb ik mijn haar opnieuw zwart geverfd. Maar nu vind ik het te donker, ik wil het weg. Hopelijk kunt u mij helpen.

 
Antwoord: Wij werken in ons salon inderdaad met de Color Reset: die haalt de kunstmatige kleurpigmenten uit je haar.
 


Vraag: Ik heb een dringende vraag. Ik ben van nature heel blond en heb de moed gehad om mijn haar bruin te verven, maar ik ben me rot geschrokken. Ik ben nu namelijk goudvis oranje. En ik durf zo de straat niet op Wat kan ik nu het best doen? Zwart verven? Ik hoop dat u een antwoord hebt voor me.
 
Antwoord: Ik zou het niet zwart verven, dan is het namelijk heel moeilijk lichter te krijgen. Je kan ervoor kiezen om een mooie warme blonde kleur op te zetten, maar laat dit door een specialiste doen in een kapsalon. Daar kan men extra pigment toevoegen en de juiste kleuren gebruiken om opnieuw een mooi resultaat te bekomen. Begin hier niet thuis aan. Succes!
 


Vraag: Ik zit met een probleempje. Ik heb mijn haren ontkleurd en nu zijn ze kapot en elastisch geworden. Ik durf ze zelfs niet meer aan te raken, ik ben bang dat ze uitvallen. Het enige wat ik nu doe, is olijfolie insmeren: dit schijnt goed te zijn om het haar te versterken. Mijn vraag is: wat kan ik het best doen om mijn haren sterker en gezonder te maken?
 
Antwoord: Het is nu inderdaad heel belangrijk om je haar optimaal te verzorgen en te herstellen. Wij hebben hier een speciale lijn voor: Platinum van J Beverly Hills. Deze lijn herstelt en verstevigt je haar en maakt het opnieuw gezond.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net