Haarsprokkels (55)

Vrouw met een kort geschoren kopje
 
Vraag: Wanneer ik uit bad kom, heb ik krullen of golven en dan steil ik mijn haar (ongeveer een halfuur tot een uur), maar wanneer het dan regent of wanneer ik zweet of ga fietsen of wandelen, dan krult het opnieuw. Hebt u misschien een oplossing?
 
Ik had gedacht om de Babyliss Pro 230 Steam te kopen, maar dit is een toestel dat werkt op stoom. Dan kan mijn haar toch niet steil blijven? Dan begint het toch weer te krullen? Of kent u goede (n goedkope) producten/tangen voor mijn haar?

 
Antwoord: Je haar krult weer doordat het vochtig wordt. Daar kan je helemaal niets aan doen. Je kan je haar wl steil maken met een goede stijltang zoals de CHI Iron. Maar ook dan behoud je het probleem dat je haar opnieuw gaat krullen wanneer het vochtig wordt. Een tang op stoom werkt helemaal niet beter.
 


Vraag: Ik ben een meisje en heb van nature donkerblond haar. Ik heb 3 maanden geleden Spray Blond (met waterstofperoxide) gebruikt. Ik vind dit niet leuk staan en wil graag mijn haar donkerbruin verven. Alleen ben ik bang voor het kleurresultaat. Wat kan ik het best doen?
 
Antwoord: Het gebruik van een blondspray is erg slecht voor het haar. Het haar droogt erg uit en dit product werkt door in het haar. Het haar blijft continu oplichten. Wanneer je je haar donker gaat verven met een blonde ondergrond, dan loopt de kleur snel terug. En omdat bij jou ook nog de blondspray in je haar zit, kan die nog sneller teruglopen.
 
Je zou na het kleuren n van onze producten kunnen gebruiken, namelijk de Tone & Shine: dit is een kleurconditioner met kleurpigmenten. Nadat je je haar dan donker geverfd hebt, kan je er thuis voor zorgen dat de kleur zo vol mogelijk blijft. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je haar eigenlijk na 2 weken opnieuw geverfd moet worden.
 


Vraag: Ik ben op zoek naar zon ding dat je over iemands hoofd zet wanneer je het haar knipt, zon kuipje waarin het haar terechtkomt en waardoor het dus niet op de grond valt. Dit is niet uit luiheid, maar wel voor iemand wiens man in een rolstoel zit en bijna volledig verlamd is. Ik weet dat dit bestaat, ik heb het al gezien, maar weet niet waar het vandaan komt.
 
Deze verlamde man is meestal in een revalidatiecentrum, maar soms mag hij eens naar huis en het is niet makkelijk wanneer de haartjes dan in zijn kleuren vallen. Hopelijk kunt u me helpen.

 
Antwoord: Ik denk dat je best contact opneemt met een groothandel. Daar hebben ze verschillende kapmantels, waaronder zeker ook n die past bij jouw omschrijving. In elk geval zorgt de klassieke kapmantel er al voor dat er geen haren in je kleding zitten. Ze vallen namelijk langs de kapmantel naar beneden.
 


Vraag: Wat is de perfecte maat voor kleine stekeltjes en welk product moet ik dan gebruiken om het haar te doen rechtstaan?
 
Antwoord: Ik neem aan dat je met de perfecte maat de stand van de tondeuse bedoelt. Dit is moeilijk te zeggen, omdat elk merk hiervoor een andere aanduiding heeft. Wanneer je rond de 12 mm zit, heb je wel kleine stekeltjes. Het kan natuurlijk ook korter, dit is nu wel erg trendy voor heren en ook bij dames kan een kort geschoren kopje prachtig zijn. Een kort kapsel, beetje in model brengen of enkel wat glans. Staat heel stoer en is makkelijk wat thuisverzorging betreft.
 
Als product zou ik kiezen voor een harde gel, bijvoorbeeld de Rock Hard Gel van Biosilk of de Infra Gel van CHI. Die worden beide goed stevig en houden het kapsel goed in model.
 


Vraag: Ik heb veel, steil en niet al te lang haar, ongeveer 10 cm onder mijn schouders, maar het is niet bepaald dik. Ik zou graag wat slagen in mijn haar hebben. Op steil haar ben ik een beetje uitgekeken en een permanent vind ik toch iets te gevaarlijk. Ik heb van alles geprobeerd.
 
Ik slaap na het douchen wel eens met een warrige knot in mijn haar, maar zo blijft het ook niet lang zitten. En elke ochtend om 6 u opstaan om mijn haar te krullen met een krultang zie ik niet echt zitten. Hebt u misschien een idee hoe ik slagen in mijn haar krijg? Met een shampoo bv. of een bepaalde haardracht?

 
Antwoord: Wil je wat slagen in je haar, dan zou ik toch kiezen voor een grove maat krultang. Wanneer je echt steil haar hebt, dan zal je haar niet gaan krullen van een shampoo. Het slapen met nat haar in een knot geeft ook geen mooi resultaat en het is nog slecht voor je haar ook. Je beleeft veel langer plezier aan je haar wanneer je het krult met een krultang. Je hoeft dit zeker niet elke ochtend te doen.
 
Je krullen zullen de eerste dag wat stijver zitten en die gaan dan steeds meer uitzakken. Het zou moeten lukken aan een tempo van 3 keer per week. Misschien is het een idee om eens langs te komen. Zo kunnen we je haar zien en het voor je krullen met de krultang. Je kan dan meteen zien hoe het je zal staan en of het het gewenste resultaat oplevert.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Dean Drobot/Shutterstock