Haarsprokkels (86)

Dun breekbaar haar
 
Vraag: Rampzalig. Ik heb mijn haaruitgroei te licht geverfd in vergelijking met de rest van mijn haar. Het ziet er niet uit! Ik heb vandaag geverfd. Wanneer mag ik veiligheidshalve opnieuw?
 
Antwoord: De volgende keer kan je beter je uitgroei te donker verven dan te licht. Een donkere inkijk is namelijk heel natuurlijk! In principe kan het geen kwaad om na 3 of 4 dagen opnieuw te verven. Alleen bij oplichten moet je op de conditie van je haar letten! Is je haar in goede staat, dan zou ik het gewoon opnieuw proberen. Daarnaast is een verzorging heel belangrijk, aangezien je haar wel even een klap heeft gehad.
 


Vraag: Op het einde van de maand heb ik een concertje, operette highlights. Mijn haar is nu halflang in grove lagen, lichtblond. Ik zou het natuurlijk kunnen opsteken, maar ik ben bang dat het uitzakt. Wat kan ik het best doen? Of moet ik eerst mijn carmenset indoen (12 jaar oud)? Of hete krullers, die zag ik bij de drogist en die kan je 10 minuutjes in heet water leggen en dan indoen? Misschien hebt u tips over spelden, lak, kammetjes …?
 
Antwoord: Voor genoeg stevigheid is het belangrijk om een carmenset of krul in het haar te draaien voordat je het gaat opsteken. Dit zorgt voor extra houvast wanneer het haar opgestoken is. Mijn voorkeur gaat uit naar een carmenset. Die werkt beter dan krulrollers.
 


Vraag: Mijn haar is langs voor net iets langer dan mijn wenkbrauwen en ik ben benieuwd of ik dat dan kan stylen. En wanneer ik mijn haar gewoon zelf ga stylen, hoelang blijft het dan zo?
 
Antwoord: Ja hoor, in principe kan je je haar gewoon zelf stylen. We hebben ook kleine stijltangen MICRO IRON. Die zijn speciaal gemaakt om korter haar te kunnen stylen.
 


Vraag: Ik heb een zoon van 11 jaar met blond lang haar, die nu 2 keer vlechten heeft laten zetten in zijn haar. Wanneer de vlechten erin zitten, piepen er binnen de kortste keren allerlei haren uit en wordt het rommelig. Is daar iets aan te doen? Wat dan wel? Heel graag een advies.
 
Antwoord: Het is normaal dat kortere haren uitpieken wanneer je een aantal dagen vlechtjes hebt. Dit zijn haren die opnieuw aan het aangroeien zijn en door het slapen steken die uit de vlechtjes. Eventueel wat wax of gel bij het indraaien houdt de ergste haartjes wel tegen. Maar na het slapen zal dit vanzelf terugkeren.
 


Vraag: Ik heb dik, krullend haar en draag dit elke dag in een staart omdat het gewoon niet zit zoals ik het wil. Ik heb al alles geprobeerd, maar het lukt niet zoals ik wil. Het probleem is vooral de voorkant van mijn haar. De achter- en zijkant krullen hartstikke goed na het douchen, maar de voorste plukken zijn een ramp. Doordat ik ze vaak aanraak, worden deze plukken heel steil. Er zit ook geen model in.
 
Mijn haar is middellang en ook de voorste plukken komen tot net iets onder mijn gezicht. Wanneer ik mijn haar zou kort knippen aan de voorkant met een soort lok, zou het dan beter in model te brengen zijn? Ik wil het erg graag weer eens kunnen los dragen, ik ben die eeuwige knot helemaal zat.

 
Antwoord: Door de zwaarte van je haar neemt de krul makkelijk af. Wanneer je de voorkant korter zou knippen, zou de krul wat meer veerkracht kunnen krijgen. Daarnaast is het belangrijk om een goede versteviging in je haar te gebruiken. Die zorgt ervoor dat de veerkracht optimaal aanwezig is. Hiervoor adviseer ik de TIGI curls rock amplifier: 1 of 2 pompjes in het handdoekdroge haar en je hebt een mooie krulbos!
 


Vraag: Mijn dochter van net 12 jaar heeft erg dun en breekbaar, poreus haar. Ondanks regelmatig knippen blijft ze last hebben van veel dode punten. Haar haar valt ook niet mooi glad: het staat steeds alle kanten op. Het lijkt een beetje op watten. Een oplossing zou een heel kort kapsel zijn, maar wanneer je net gaat puberen, is dit geen oplossing.
 
Ze heeft haar haar nog nooit geverfd, föhnt niet enz… Ze gebruikt elke wasbeurt een crèmespoeling en soms een masker, maar hier zien wij niet veel resultaat van. Wat kan zij nog meer proberen om toch een beetje mooi haar te krijgen? Ze is erg verdrietig.

 
Antwoord: Het is moeilijk om via de computer advies te geven. In de puberteit kan de haarstructuur erg veranderen door bepaalde hormonen, dit is heel normaal. Het haar gaat droog aanvoelen op het moment dat het vochtarm is. Ik zou dus een goede lijn adviseren die vochtinbrengend is en daardoor de pluis vermindert. CHI Nourish shampoo en conditioner is dan de beste lijn: die is speciaal bedoeld voor blond haar dat erg beschadigd en droog is.
 
Daarnaast brengt u CHI Silk Infusion aan op handdoekdroog haar: het haar wordt dan heel de dag gevoed. Dit mag ze regelmatig herhalen. Zodra het haar hierdoor vettig wordt, neemt het haar het product niet meer op en heeft ze te veel gebruikt. Hou dus de druppelgrootte aan van ongeveer een muntje van 50 cent.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock