Haarsprokkels (116)

In een bob geknipt haar met een mèche
 
Vraag: Ik heb een vraagje. Ik zou namelijk graag 1 mèche in mijn haar hebben. Is dit mogelijk?
 
Antwoord: Ja, natuurlijk kan dat. Dit is geen probleem. U moet er wel rekening mee houden dat u die dan breed in het haar moet inzetten, omdat u anders geen highlights zult zien.
 


Vraag: Wanneer ik op vakantie ben in een land met zacht water, zit mijn licht krullend/golvend haar veel beter. Er komen meer krullen en mijn haar lijkt steviger en glanzender. Kan ik dit ook in het dagelijkse leven voor elkaar krijgen?
 
Antwoord: U kunt het haar door middel van de juiste producten verzorgen en beschermen tegen de negatieve invloeden van het water. Als u het haar mild reinigt en achteraf goed verzorgt met een conditioner, dan zou dit geen probleem mogen vormen. Wij hebben hele goede resultaten met het luxe en exclusieve merk J Beverly Hills. Dit merk is afkomstig uit Amerika. Het merk heeft verschillende lijnen die passen bij elk haartype.
 


Vraag: Ik heb donkerbruin haar en ik heb vorig jaar blondspray gebruikt om het lichter te maken. Door de zon is mijn haar toen heel lelijk oranje geworden. Daarom heb ik het toen bruin geverfd. Nu – een jaar later – is de onderkant van mijn haar opnieuw een beetje oranjeachtig. Ik knip dit liever niet af, want het is ongeveer 10 cm.
 
Ik zou graag weer een egale haarkleur willen hebben. Ik verf mijn haar liever niet opnieuw, want ik wil gewoon mijn eigen haarkleur behouden. Adviseert u mij een spoeling? En zou ik die dan alleen op de onderkant kunnen laten inwerken?

 
Antwoord: Blondspray is een hardnekkig goedje: het blijft namelijk doorwerken in het haar. U ervaart dit nu in de punten, dit zal het ook blijven doen. Het enige wat helpt om er echt vanaf te zijn, is ze afknippen. Maar ik begrijp natuurlijk wel dat u dat het liefst niet doet. Helemaal egaal worden zoals uw eigen haarkleur nu is (onderkant is nog gekleurd), is onmogelijk. U zult altijd een verschil behouden in kleur, maar dit kan beperkt worden tot een minimum, door het haar met de juiste kleuring te verven, zodat u zo min mogelijk verschil ziet.
 
Een spoeling doet helaas te weinig omdat de blondspray zich flink in het haar genesteld heeft en het daarom lastig maakt om een spoeling houdbaar te maken daarop. Ik hoop u zo een passend antwoord gegeven te hebben. Het blijft natuurlijk moeilijk om een goed advies te geven als ik uw haar niet kan zien of voelen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Olena Serzhanova/Shutterstock